Přejít na obsah

netesnosť vodného čerpadla-únik chlad.zmesi


lubinob

Doporučené příspěvky

  • o 5 let později...

Je to 6 let, kdy jsem psal, o mém nepatrném úbytku chladiva. Rozhodl jsem se teď vyměnit rozvodový řemen, se všemi kladkami, napínákem, i s vodní pumpou. Skutečně vodní pumpa tekla, a je mi záhadou, že jsem nepozoroval únik ven. A taky že se po tolika letech a km, stav nehoršil. Pořád jsem udržoval minimální hladinu, a zhruba po 5000km dolil asi 1 dl kapaliny. Teklo to tak málo, že voda se vždy stačila odpařit, zbyly jen nánosy látek, které kapalina obsahuje, včetně barviva. Jsem rád, že příčina úniku nebyla v něčem jiném, jak jsem si myslel.

 

Otázka: koupil jsem kompletní sadu Contitech, včetně pumpy. Po namontování na ni koukám, že má odtokovou dírku do vrchu. Znovu jem ji vytáhnul, jestli snad není nahoře i dole. Ne, je jen jedna. Nahoře dírka, dole mrazovka. Obráceně namontovat nejde.

Setkal se s tím někdo?

Je to takové divné. Dokud bude pumpa v pořádku, tak to nevadí. Ale kdyby někdy začala prolínat, tak by se kapalina snáze dostávala do ložisek. Sada má označení pro motory CAYC, a všechno ostatní souhlasilo s originály. https://www.motora.cz/contitech/CT1139WP6.html?KTypNr=33314

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...