Přejít na obsah

Kódování funkcí na Fabii III (VCDS)


kokta7

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Dá se nějak nakódovat automatické zapínání koncových světel na přívěsu (s originální ŘJ rozpoznání přívěsu) při denním svícení?  Koncová světla na autě se mi zapínají automaticky, ale když jedu s přívěsem a zapomenu to ručně přepnout, tak mi pak nesvítí na přívěsu, což je nešikovné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

zdravim...jde vam u novych fabek cca rok vyroby 03/2020 a novejsi dostat do adaptací v jednotce centr. alektriky 09?    To ze nejde dlouhe kodovani vim, ale ze nejde ani se dostat do prizpusobeni?? Mam nejnovejsi verzi vcds 20.12.0 a neslo mi to ani na predchozi 20.4.2 . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, pročítal jsem to tu a jsem překvapený co vše se dá aktivovat. Asi nejvíc mě zaujalo že lze aktivovat ESC Sport pro Fabii to by se mi moooc líbilo. Našel by se někdo kdo má zkušenosti s programováním funkcí na Fabii 3? Ideálně Litoměřice/Lovosice, Teplice, Ústí nad Labem nebo Praha.

 

Rád bych dodělal:

1, Hill hold

2, Zadní světla při denním svícení

3, ESC Sport

4, Dotankování

5, Corner

 

a možná i něco dalšího, teď z hlavy mě napadá jen tohle.

 

Pro úplnost mám Fabii Monte Carlo 1,2 TSI, 81kW r.v. 2016.

 

Tak snad se nějaká dobrá duše najde :). Díky díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na briskoda.net (Superb III) som nasiel ze podmienka je sedacky v elektrike, mozno ma niekto novsie info (Drive Mode v kombinacii s Personalizaciou):

 

Drive mode function must be factory activated using ODIS. Also you need to physically install button. VW has is as SWaP (software as a product) for Golfs, Škoda doesn't even officially sell it (except if you buy it with new car). There are people who claim to know how to "hack" the CAN gateways to activate it, but as far as I know is limited only to 5Q0 CAN gateways, 3Q0 are no-go for now.

 

But to answer your question. No, you can't just activate it with VCDS.

 

OBDeleven forum:

09 Module

Personalisierung:
Personalisierung_Profilfunkion:
profiles_active
Profil_Variante:
Konto (v. 1.x)
Personalisierung_aktiv:
active
Aktivierungsoption_im_HMI-Menue_sichtbar:
active
Benutzerkontenverwaltung_in_HMI-Menue_sichtbar:
active
Personalisierungsfunktionen_in_HMI-Menue_sichtbar:
active
Anzahl_Benutzerkonten:
4
Automatische_ Schluesselzuordnung:
not active
PSO_FSG_Setup2_Bit_1:
active
PSO_FSG_Setup2_Bit_2:
active
PSO_FSG_Setup2_Bit_3:
not active
PSO_FSG_Setup2_Bit_4:
not active

 

PL Octavia forum:

https://octavia.team/temat/1727-vcds-tylko-sprawdzone-kodowania-adaptacje-spis-aktualizowany-pytania-inny-temat-wazna-uwaga-pamietaj-aby-przed-rozpoczeciem-prac-zawsze-wykonac-auto-scan-prosze-by-w-tym-watku-nie-komentowac-i-nie-dyskutowac-a-wstawiac-wylacznie-kodowania/?page=3&tab=comments#comment-41194

Editováno: , autor: ilmirec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, pořídil jsem nedávno F3, rv. 2017 ve výbavě style a chtěl bych si nechtat dokodovat corner lights, hhc a start/stop upravit tak, aby se zapnul až po zmáčknutí tlačítka (opačnou funkci než má teď), někde jsem četl, že by to mělo jít. Uměl by to někdo v okolí Ostravy nebo Frýdlantu nad Ostravicí?

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

doposud jsem používal k vypnutí startstop systému odpojení konektoru z modulu na baterii, nedocházelo k vypínání a dobíjelo co jsem sledoval postaru "stálým napětím", dnes jsem zkoušel vypnou ss "napěťovou metodou" zřejmě nedochází  k vypínání motoru, ale dobíjí "všelijak" jak to dobíjí u dalších metod kódóvání - teplotou a vypnutí ss, jde mi spíš o to ať to nehuntuje baterku, díky za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nám to jejich "inteligentní" dobíjení po dvou letech zhuntovalo baterku, že v zimně hlásila nízké napětí a bylo potřeba ji dobíjet... ale tím, že jí klesla kapacita je potřeba ji častěji dobíjet externě, takže jsem vypl (teď nevím přesné názvy ve VCDS) rekuperaci a možná ještě něco aby dobíjela normálně a budu měnit baterii včetně jejího kódování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravíčko pánové, byl by tu někdo ochotný mi pomoci překodovat zpátky přepínač světel ? Zapínal jsem ztlumení světel při zapnutém blinkru a na to jsem nechtíc nahrál ještě nějaké ale složitější chování světel (nejsem zrovna připojeny..).

 

Denní svícení (LED) svítí hrozně jemně, druhá poloha přepínače(obrysovky) nesvítí vůbec a třetí poloha(potkávací) svítí , ale bez LEDek. Při přepínání světel z druhé polohy na první problikává denní svícení(blikne a hned svítí hrozně jemně.

 

Jsem zde nový, tak snad jsem to vysvětlil nějak pochopitelně :D.

 

Fabia 3 Combi/81kW/Ambition Plus/12.2017/

 

Díky za váš čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...