xx30 Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 Chtěl bych se zeptat na rychlost odmlžení zadního okna. Mám automatickou klimatizaci a tu mám teď přes zimu puštěnou na auto bez AC. Když jsem měl zamlžené zadní okno zapnul jsem rozmrazování, ale k odmlžení nedošlo ani po cca 10 km. Kolem drátků se odmlžily jen úzké proužky a tak to zůstalo. K odmlžení došlo až po vytopení auta. Přitom u minulého auta došlo k odmlžení celého okna téměř hned ( Octavia I ). Nestalo se to poprvé. Mám něco špatně nastavené. Prosím o radu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 Pro srovnání to vyzkoušej se zapnutou klimatizací. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xx30 Posted October 28, 2014 Author Share Posted October 28, 2014 Já jsem myslel, že to rozmrazování nemá souvislost s režimem klimatizace. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 No to nemá, ale klimatizace ti vysušuje vzduch, který jde do auta a tím (mimo jiné) zabraňuje zamlžování oken. Osobně mám takový pocit, že čím novější model škodovky, tím víc se mlží okna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napalm Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 Souhlas, mě příjde (tedy už od OII), že pokud je v autě automatická klmatizace, tak se ani z jednoho procenta nepočítá s tím , že by jí někdo vypínal.... že to ani na tuto možnost snad netestovali... Ale v OIII je čidlo vlhkosti, což je dle mě posun technicky dále,.... samozřejmě pokud se to vše dobře nastaví.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xx30 Posted October 28, 2014 Author Share Posted October 28, 2014 To je všechno pravda, ale to rozmrazování zadního okna je přece čistě elektrické. Nebo se pletu? Vám se zadní okno rozmrazuje ( odmlžuje ) rychleji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boban1108 Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 (edited) Co třeba že máš v autě abnormální vlhkost? Co třeba něco vylitého na podlaze a nasáklý kobereček? Nebo sedadlo? Edited October 29, 2014 by boban1108 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrik Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Známému se na Yetim zamlžovala za studena všechna okna kdykoliv bylo venku vlhko. Pár měsíců nadával, pár měsíců zkoušel nastavovat klimatizaci. Pak to vzdal a jel do servisu: Sundali kobereček u spolujezdce a chybělo tam cca 5cm sváru - mokro od podvozku šlo nenápadně až do interiéru, kde se odpařovalo v takovém množství, že okna byla prakticky neodmlžitelná. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanek81 Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 S klimou nebo bez, všiml jsem si toho taky, a sice, že to zadní vyhřívání není nic moc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xx30 Posted October 29, 2014 Author Share Posted October 29, 2014 V autě je vše OK, jiná okna se nerosí. Jen to zadní se blbě odmlžuje a to nemluvím až bude namrzlé. Myslel jsem jestli nemáte podobnou zkušenost. Nebo to může být závada. Ale kdyby to byla závada nedošlo by ani k částečnému odrošení ( kolem drátků se udělají malé odrošené proužky, které se ale dále nerozšiřují ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necita Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 Mě se teda zadní sklo odmlží, i led a sníh z něj spadne, ale je to tak na 15 min. Vyhřívání zrcátek taky trvá dlouho. Mám i výhřev čelního skla, to je tak 5-10 min. podle vrstvy a pohybu stěračů Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lada1982 Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 Nejlepsi je webasto:)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELXEL Posted December 5, 2014 Share Posted December 5, 2014 Taktak, to byla nejlepší výbava, kterou jsem objednal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiSKO83 Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 (edited) Dnes jsem si náhodou všiml, že na zadním okně nevyhřívají horní tři pásky (přes brzdové světlo). Je to tak schválně (anténa pro rádio?) nebo je v něčem chyba? Poškozené nic nevypadá. Edited December 6, 2018 by MiSKO83 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aha Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Je to anténa pro rádio. Nevyhřívá to schválně. Z mého pohledu bohužel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velda Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Já myslel, že anténa pro rádio jsou ty 2 svislé drátky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Bednář Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 (edited) Podle mě to je chyba - mělo by to vyhřívat až nahoru.... Tak ne - dle obr. níže to je ok :-) . Edited December 7, 2018 by Martin Bednář Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiSKO83 Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Takže, jestli jsem to dobře pochopil, ty 3 horní pruhy jsou AM anténa a je to v pořádku, že nehřejí. Ano? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiSKO83 Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Super! Děkuji! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts