Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

A proto mam Nexus 5X, nyni uz s 8.0 Oreo ;) 

Mirrolink neresim, AA funguje jak se patri bez problemu. 

 

Ja  naopak nepřišel na chuť iOS. Paradoxně teď píšu z 5s, ale do nového iPhonu opravdu investovat nehodlám právě kvůli přílišné uzavřenosti systému, která je pro mě omezující.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Provozuju několik founů s různými verzemi Androidů a všechno mi funguje bez problému. Aktualizace na to u mně nemají vliv. Pravda ale je, že nepoužívám MirrorLink, ale AndroidAuto. Funguje skvěle :) 

Nejčasteji používám tyhle appky - Waze, GoogleMaps, Spotify, WhatsApp, Hangouts, Telegram

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapci je třeba rozlišovat funkčnost telefonů na mirrorlink a android auto. Mirrorlink je bohužel složitější problém. Funkci mirrorlink umí pouze pár telefonů od značek Samsung, HTC,LG,Huawei a Sony xperia..u ostatních telefonů můžete na mirrorlink zcela zapomenout. Navíc ještě začal i u těchto telefonů  problém s updatem na android 7. Neříkám, že u všech je to tak..na FB kde se mirrorlink řeší  se o tom diskutuje..některé telefony nemají s adroidem 7 u mirrolinku problém a některé mají.

Jsem toho řádným příkladem..měl jsem Samsung A5 2016 s androidem 6 a mirrorlink fungoval dobře..přišel update na android 7 a mirrorlink byl minulostí.

Zde je stránka o kompaktibilitě telefonů, které umí mirrorlink, moc jich opravdu není.

http://www.mirrorlink.com/phones

 

@MilanHos k té Nokii s čistým androidem, jestli problém nebo ne - záleží co máš na mysli..pokud mluvíš o mirrorlinku nepůjde to, prostě ten telefon to neumí a pokud se tady budeme bavit o android auto, tam je to mnohem jednodušší..aby fungoval v autě android auto, je třeba mít v telefonu nainstalovanou aplikaci Android auto a mít chytrý telefon s androidem minimálně verze 5 a vyšší, to je u android auto jediná podmínka, takže defakto každý smartphone s androidem minimálně verze 5.. opět můj příklad..měl jsem absolutně čínskej noname telefon než mi kleknul, který měl android 5 a android auto jelo v pohodě.

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 39 minutami, Maverick napsal:

Mirrorlink neresim (Nexus ho ani neumi), ale podle me je davno outdated a smysl ma jen Android Auto. Pokud se bavime o Androidu. 

 

Mám stejný názor..mirrorlink je u škoda auto mrtvej projekt, podpora defacto žádná..používám taky již jen AA na navigaci bud s goohle map nebo waze a to je v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevíte prosím jaký je přesný rozměr pro ikonku rádia aby vyplnila celý ten box? Jde mi o to, že bílé ikonky rádio stanic mě v noci osilňují a tak bych si je chtěl vyměnit za ikony rádií s černým podkladem, ale nedaří se mi trefit správný poměr stran tak, aby na krajích nebyla bílá prouha. Zkoušel jsem i průhledné png, ale k němu je automaticky doplněné bílé pozadí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež som s tým bojoval pred 2 týždňami, ale bez úspechu. Skúšal som rôzne formáty, rôzne veľkosti, rôzne pomery strán a stále to isté. Bolero musí byť nejaké vychcané a samotné logá si ešte nejak pomerovo upravuje do tých bielych rámčekov. Dokonca sa nedá poriadne spraviť logo, aby bolo po celej šírke. Treba ho spraviť čo najužšie na výšku. Tiež by som uvítal nejaký tip, ako to okabátiť.

 

Swing je omnoho jednoduchší, tam sa dajú spraviť celé čierne logá, aspoň u wirera to pekne funguje..

21895225_1897966943550827_1131537370_o.thumb.jpg.551a009219b2f834b95e23dad41e7acb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Samsung A5 (2017) (SM-A520F) a po aktualizaci na Android 7.0 cca před měsícem žádný problém s Mirrorlink. Vše funguje. Používám hlavně Sygic Car Navigation. Akorát jsem vypozoroval, že chce aplikace před odpojením telefonu ukončit přes infotainment, jinak to někdy při opětovném připojení a pokračování zamrzne a musí se aplikace zavřít a znova spustit. Dokonce bych jinak řekl, že připojení k autu funguje lépe než s Android 6.0. Android Auto jsem také zkoušel a žádný problém.

