Přejít na obsah

SmartGate


kokta7

Doporučené příspěvky

Když už hledal bych jak tam dostat toto: https://www.obautodily.cz/skoda-rapid-smartgate-skoda-original-10814cz829/?eco=mail&utm_source=ecomail&utm_campaign=2018_04_17_novinky_duben_2018&utm_medium=email&utm_term=33365&ecmid=972 mělo by to být podle čísla to samé co má @wirer (https://wirer.php5.sk/smartgate) a je to za mnohem příznivější cenu. Osobně jsem nad tím taky zvažoval, ale nejěk mne nenapadá k čemu by to mohlo být dobré :/ 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak aby sme to zhrnuli čo sa týka Smartgatu vo Fabii:

 

"starý" Smartgate do MR2017, treba mať špeciálnu krabičku pod sedadlom vodiča. Auto nemusí mať Smartlink. Po zapnutí zapaľovania sa objaví wifi, cez ktorú je možné pripojiť mobil. Treba mať nainštalovanú aplikáciu Smartgate, iPhone myslím nepotrebuje žiadnu aplikáciu.

Zvyčajný problém na Androidoch je, že po pripojení na Wifi Smartgatu sa v mobile vypnú mobilné dáta. Po aktualizácii fw v Smartgate cez vyššie spomínanú aplikáciu je možné mobil pripojiť aj cez Wifi Direct, pri ktorom mobilné dáta zostávajú stále zapnuté. iPhone s mobilnými dátami nemá problém.

Podľa môjho subjektívneho názoru dokáže tento "starý" Smartgate poskytnúť viac info, avšak aplikácie pre tento systém sa už neaktualizujú, niektoré dokonca už rovno z Google Play miznú a nie je možné ich viac nainštalovať. Niekoľko mesiacov sa už neviem pripojiť ani na svoje konto cez aplikáciu Škoda Drive, táto appka už tiež zmizla aj z Google Play. Zostali tam už iba tieto:

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.inmite.prj.skoda.service

https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.skodaauto.mfapro

https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.skodaauto.gmeter

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skoda.performance

 

Od MR2018 už neexistuje žiadna krabička pod sedadlom, "nový" Smartgate je už súčasťou Smartlinku+ v Bolere alebo Amundsene. Na pripojenie vo Fabii sa už nedá použiť wifi, ale treba pripájať cez kábel. V prípade Androidu je potrebný mobil s podporou Mirrorlink. Na pripojenie je potrebná aplikácia OneApp.

Aktualizáciou Bolera v MR2017 na sw 365/366 (oprava Surroundu) auto získava Smartlink+ a teda aj tento "nový" Smartgate.

 

S iPhonom môžu byť niektoré veci iné. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Martab cenu som mal inu... Ale bacha na zapojenie! Rapid zo zaciatku vyroby ma starsiu BCM, kde su 2 konektory, nie 3 ako v F3! Nutne si teda zistit spravne zapojenie. Ja som dostal spravou aj navod na F3, cize podla toho som si skontroloval zapojenie (uz pred tym navodom som pozeral schemy a co kde prepojit) 

 

IMG_20180423_061503.thumb.jpg.b7ed6587a0a54e0d16b79049f91ab4ea.jpg

 

V navode na strajkujucom webe uz by to malo byt popisane spravne. 

Ano, da sa pouzit aj Smartgate z Rapida. Jednu jednotku bez kabelaze (ta verzia co je v aute momentalne) budem mat k dispozicii, kto by chcel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 roky později...

Čau chlapi. Dostal jsem od Ježíška SMARTGATE ale nevím, nevím co s tím. Mám Fabii combi MR 2021s rádiem SWING tak si myslím že mám informací dost. Ještě bych to musel dát namontovat do AS kvůli záruce což bude pěkná pálka a potom to moc nepoužívat🤔 Já to asi s díky vrátím Ježíškovi. Nebo to dát do mýho Favorita r.v. 1992 karburátor. Jeho řídící jednotka z roku 1957(ta co je mezi volantem a sedačkou) už taky za moc nestojí tak by to možná pomohlo😛. Naštěstí Ježíšek ještě přinesl LED lampičky do kufru tak jsem jednu vyměnil a to je paráda. Nevím jestli dodělávat druhou stranu abych si nemusel brát tmavý brejle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...