Přejít na obsah

Ako "rozmrazujete" predne sklo?


Bercyy

Doporučené příspěvky

Takze pani, prebehol som forum a nenasiel som presne odpoved na moju otazku. Prosim vas vsetkych o tipy, triky, postupy, navody ako postupujete pri rozmrazovani okien?

Na Fieste som mal el. vyhrievanie celneho skla, co bola perfektna vec a nie len v zime a preto som neriesil ako docielit aby som v co najkratsom case mal okna rozmrazene. Popravde je to jedina vec co mi na Roomikovi chyba. Teraz je to o niecom inom. Nastarujem a dam rozmrazovat spatne + zadne okno, pustim kurenie naplno, dam ofuk na celne sklo (automaticky zapne klimu), ventilator naplno a idem skrabat. Oskrabem, sadnem do auta a cca po 300 metroch nevidim ani p... :kol-16:  :kol-16:  :kol-16:  Slak ma ide trafit. Vyzera, ze to znova namrzne, alebo co, lebo z vnutra nie je zahmlene. Ked dam ostrekovace a zotriem stieracmi, tak to namrzne takmer okamzite (logicke). Ked najprv pridem k autu a idem hned skrabat bez startovania, je to to iste, len uz nevidim ani dozadu :kol-138:  :kol-138:  :kol-138:. Takze sem sa s radami ako na to.     

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja škriabem po naštartovani tak isto a nestalo sa mi ešte že by som to mal znovu zamrznuté ked zasadnem do auta. To mi ani nejde do hlavy ako to je možné aby to tak rýchlo zamrzlo. Ani tam nemá čo zamrznúť nie ?

 

Mne to zvnútra len dosť zahmlie ale do 2-3 minút po fúkaní na stupni 3/4 to mám preč

Editováno: , autor: PyroSVK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja tomu tiez nerozumiem. Povodne som si tiez myslel, ze je to z vnutra zahmlene, ale nie, je to zvonku. Ked po tych par metroch zastanem a idem znova oskrabat celne sklo, tak zoskriabem tenku vrstvu. Takze to naozaj vyzera ako keby to bolo vlhke a znova to namrzne. Juuj skoda, ze to vyhrievanie nie je uplny standard.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při mrazech, po těch všech procedurách, když není stále ještě teplo od motoru z ofuku zamrzne zamlžení z dechu vevnitř auta, takže venkovní stěrače nepomůžou a zevnitř se to hadrou tež nedá sundat, znám to taky, takže čekám na teplo od motoru. Koupil jsem letos  nějaký přípravek prý proti zamlžení ale nedávám tomu moc šanci…

Editováno: , autor: ranicek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bercyy mne sa to v zime chovavalo presne ako pises , zvycajne som to riesil tak ze po prejdenim cca km som musel zastat a oskrabat :( alebo budes cakat na mieste kym sa nezahreje okno zvnutra ... druha vec co ma napadla ... na druhom aute som musel v zime na rozmrazenie pouzivat sprej na rozmrazenie celneho skla a nie skrabanie (poskrabal som sklo !) a tam si nepamatam ze by sa to spravalo ako na roome .... (daktom ale je ze druhe auto ma vyhrievanie v oblasti stieracov)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Namrza mlha (vlhky vzduch), letos je jich dost (mozna je to tim, ze letos jezdim do prace pred ctvrtou) parkuju na dvore a uz chodim 10-15 minut pred vyjezdem nastartovat (nastartuju a zalezu jeste na hajzlik :-) ), nic jine na to nepomuze :-(

Editováno: , autor: adoks
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo zkusil jsem i ty folie co se dávají na přední okno. Po příchodu k autu sice nemusím škrábat, ale po rozjezdu se studeným to stejně namrzne. Abych byl kompletní tak jsem samozřejmě zkusil i spreje a flashoff (jízda bez stěračů). Ten funguje no nic moc a po dvou ostříknutích a setřeních musíš obnovit. A spreje, musíš nechat nesetřený, takže vidíš miliony kapiček a já nesnáším bordel na okně, takže jediný uspokojivý výsledek, ohřát....

Editováno: , autor: adoks
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mě to vždy namrzalo po vyjetí.. No já to teď dělám tak, že dojdu k autu, nastartuji a zapnu jen výhřev zadního okna bez zapnutí topení/klimatizace, vylezu, oškrábu případně ometu, sednu a jedu, jakmile se trochu pohne ručička s teplotou vody, tak zapnu topení - obvykle po cca kilometru jen na čelní sklo a jen na nízké otáčky a je to bez problému. Jak se motor ohřeje úplně tak na climatroniku dám "auto" a vše bez problému. 

