Přejít na obsah

Panoramatická střecha - klepání / cvakání


GeorgeFSI

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

vím, že se to tu už řešilo, ale najít to prostě nemůžu..

 

Při pomalejší jízdě po nerovnostech mi cvaká / klepe v okně, resp. asi v jeho rámu. Auto je v záruce, ale po zkušenostech s dealery bych si to nejradši opravil / dotáhl sám.

 

Prosím Vás - neznáte někdo příčinu závady nebo nevíte, kde se dá co dotáhnout / zda se musí sundat stropnice / případně nemáte plánek..?

 

Předem děkuji za info k věci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 2 roky později...
  • o 2 týdny později...

Taky mi tam často něco klepe, tuka.. v pondělí díky ucpanemu odtoku jedu do servisu, jsem domluven i na opravě tvz. TPI panoramatický střecha. Jsem zvědav, aby to nebylo horší než je to teď. Moc jim nedůvěřuji. 

 

Dam po zpětném převzetí vědět, co s tím bylo a hlavně jak se to napravilo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ohledně odtoku dle mě netřeba platit servisu .... ;) 

https://forum.skodahome.cz/topic/131418-hanzův-sup-ii-20tdi-125kw-4x4-6q-rv-1011-cfgb/?do=findComment&comment=2163766

a když pošleš kompresorem vzduch odspoda vystupem odtoku (díra na A sloupku u pantu předních dveří) ,tak hned poznaš jestli maš to kolinko nasazený nebo ti v rohu při otevřený střeše třeba vyletí bordel ..... B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem chtěl udělat v týdnu, že dle Tvého návodu si profouknu přední odtoky, ale nebyl jsem schopny demontovat přední stranu tapecu. 

 

Tak říkáš, ze muzu vzduchem profouknout ze spoda odtok - nevypadne mi to kolinko od okapnice nebo aby se nerozpojil spoj kolinko a hadice? Mám ucpaný jen přední levý, tak parkuji čumákem do kopce a není problém.. 

 

Chci od servisu vyřešit to klepani a různé tukani, lupani - mělo by to snad vyřešit vydané TPI Škodou auto... alespoň v to doufám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to samozřejmě fučim s citem a ne 8 atmosfér :D 
a třeba 1x za 2 měsíce , hlavně jaro , podzim , když padá ten veškerej bordel :ph34r: a mam klid 

myslim ,ale že už to budeš mít načatý s tim rozpojenim .... rozeber si to , je to brnkačka malem za odměnu  ;)

Editováno: , autor: HANZTD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zpět ze servisu..

 

TPI akce klepání, ťukání, zdá se odstraněno. Prověří další jízdy.

 

Nakonec mi nezatýkalo odtoky od panoramatické střechy, ale odtokem pod stěrači. Prý byla ucpaná hadička, z výroby tam zatekl vosk, který částečně znemožňoval bezproblémový odtok vody. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Ahoj, 

 

mám škoda superb II. facelift combi s panorama střechou. Poslední dobou je v autě slyšet čím dál víc klepavější zvuk, který jde z panorama střechy. Setkal se s tím už někdo? Klepání se objevuje při jízdě po nerovnostech na silnici. Dá to se ten nepříjemný zvuk nějakým způsobem odstranit? je to jak kdyby klepal kov o sklo. Ale nikde jsem takové místo nenašel. Díky za info

Editováno: , autor: schery17
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak klepání se pár dní po opravě TPI vrátilo. Dokonce to je snad horší a k tomu mechanik špatně seřídil výklopné okno, takže v tom lupne....

 

Reklamoval jsem to, moc se na to ser. poradce netvářil, ale na mém naléhání zítra opakovačka. Fakt jsem rád, že mimo tohoto úkonu si dělám servis jinde u kamaráda. Měl jsem mu dát i toto, ale spěchal jsem a on neměl zrovna volno. Jsou to blbci, co nic neumějí, tak akorát vyměnit kus za kus to ano. Chce se mě zvracet s těch aut. servisů.

