Přejít na obsah

Kódování funkcí na Fabii III (VCDS)


kokta7

Doporučené příspěvky

Tému o volantu jsem studoval, jsou to vesměs staré příspěvky + 1aktuální. Tu firmu jsem i kontaktoval ale 5000 kč (z toho 2000kč za 2h. práce) mi příjde dost!

Myslel jsem to tak že člověk který umí kodovat by mohl umět třeba i ten volant a sfouklo by se to při jednom.

 

ASR jsem nikde nenašel (vypnutí), né že bych ho chtěl vypínat ale podle toho bych poznal že tam je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ASR majú všetky Fabie. Tlačidlo na vypnutie nájdeš podľa výbavy svojho auta. Ak máš rádio Blues, tlačidlo na vypnutie nájdeš hneď vedľa tlačidla na deaktiváciu Štart-Stop. Ak máš Swing, Bolero alebo Amundsen, musíš stlačiť Car a vpravo dole Nastavenia a tam hľadaj Systémy ESC a ASR.

 

Všetko toto je aj v manuáli k autu a k Boleru/Swingu/Amundsenu.

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

chci se zeptat, pokoušel jsem se dnes aktivovat funkci blikání třetího brzdového světla při zapnutých výstražných směrovkách, ale na pozici (16)-Leuchte22BR MC9-Light_function_G_22 nemám na výběr Standlicht allgemein (Schlusslicht Positionslicht). Mám na výběr pouze viz přiložené foto.

Zajímá mě, zdali se funkce jen nepřejmenovala jako tomu bylo například při otevření kufru.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám dotaz na některého znalce kódování. Je možno zde napsat, vložit zdroj či odkaz, co vše je možno dokódovat na Fabii III Style 1.2 TSI 81 kW 6-stup. mech., rok výroby 3/2017, NJ3 - hatchback. s další výbavou:

 

Malý kožený paket s multifunkcí (rádio a telefon), krytka Piano Black (PL3)
Light and Rain Assist (PR4)
Infotainment Swing 5" s Bluetooth (RAD)
Závěsné zařízení s odnímatelnou hlavicí (1D2)
Vyhřívané trysky ostřikovačů čelního skla (9T1)
Signalizace vzdálenosti při parkování - vpředu a vzadu (7X2)
Vyhřívání předních sedadel s oddělenou regulací (4A3)

 

I když se snažím vše sledovat, nejsem v tom vůbec zběhlý a nezaregistroval jsem, co vše bych mohl nechat dokódovat u sebe. Díky předem za veškeré informace. Jde mi spíše o vhodné a prospěšné věci, ne o zbytečné "problikávání" světel a pod. V infotamentu toho tedy moc není. Zajímá mne také, zda nejde dokódovat možnost vypnutí vyhřívání trysek ostřikovače, to se třeba vůbec nezobrazuje apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@rudasn pozri hneď prvý príspevok v tejto téme, sú tam odkazy na nejaké príručky. Čo som mal možnosť pozrieť tú od wirera, bola naozaj pekne spracovaná a je tam takmer všetko uvedené. Väčšinou je pri každej veci popis, čo daná funkcia robí... a taktiež nejaké poznámky, či je potrebná nejaká špeciálna výbava.

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bohužiaľ, príde mi zbytočné robiť príručiek 10 a rozdeľovať to na "užitočné/neužitočné", "hračky", "toto musíš mať", "toto radšej neriskuj" a podobne...či podľa výbavy. proste si sadni, prejdi aspoň obsah, nejaké videá mám na youtube, a kóduj. ak nemáš ako, stále sa niekto nájde...ak mám čas a náladu, vysvetľujem dosť často chalanom i cez messenger čo a ako...

 

na vyhrievané trysky vytiahni poistku. a ktorú?? je to v návode...pozícia 34

 

edit: btw, verzia 18.2.1 dostupná na webe Ross-tech-u

Editováno: , autor: wirer
nová verzia
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@brrrrm, @Martab, @wirer Díky všem za informace. Prohlédnu si to. K poznáve wirera. Neměl jsem samozřejmě na mysli nějaké "rozdělění" na vhodné - nevhodné, potřebné - nepotřebné, ale o to, co lze vše dokódovat a já si určitě sám vyberu, co je pro mne "dobré". Jinak díky za dobré zpracování příručky. K "vypnutí" ohřevu trysek ostřikovačů. Co jsi uvedl, sám také používám, jen mne zajímalo, zda zde někdo z přispěvovatelů zjistil, zda to jde i nějak tato funkce dokódovat a zda by to šlo v infotamentu vypínat. To jen na vysvětlení. Jinak ještě jednou dík všem za podnět k informacím a "wirerovi" za jeho informace, zkušenosti a příspěvky a také @RaDiS234 za skvělou příručku.

Editováno: , autor: rudasn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ski1961 Možná podle většiny k ničemu, ale mám z popisu informace, že to hřeje stále a toto je vhodné, pokud stojí auto venku a zamrzne voda v tryskách. Venku parkuji vyjímečně, spíše v garáži a nepotřebuji tedy stálý odběr elektriky tam, kde to není potřebné. Proto bych to chtěl, kdykoliv bych potřeboval, mít vypnuto a zapínat jen při potřebě. Vypínat pojistkou je nepohodlné a navíc nelze používat dle potřeby, ale nastálo to zatím používám.

Editováno: , autor: rudasn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Tragedie_v_JZD jen bych upozornil, že už se tady rozvíjí debata, která nemá s kodováním nic společného ohledně vyhřívání trysek ostřikovačů..za chvilku na nás admin vlítne :D ale ještě bych naposledy zareagoval..nevím, jak ostatní auta, ale ve fabii 3 nemá vyhřívání trysek se zapnutými vyhřívanými zrcátky vůbec nic společného..prostě zapneš zapalování a trysky hřejou, vypneš zapalování nehřejou..nic mezi tím neexistuje :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

k tomu čo ide a nejde - ide takmer všetko. sám veľa vecí testujem na Ambition výbave, limitovaný som akurát menším a chudobnejším rádiom, manuálnou klímou a klasickým kľúčovým prístupom a štartovaním. teda si to prejdi a potom sa kľudne pýtaj...

 

bohužiaľ, schéma zapojenia výhrev neumožňuje nakódovať. kostra je na mínus priamo, plus je cez spínaných 12V. nič iné tam nevedie. teda aby som to ukončil, kódovanie nie 

Spoiler

PS: ak nechceš vyberať poistku, dorobiť prepínač, resp. vypínač by nemal byť problém. skôr nájsť vhodné miesto. niekde na fóre je téma o výhreve, môžme pokračovať tam

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...