Přejít na obsah

Rady při koupi


pery1991

Doporučené příspěvky

zdravim, na jare bych chtel koupit "supa"

od 2011

nechci 125kw, s vyberu sem vyjmul i 1.6ku,

rad bCh 103kw s najezdem okolo 180.000km nebo se nebat i vetsiho najezdu

na co si dat pri koupi pozor a s cim pocitat, nazory na 103kw naftaky jsou rozporny, nekdo ji chvali a nekdo neda dopsutit na klasickou 1.9ku

je v supu vice druhu 103?? diky moc za kazdou radu a nazor. je toho tu dost ale chci konkretni nazory

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tento rok jsem koupil supa s DSG 183 tisíc km 103kw. 1,9 bych asi nechtěl. Navíc 103kw se dá relativně lehce čipnout na 125kw. Mám to dotažený z belgie (konec 2010) do provozu, model 2011. Teď mám najeto 191 a od začátku byl slyšet setrvák, ten jsem nechal vyměnit a jinak bez jakýchkoliv zádrhelů...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, bohužel doba slavných a poměrně "nesmrtelných" motorů 1.9 Tdi (AHU, AFN 66-81 kW) je pryč, už i pryč doba poměrně slušných AWX (1.9 Tdi 96kW) .....
Naštěstí je i pryč motor 2.0 Tdi - první generace koncernových motorů v letech 2005-2007, kdy se jednalo o problém vstřiků, problémy mazání (kolize vyvažováků) či ojediněle praskání hlav a někdy i horší regenerace DPF. Od roku 2008 výše byly první bolesti pryč a už se dalo mluvit i o slušném 2.0 Tdi (u VW se již začaly montovat první CR motory).

 

Superb 2011 (co chceš) je už CR II. generace s DPF filtrem, takže "jediné" co potřebuje je kvalitní nafta. Zde je i tyčka vyvažováku delší (víc vydrží) než u předchozích motorů.

Jinak těch 103 kW je takový standard, postačující na běžné klidnější ježdění. Závoďák to tedy není. Jak psal kolega nade mnou - vždy je zde prostor pro čip. 

Pokud má auto rychlý nájezd km, ale je bezproblémové a je nějaká servisní historie, nebál bych se ho.

Pokud máš možnost, nech auto prohlédnou a zdiagnostikovat před koupí, popř. si vezmi s sebou někoho kdo autu trochu rozumí.

 

Hodně štěstí při koupi!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

určite bych rad auto s celkovou historii a mohl bych zajistit kamarada s diag. aby to prokouknul, ale zase znam pribehy kdy za flasku vyplni do servisky kde co, z toho mam strach, zase si rikam, zda je lepai koupit auto od soukrome osoby a nebo od autosalonu. planujeme koupi na 4/5 2015, a uvazujeme i o dovozu ze zahanici, vyplati se nebo ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...