Přejít na obsah

Chladící kapalina - 2.0 TSI


nixberg

Doporučené příspěvky

cca při 18.000 km mi vyskočilo varování o nízké hladině chladící kapaliny, při kontrole opravdu byla v nádržce hladina cca 3cm pod minimem. Vím, že se šetří a z výroby tam dolévají tak na risku minima, ale překvapilo mě kolik jí zmizelo za cca 10 měsíců provozu. Stalo se někomu něco podobného? Mám podezření, že někde něco netěsní jak by mělo ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám teda 2.0TDI, ale ve 13000 si auto píplo, že chce dolít kapalinu. Bylo jí tam asi tak ty tři centimetry pod minimem jak píšeš ty. Když si projdeš forum, tak je tu těch případů víc i u jiných modelů aut. Takže je to snad to šetření a ne nějaká netěsnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen pozor - pokud motor dostavá za uši, tak kapalina zmizí - nevím teda kam, zřejmě se to pak nestíhá oběhem vracet zpět do vyrovnávací nádobky  ... Stalo se mě, že to začlo za jízdy ječet, že mám zkontrolovat hladinu kapaliny (červený trojúhelník na příštojovce), tak jsem zastavil a kapalina tak 2-3cm pod minimem... po uvolnění víčka nádobky (samozejmě opatrně) to "pšouklo"  a hladina se vrátila zpět cca k rysce minimu (zažil jsem to jednou už i u 2.0 TDI). To se vám nestalo ?

 

Tak jsem raději dolil na max (lehce pod svár nádobky), aby tam byla rezerva... dle mě ale jinak kapalina nemizí, respketive trochu jí ubývá u každého motoru... budu to pozorovat... :huh:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to myslis tak, ze s rostouci zatezi mizi a pak pri vychladnuti se vrati souhlasim. Voda je natlakovana v hadicich a tak... Proto je dulezity dolevat kapalinu u studeneho motoru.

Jinak kdyz si novy motor seda, muze nejaka kapalina zmizet. Jak rikam, doleval jsem pred dvema tydny a od te doby je klid. Nicmene zajdu se podivat az auto vychladne, pokud na to nezapomenu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Mne sa dnes stalo nasledovne, isiel som po dialnicii  a zrazu cerveny trojuholnik a info skontrroluj kvapalinu, tak som zastal a naozaj asi cm pod min. Otvoril som  nadrzku a bola natlakovana az tlacilo ju von, / dokonca aj bublala /po chvili ju opat zacalo vtahovat dnu. Co to moze byt? auto ma 10 000 km 2l rs230 tka. Skuste poradit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...