Přejít na obsah

chrčení z motoru


bundis

Doporučené příspěvky

Ahoj,mám superba 2,8,r.v.2002. Po startu se mi z motorového prostoru ozývá takové pododné chrčení. Zvuk jsem lokalizoval, jde z míst kde je umístěn alternátor a tak jsem sundal řemen a hluk ustál. Vyndal jsem tedy alternátor s podezřením,že je špatné ložisko. Auto má najeto cca 220.000km. Přední ložisko bylo horší, vyměnil jsem ale obě i uhlíky a sběrné kroužky regulátoru. Vše jsem namontoval zpět,ale po týdnu je to opět to samé. Ložiska jsem dal kvalitní od SKF se zvětšenou rad. vůlí,tedy to co tam má být. Teď je otázka co ten rachot způsobuje. Dělá to jen po startu a to cca 3minuty, teplý už to nedělá. Můj osobní typ je,že je něco s regulátorem a jako,že to chvíly jde do zátěže a chvíly do prazdna,ale s tak velkou frekvencí,že to způsobuje tento rachot.Setkal se někdo s něčím podobným? Auto dobíjí normálně, diagnostika ok. Upozorňuji, že alternátor nemá volnoběžku, tak aby někdo nepsal,že to dělá volnoběžka,ale zvuk je podobný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Vyřešeno,dělal to alternátor. Vyndal jsem ho,vyměnil ložiska,dal zpět a cca týden pokoj, po té ten samý zvuk. Když jsem alternátor vyndal a chtěl jsem stáhnout řemeninici,myslle jsem,že je na koželu,ale prd,byla volná,měla vůli min 0,1mm,ale neřešil jsem to.Utáhl jsem to a po první montáži klid.Když to dělalo znovu,tak jsem jí tam už zalepil a je klid

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...