Jump to content

Popraskané kotouče

chleidy

Recommended Posts

...při přezouvání jsem zjistil, že mám na zadní nápravě popraskané kotouče brzd (na pravé straně je to markantnější). V součastnosti to řeším jako vadu materiálu, tudíž reklamaci, najeto 26302 km a  kotouče by vzadu měli být skoro jako nové....uvidíme, jak se k tomu postaví servis respektive škodovka...za všechny doufám, že to bude ojedinělý případ a nebude to jedna z nemocí Olll...

post-81269-0-99426600-1414774499_thumb.j

post-81269-0-63050100-1414774536_thumb.j

post-81269-0-76721800-1414774557_thumb.j

post-81269-0-33247800-1414774581_thumb.j

...kluci , kdyby to bylo špinavý, tak to neřeším...normálně při pohmatu do toho zajede nehet a když se dobře podíváte, tak se v těch místech láme světlo. ..ale samozřejmě se mohu mýlit, což bych byl rád...proto je to zde, aby se k tomu mohli vyjádřit zkušení borci...[emoji3]

Edited by chleidy

já tam právě tu sraženou hranu na vnějším okraji vidím. Neviděl jsem ještě kotouč, který by praskl jako podle pravítka. V každém případě dej vědět, jak to dopadlo. Jestli jsou ty rýha hluboké, tak je to na přesoustružení a je otázka jestli na to mají sílu.

• 2 months later...

Samozřejmě se jedná o otisk brzdové desky. Hold, když dojíždíš agresivněji s brzdou, otiskne se hrana.

Prasklina brzdového kotouče je častým jevem u vozidel s vyšším namáháním brzdových segmentů. Viz. foto.

post-67206-0-77476100-1421611168_thumb.p

Edited by RadisVW

• 4 weeks later...

...sorry, že jsem se neozval, zdravotní problémy, byl jsem ve špitále a měl jiné starosti...nechávám to vyhnit, koncem měsíce jedu na garančku, tak to budu řešit...jak bude pěkně tak chcu znovu shodit kola a omrknout to...je fakt, že co jsem hledal na netu tak 80% lidí tvrdí, že je to otisk, čemuž by nasvědčovala jistá pravidelnost rých, ale aby se udělali tak bych musel mít zataženou ručku týden v kuse uprostřed kaluže...mám pochyby...jak budu vědět víc tak se o to samozřejmě podělím...

• 4 weeks later...

...jak uvedeno výše, nemusím si dělat starosti, vše je v pořádku, provedeno přeleštění, bylo to vyrezlý, ale nechápu od čeho, když ručku nepoužívám, musel jsem stát někde v kaluži... :kol-47: ...to je závěr, takže budu to sledovat a uvidíme...