Jump to content

Napätie 12V v predných dverách Rapid

touareg3

Recommended Posts

Zdravím, paáni, chcem sa spýtať niekoho kompetentného, či sa dá nájsť v predných dverách stále napätie +12V. Predpokladám, že nie, nakoľko okná idú len pri zapnutom zapaľovaní....osvetlenie ovládania okien len pri zapnutých obrysových svetlách. Dík.

Dík, to si ma potešil, chcem si do predných dverí do tapacírunku namontovať dverové červené svetlá, ako som mal na Fabii, tam som tiež len potiahol kábel z okien a dverový spínač a bolo. Ale to budem robiť až v lete, lebo je už zima a všetko by som obtrhal, teplú garáž nemám:)

Jelikoz v mem R MR2013 nebyly zadni reproduktory - tak jsem se zacal zajimat o kabelaz - a to nejenom pro zadni repro - ale i dalsi. A tak nakonec krome repro mam natahnute draty na osvetleni nastupu u vsech dveri. Napajeni je od vnitrniho osvetleni. Kostra je od dverniho spinace u kazdych dveri zvlast. Timto mam nezavisle osvetleni dveri. Pri ponechani otevrenych dveri (garaz, servis) tyto svetla LED po cca 10 min vypne elektronika. Pri zabouchnuti dveri - zase dverni spinac vypina tyto LED-ky. K celemu projektu jsem pouzil kabely 0,35 mm2. LED-ky jsou panelove, vodotesne na 12 V, v jednom panelu jsou 3 diody. Ted uz staci jen namontovat nejake cervene LED-ky paralelne ke stavajicim bilym.
Mozna je jednodussi reseni - avsak timto mam optickou "kontrolu" cinnosti dvernich spinacu a nezasahoval jsem do elektronickych okruhu automobilu.  

Par fotek je na galerii.

• Pozitivní 1