Přejít na obsah

Kódování funkcí na Fabii III (VCDS)


kokta7

Doporučené příspěvky

tak sa rovno opytam ale predpokladam ze tu bude niekto,kto ma Fabiu Combi 2015,1.2 tsi-66kw,5-stupnovy manual,projektorove svetla,hmlovky,multifunkcny volant,4x elek. okna,manualna klima,bez tempomatu. vedel by niekto prosim urobit auto-scan a zalohu tovarenskeho kodovania a zozdielat to na forum,vopred velmi pekne dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@rudasn stiahnut predpokladam nie. Vies si urobit vypis, je to v navode

 

Screenshot_20190501_071441.thumb.jpg.bd17bf887ee352fbafb167fb1f1383cc.jpg

 

A vyzera to nejak takto

 

Screenshot_20190501_071628.thumb.jpg.3a949bd11c3922f926cbca13e41c4127.jpg

 

Ak si to otvoris v exceli, vies si to pekne porozdelovat na stlpce. Asi to rozdelenie budem musiet tiez niekde spisat, nie kazdy excell ovlada

 

@markolv to neviem ci nebude problem. Dost ludi vratane mna ma vela veci menenych. A ja som tiez kedysi netusil, ze sa to da takto riesit a menil som si veci bez nejakeho povodneho ulozenia. Ale snad sa niekto najde

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

a čítal si to poriadne?? ide o výmenu pôvodných svetiel za tie faceliftové !

 

Citovat

Výmena facelift Full LED svetiel namiesto pôvodných halogénových svetiel. Vhodné pre všetky modely a varianty Fabia 3, bez ohľadu na výbavu či rok výroby.

 

- automatické diaľkové svetlá nakódovať nestačí, treba doplniť o FLA kameru - https://wirer.sk/f3-fla/

- zadné svetlá pri DRL:

- Modul 09 – Central Electronics
- Adaptations 10
Leuchte23SL HLC7-Ligth_Funkcion_E_23 zmeniť na Daytime running lights
Leuchte23SL HLC7-Dimming_EF_23 zmeniť na 127
Leuchte24SL HRA69-Light_Function_E_24 zmeniť na Daytime running lights
Leuchte24SL HRA69-Dimming_EF_24 zmeniť na 127

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, rychlý dotaz - lze do všech Fabia III dokódovat Asistent rozjezdu do kopce? Zvažuji koupi, nicméně je chtěn asistent rozjezdu do kopce. Někdo mi říkal, že ne do všech to jde kvůli jednotce (novější mají nějak blokovanou nebo co to ...)

Díky za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všichni, řeším teď problém s kodováním nové jednotky (čisté - jsou v ní samé 000000) pro parkpilota. Mám originální VCDS Max a všechno se mě zatím daří bez potíží, Jediné co tak pokud dám jednotku do auta a chci změnit nuly na kodování tak mě to bohužel vyhazuje chybu. Jednotka odmítne převzít kodování. Chci se jen zeptat zda se s tím někdo setkal a případně pokud mě nasměrujete. Kupoval jsem jednotku v "https://www.automultimedia.cz" jako nový díl, ale po zkušenostech kolegů v práci to nechci moc připojovat k fabrice přes ODIS aby jsem si nepřidělal průšvih. Pokud se najde někdo koho by napadlo jak ji přizpůsobit tak budu rád za jakoukoliv radu, nápad nebo pomoc. 

 

Díky Ondra

 

P.S.: pokud někdo v okolí Prahy, Kladna potřebuje něco nakódovat tak jsem k dispozici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Parkpilot, parkovaci asiatent, ak sa doraba co i len zadny, z original Skoda prislusenstva okrem ineho podlieha akemusi SWaP kodovaniu. Kod sa sice nekupuje osobitne, no nenahodis ho tam len cez "obycajne" VCDS, aj ked mas oficialnu verziu. Na to potrebujes skutocne ODIS. Ak boli v aute zadne senzoy a dorabas predne, staci upravit kodovanie. Tu vsak nemam celkom istotu ako to je s novou jednotkou, mal som tu cest len s dvoma uz pouzivanymi v inom aute

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednotka pro zadni Pdc je 4K pro predek a zadek je 8K, cili nutna vymena

Neni treba zadny swap. Dulezite je mit spravne datove podklady pro danou jednotku a dane vozidlo. Priklad jednotka pro golfa VIi je stejna jako pro O3 jenze datova sada je jina protoze golf ma elektrickou rucku a octavia treba manualni a pak by byla v jednotce chyba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak v aute senzory neboli a dorabaju sa, nefunguju bez ODISu. Alebo som potom nesikovny. Mam jednotku priamo z F3, kodoavnie sedi, gateway ju vidi, dostanem sa k nej, no senzory nereaguju. Este raz, jednotka pouzita z totozneho auta! A moje ju aj tak nepozna. Zapojenie je OK, chyba jedina, nie je pripojeny reproduktor. Ale ja sa necham poucit ako to spravne spojazdnit

 

Ak niekto doraba predne a meni 4K za 8k jednotku, ODIS som nepotreboval

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je jednotka úplně nová je bez dat, tím pádem jednotku nelze kodovat a nebude funkční. Když budou v jednotce data a jsou pro daný model auta, stačí jen nakodovat a z gateway smazat chybu násobné montáže, na to stačí i VCDS.

 

Pokud ti jednotku auto nepozná tak je chyba někde v zapojení. Jednotka se ti musí přece vždy ukázat na diag, jen bude mít ve výpisu nějaké chyby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře ale to platí pro odis, jak jsem psal, pokud děláš přes VCDS tak stačí  jen dokodovat a smazat chybu z gateway (za předpokladu nhraných dat v jednotce PDC), opřípadě z dalších jednotek co hlásí chybu s pojenou s PDC. Však v seznamu máš PDC na adrese 10.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vsetko som to mal aktivovane uz skor, autom sa jazdilo, reprak napojeny az dnes. Skusal som to dnes deaktivovat a aktivovat znovu, aj s resetom radia, zatial bez uspechu. Kabel mam original, zvukova signalizacia ked sa priblizim za auto reaguje pipanim

 

Zapojenim to teda nebude, uz len doriesit kodovanie

Editováno: , autor: wirer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 hodinami, vit.petrik napsal:

Zdravím,

 

nemohl by mi někdo prosím poskytnout instalační soubor na VCDS 17.8.1 english, nebo 17.1.3 czech? CDčko jsem ztratil a nikde jinde jsem si instalačku neuložil.

 

Děkuji 

 

 

Prikladám link na inštalačné súbory EN 17.8.0 a CZ 17.1.3 dúfam že pomôže aspoň to: https://we.tl/t-LdZDH31JQG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...