Přejít na obsah

Hluk při studeném startu


dakule

Doporučené příspěvky

panove chtěl bych se zaptat  - když startuji studeny motor tak když naskoči , starter ma zvuk jako by ještě chvilinku točil pak zvuk utichne při dalších startech už to neděla jen vždy při  startovani studeneho motoru je to normalni? ma to tak byt? motor 1,4 TSI

děkuji

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

no ja to měl v servisu i přes noc, aby to měli rano studene, nic neslyšeli potom že něco jo dokonce si to nahrali, pry to poslali do boleslavi a že je to normalni,děla mi to taky uplně to same

jedině zajet do servisu co na to řeknou u vas mechanici

Editováno: , autor: dakule
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jo, úplně stejný zvuk dělá otcova strará jedničková Fabia (1,4, 16 V) - začalo to kolem 100 tis. km a nejdříve to dělalo jen v zimě, teď už celoročně, jen při studeném startu. Podle zvuku se mi zdá, že se startér ještě protočí, i když už není pastorek v záběru - zvýší se jeho otáčky. A nebo naopak, že pastorek vyskočí se zpožděním a motor s ním pěkně zatočí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s Wittmannem. Začala mi to dělat OI, někdy kolem 90k km. V servisu rozebral startér, šel najisto. Suché vše, co bylo namazané z výroby. Lehce promáznul LV1(2) a až do prodeje (270k) to již nikdy neudělalo.

a byl jste už někdo s tim v servisu? popřipadě jim dat poslechnout ten zvuk s nahravky? zajimalo by mě jejich nazor a řešeni

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Studovali jsme VAG fóra z Anglie, Francie, Itálie a Německa, a našel mnoho automobilů, které mají tento šum (motor 1,4 TSI 103 kW) .Nimeni nebyl nalezen řešení. Poslal jsem e-mail (s videem)) Škodových závodech a já jsem dostal pouze vyhýbavou odpověď. Myslím, že dál hledat řešení, nemá smysl.Automobilka a továrna, takže se nemusíte odpovědět na otázku. Je mi líto, že jsem si koupil tohle auto, lepší hůl na Škoda Octavia Tour 1,6 MPI 1/2008. Zdraví všechny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ono je možné, že to je prostě vlastnost, to by ale automobilka asi věděla a velmi ochotně by ti to sdělila. Pokud to dělá jen někomu, tak to tak úplně vlastnost není. Myslím, že automobilka také moc dobře ví, čím to je - ten problém není ani náhodou ojedinělý - ale oficiálně dělají mrtvého brouka... Pravděpodobně to není nic zásadního a kam by přišli, kdyby to každému, komu to dělá měli v rámci záruky opravovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Hi,

It seems that the noise is normal for engines 1.4, 1.8 TSI . The noise is made by high pressure fuel pump , injectors and injector ramp . At cold start , in that split second, more fuel is pumped for start up because the engine is cold (you can see on RPM indicator, it rises at 1200 rpm as the noise lasts). Attach a video , at the end, injector noise is heard like the noise:

http://www.youtube.com/watch?v=Hg1lhTlSZwE

So that is the reason the noise is heard. The engine is cold, the noise will be heard. The starter has nothing to do with it.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Včera jsem si všimnul, že při prvním nastartování ráno se ozval nějaký jakoby bzučivý zvuk z motoru na cca 2 s ( jakoby se nevrátil pastorek od startéru hned zpět ) Slyšel jsem to pouze proto, že jsem nastartoval s otevřenými dveřmi. Při následném opakování startu se již toto neopakovalo. Další den při prvním startu po ránu se tento zvuk objevil znovu, ale opět jen při prvním startu pak při dalších startech po sobě ne. Vyzkoušel jsem to i během dne a opakuje se to vždy po delším stání a to opět jen při prvním startu pak již ne. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Mám to hned řešit nebo to nechat až kdyby se to nějak zhoršovalo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...