 

Kapitola sama pro sebe jsou aplikace, problém je pomalé rozšiřování Mirrorlink i Android auto, navíc Google se odklání od současné verze a bude nabízet plnohodnotný system s AA přímo ve vozech, některé velké automobilky jdou vlastní cestou (SDL), takže kdoví jak to v budoucnu bude. Jednotná platforma je v nedohlednu :( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

 

chtěl bych se zeptat, jak to vypadá v současnosti s AndroidAuto u Bolera, dá se to dokoupit k autu kde to není z výroby (je tam Bolero, jde mi o novější ročníky MR17 a MR 18). Dále jsme našel, že by to u nás nemělo být podporováno, takže u nás je to v kombinaci s Androidem nefunkční zatím?

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Martab

no, ono to s tím dodatečným doděláním Smartlinku, jehož součástí je i android auto není vůbec tak jednoduché..třeba u mého známého s modelovým rokem 2016 to třeba vůbec nejde ani dodělat..řešil to až přímo ve fabrice a prostě nejde a hotovo..v autorizáku, když se na to předtím ptal, tak vůbec nevěděli..takže nechci tě nějak strašit,  ale spíše to vůbec nepůjde, ale rád bych se pletl..obchodní politkou škody, jak mi bylo řečeno u nich není dodělávání těchto různých vychytávek až později po prodeji, ale to, aby si to zákaznk objednal hned při konfiguraci auta, proto ani neočekávej od nich nějakou velkou snahu..pokud řeknou nejde, tak to u nich prostě ofiko nejde..jestli to jde nějak neofiko, to nevím..

pokud tě to opravdu zajímá, zavolej si na tohle číslo : 800 160 606, p.Černohorský, je ochotný, je to oddělení infotaimentu a mobilních aplikací ve škoda auto..nikoho znalejšího této problematiky ve škodovce nenajdeš a zeptej se ho dopředu, jestli to půjde..cca před půl rokem jsem s ním dlouze probíral funkci mirrorlinku, což je vlastně taky na dvě věci..jestli tam budeš volat, dej pak vědět výsledek, taky mi to docela zajímá..

 

dodatek: jinak zde už jsme to řešili před pár měsíci a je to problém viz odkaz na debatu..už tam jsem jednomu zájemci o tohle dodatečné povolení smartlinku dával kontakt na p. Černohorského a zájemce tam píše, že mu volal a že mu potvrdil, že to nejde, tak abys nebyl zklamaný..přečti si tu debatu na konci str.21..jediná jistota, aby ti to fungovalo je koupit si auto s Bolerem, které už ten smartlink prostě má..

https://forum.skodahome.cz/topic/130247-mirrorlink/?page=21

 

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je otázka jestli se MR2018 něco nezměnilo. Mám cca měsíc auto doma. Ikonka smartlink tam je, když na ní kliknu, tak se objeví okno s textem "smartlink se spouší". Tento text tam vydrží několik minut (pak už nevydržím já). Auto bylo objednané bez smartlinku, ale ikonka je aktivní takže možná by mohl jít i aktivovat. Až bude chilka času, chci zkusit zapátrat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@davep86

to, že máš na boleru aktivní ikonu smartlink neznamená vůbec nic..prostě ho nemáš objednaný, tak není aktivní..když zmáčkneš tu ikonu, tak už ti nic nenaskočí ? po zmáčknutí této ikonky se totiž zobrazí další nabídka, který obsahuje ikony android auto, mirrorlink a apple car play, které tvoří ten smartlink..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ski1961

Díky, to sice neslyším moc rád, ale co se dá dělat, zkusím zjistit VINko a zavolat. Ono jde o to, že nechci zadávat auto do výroby, ale ještě sehnat nějakou tu 1.2 TSI ideálně s paketem Dynamic a moc aut se SmartLinkem právě není (prakticky žádné :/). Ale to už je trochu jiná debata. každopádně děkuji za kontakt, a když tam budu volat, dám vědět pak výsledek :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak p.Černohorskému jsem zatím nevolal (zatím nemám VIN), ale mm pár dalších info ze servisu:
 

Citovat

...Funkce AndroidAuto je zhrnuta v nabídce MENU pod položkou SmartLink. Pokud menu neobsahuje položku SmartLink, nelze tuto funkci dodatečně aktivovat. Pokud tuto položku obsahuje, ale po jejím zvolení se objeví hláška že je nutná aktivace, aktivovat lze v autorizovaném servisu za poplatek 5015,- vč. DPH...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...