Přejít na obsah

Sněhové řetězy


statik_08

Doporučené příspěvky

v tom případě si pořiď řetězy z hobymarketu. Stojí pár stovek a celkem i vydrží. Jediná jejich nevýhoda je, že se o něco hůře napínají, respektive , že po ujetí prvních pár metrů je musíš dotáhnout/dorovnat, ale to se obšas stává i u těch s automatickou kladkou. Pokud nebydlíš na horách, tak do toho nemá smysl investovat. Čistě z funkčního hlediska nepoznáš rozdíl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci je mit jen jako zalohu, co kdyby... Ve Skodovce mne varovali (mozna i strasili), ze pro tento rozmer kol neni zadne schvaleni, ze tam zadne nemohu davat,  ze si rozbiji podbehy, urazim cidlo ABS atd.

Nechci asi uplne koupit nejlevnejsi sunt z hoby, ale koukal jsem se treba na Pewag Brenta 9 vel 73. Cena je fajn, jsou tenke a urceny pro vozidla s malym prostorem v podbezich. Nemate nekdo s temito retezy zkusenosti???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

zima se blizi, v televizi uz jsem zahlid i nejaky lyze, tak jsem si hned predstavil kazdorocni zimni vylet do Italie a napadlo me...

zkousel jste nekdo retezy na kola 225/40 R18?

je mi jasny, ze to neni homologovany, schvaleny a kdesi cosi, jde mi o praktickou zkusenost! idealne jeste v pripade O3 RS s DCC (+1 cm svetla vyska oproti sport. podvozku).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zatial som ich nepouzil a pravdupovediac ani neplanujem. za zimnu sezonu zvyknem najazdit v priemere 17 tisic km a je jedno kolko snehu je na cestach. vratane lyzovaciek a podobnych vyjazdov. zatial som si vzdy vystacil so zimnymi gumami od continentalu a presiel som aj cez miesta, kde niektori ini nasadzovali retaze. zatial som mal vzdy auto s prednym nahonom.

textilne navleky som kupil len preto, ze boli za rozumnu cenu a na to, aby som rakuskym policajtom mal co ukazat v pripade, ze by sa pytali, ci mam retaze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja sa tomu ako zakaznik nemusim rozumiet do detailov. pokial vyrobca na svojej stranke uvadza, ze je to schvalene, tak predpokladam, ze zodpovednost nesie on. a ja som mohol maximalne tak byt uvedeny do omylu. policajtovi mozem tlmocit iba to, ze zariadenie je podla potvrdenia vyrobcu certifikovane na pouzitie v Rakusku podla normy V5121.

https://www.universalmultigrip.com/sk/vyrobok/schvalenia/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v praxi bych to tak pesimisticky s tema policajtama nevidel.

za tech asi 11 let, co jezdime lyzovat do Rakouska nebo Italie jsem zazil jednou, ze musel ridic nasazovat retezy, jinak by nas policajti dal nepustili.

ujeli jsme tak asi 500m a retezy se zase sundavaly.

kdo je nemel, musel se holt otocit a jet jinudy, ale pokuty se za to rozhodne nedavaly...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde o to, že v Rakousku je musíš povinně vozit v zimě s sebou a ve vyhlášce je dokonce přímo uvedená norma, jakou ty řetězy musí splnit. Pokud policajt dané číslo Ö-normy na řetězu nenajde, tak máš smůlu. Loni jsem zažil zátah na vjezdu na parkoviště pod Tauplitzem a fakt na nich ten štempl hledali - musel jsem je tedy rozbalit. Vtipný bylo, že v tý době dole prakticky nebyl ani sníh.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Zdravím,

předně si rýpnu - informace "Kompletní set kola a zimní pneumatiky vám pomůže elegantně vyřešit každoroční otázku přezouvání vozu" na stránkách ŠA je fantastická. Skutečnost že na tuhle konfiguraci zimní výbavy (225/45 R17) nemá ŠA homologaci na sněžný řetěz mě.. překvapilo ;) Jinými slovy pokud nečtete několika set stránkový manuál před nákupem vozu a dealer Vás dopředu neupozorní tak se nás tu sejde více, kteří ocení praktické zkušenosti.

 

Řetěz Pewag RS 74 Servo (průměr článku 11mm) je prý pořád moc. Co třeba Thule König CB-7 rozměr 095 (průměr článku 7mm)? Případně máte někdo prosím praktickou zkušenost pro Octavii RS na rozměr zimních pneu 225/45 R17?

 

Děkuji.

 

PS: variantu č.1 tj. vyhození nového setu daného rozměru v hodnotě cca 22tis a nákupu nového odpovídající certifikaci přeskočme;)

Editováno: , autor: rimsy2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj,

nevite nahodou nekdo proc Skoda Auto uvadi ze jsou kola Premia(Minoris) 6.5Jx16 ET46 pro pneumatiky 205/55/R16 nevhodna pro zimni retezy? Kvuli pripadnemu poskozeni,protoze disky diky zebrovani vystupuji jakoby smerem ven? Zkousel nekdy na tyto disky nasadit snehove retezy? A mate nekdo zkusenosti s retezi Pewag Snox pro? U techto retezu mi pripada ze by to nemusel byt problem.

https://www.pewag.cz/shop/pewag-snox-pro.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...