Ještě mě napadá, že po vyjetí si vždy ostřikovačema umyju okno, protože po škrábání na něm zůstane vždy nějaký sníh...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přijdu k autu, nastartuju a zapnu výhřev zrcátek + zadku a dám ofuk na max na čelní sklo (ale ne teplý). Pak vylezu, ostříknu rozmrazovačem přední boční skla a sundám folii z čelního skla a šup s ní do kufru. Když se to zamlžuje zevnitř, šáhnu po houbičce a setřu to...rychlý a jednoduchý. Po určitý chvíli zapnu klimu a odmlžený na to ta ta + přidávám teplý vzduch.

 

 

škrabku zásadně nepoužívám

Editováno: , autor: Dandisan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Namrzání po oškrabání je způsobený počasím - je vlhko a sklo je po nočním odstavení prochladlý natolik, že na něm okamžitě namrzá okolní vzdušná vlkhost. Dokud se teplota samotnýho skla topením zevnitř nezvedne nad nulu, bude se zvenku zamlžovat furt znovu a znovu. Na tohle mají výhodu fordky, který mají vytápění čelního skla v sérii. Pro nás, kteří výhřev nemáme, není jiná cesta než sklo ohřát jinak - buď ho polít kapalinou s teplotou vyšší než je bod mrznutí, nebo ho ohřát ofukem teplým vzduchem.

 

A to nastavení teploty foukanýho vzduchu - puštění foukání studenýho vzduchu pod sklo, když nikdo nesedí uvnitř, je blbost - protože topení ještě nedává teplejší vzduch, naopak se okno ještě víc ochlazuje. Zároveň se odvádí teplo z chladicí kapaliny, takže se prodlužuje doba ohřevu motoru. Nejlepší je natočit motor, VYPNOUT foukání a jít čistit sklo zvenku - pokud není nikdo v kabině, není potřeba ofukem odhánět od vnitřní strany skla vydechovanou páru. A jestli sklo škrábat nebo polít rozmrazovačem a pak jen setřít třeba stěrkou nebo stěračema - je to o osobní volbě... Za těch pár minut, než se očistí sklo zvenku se motor ohřeje natolik, že se dá pustit větrák (s teplotou nastavenou na MAX) a ten začne do ofuku tlačit teplo - tím se jednak odežene pára z dechu dál od skla, druhak se sklo ohřeje a nebude namrzat zvenku....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Síce túto zimnú sezónu u nás ešte nemrzlo, ale minulý rok som riešil vlažnou vodou z 1,5 litrovej PET fľaše. Zídem dole k autu, naštartujem zapnem vyhrievanie sedadla/sedadiel, zadného okna a zrkadiel, a nastavým ofuk na čelné sklo (vrátane AC - aj keď by sa teoreticky nemalo pustiť), následne vonku pomaly začnem na horný okraj skla liať vlažnú vodu a nechám ju stekať po celom skle. Kým očistím čelné sklo, prípadne predné bočné z vonka, tak z vnútra je už čelné čisté. Do minúty, maximálne dvoch odchádzam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj, četl jsem tady, že někteří znovu škrabete čelní sklo po ujetí pár km. Toto se právě stává při použití rozmrazovačů s obsahem vody.

 

Pokud by měl někdo zájem, tak v naší nabídce máme účinný přípravek od Autoglymu, který neobsahuje vodu ani alkohol, takže další námraza během jízdy nevzniká. Je funkční až do -50C a je zcela bezpečný pro lak, gumu, plasty.

 

http://www.autostore.cz/zimni-program/autoglym-rozmrazovac-zamku-a-oken-di500/

 

Na naší FB stránce si můžete prohlédnout video práce De-Icer, pod soutěží.

https://www.facebook.com/autostoreCZ

Editováno: , autor: AUTOSTORE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Lít ocet na auto, to se mně moc nelíbí. Já jsem používal glycerín do nemrznoucí směsi, nerozdíl od lihu se neodpařuje a zústává na okně. Stačí jen nepatrná koncentrace, cca decku do nádržky. Když se ho dá moc, tak to dělá duhové barvy na skle obzvlášť při osvětlení protijedoucím autem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...