 

Dám vědět jak to dopadlo, ale to klepani jak píše kolega viz výše, kov na kov nebo sklo, tak si myslím, že to bude na sundání stropnice jako takové... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Ahoj pánové, jsem jedním ze zoufalců s panorámou. Pořád jsem jí chtěl a teď si drbu hlavu. Dám k dobru pár zkušeností - sloupek se stropnicí u výtoku už rozebírám i na parkovišti... Rozebral jsem i kompletně celý strop a vytáhl stropnici, abych viděl jak je to uděláno. Ale to opravdu potřeba není :-) Odtok se ucpává na  třech místech - v místě kolínka na střeše, zmáčknutou trubkou (hadicí) ve sloupku  a v místě kolínka výtoku v A sloupku.  Pokud je cokoli ucpáno, teče do auta. V odtoku panorámy - v té plastové konstrukci, kterou nahmatáte předem stropnice, je totiž zcela otevřený prostor,  a když je odtok plný, voda se hromadí v plastu u stropnice a sprostě potom vyteče. Obvykle to poznáte podle mokrého tapecíruncku u nohou nebo obložení A sloupku nebo u střechy před madlem.

Zmáčknutá hadice v A sloupku - vyndáte obložení A sloupku. Nervat kolmo ven, ale  nahmátnout jeho hranu pod těsněním dveří a cuknout s ním nahoru, tak 3cm a potom ho odtáhnout. Je tam nacvakaný, nic se nešroubuje. Právě ty nacvakávací plechy mačkají hadici odtoku. Já jsem ten zmáčknutý díl prostě uřízl a hadici nastavil, jinak servis na výměnu hadic. 

Ucpané kolínko ve střeše - profouknout vzduchem, opatrně. Jinak pro kontrolu - demontáž madla (já tam mám takový rozpírající hajzly co ho drží a jdou blbě ven, mám na to ocelový háček), osvětlení, a krajní úchyt clony, to je jeden šroubek na hvězdičku. Potom už stropnici nadzvednete tak, že tam jde strčit ruka a odcvaknete hadici z kolínka. Posviťte si tam baterkou.

Kolínko v A sloupku dole - jedině profouknout vzduchem.

Jak píše jeden kolega nade mnou, chce to fakt pravidelně. Ukrutně mi to kaká, protože auto za meloun a jsem jeho otrokem. Odtok je celkem malý, 2x kolínko, líp to na ucpávání vymyslet nešlo. Auto mám po fabrické úpravě odtoku, byla na to snad i akce, u mě v rámci reklamace ale i tak se to ucpává. 

 

Takže pokud do auta teče,  vyndat obložení sloupku. Pokud je v hadici voda, je ucpané dolní kolínko, pokud je hadice prázdná, je ucpaný odtok u střechy.

 

Co se týká toho cvakání, mám to taky a ještě nevím co s tím. Cvaká mi to při plně otevřené střeše, stačí přivřít a je to dobrý. super :-)

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím borci , rozebral jsem komplet celý strop, odtoky už dobry , všechny šrouby utáhlé od panoramy - tak snad cvakani bude OK.

Ale problém mám se sluneční sitkou - odlepila se od vodícího plechu .

Nyní mám otázku a budu rád za každou radu JAK a ČÍM MÁM PŘILEPIT TU SÍT K VODÍCÍMU PLECHU ?????

IMG_20190407_095906.jpg

IMG_20190408_054701.jpg

IMG_20190408_054714.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To nezní špatně ale díval jsem se na netu a je toho spoustu - máš nějaký tip na lepidlo co drží textil + plech ?

A dá se to případně brousit , protože tu plochu potřebuji úplně rovnou nebo to jde do těch vodících lišt a nesmí tam být žádná nerovnost

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skus toto, s tym mam skusenosti a som s nim spokojny. Po vytvrdnuti zostane povrch nieco ako sklo, je to v podstate vytvrdnuta zivica. Asi by som to aplikoval nejakym stetcom, staci toho naozaj malo a je to az neuveritelne pevne. Skus natriet tu listu zarobenym lepidlom, prilozit siet, niecim zatazit a nechat dobre zaschnut. Je tam dost casu s tym pracovat, nezacne to hned schnut ako sekundove lepidlo. Brusit sa to podla internetu da.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok to vypadá dobře, díky. 

Koupím a vyzkouším. 

Jen ještě jestli máš radu čím to zatížit aby se to dobře prilepilo ale tak abych po tom tu zátěž mohl v pohodě oddelat a neurval tu síťku od plechu? 

Igelit, folii, alobal nebo.....? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...