Přejít na obsah

Blikající displej Climatronicu


Michal Manďák

Doporučené příspěvky

Ahoj, začal mi blbnout Climatronic na mé 2009 Fabia Combi 1.4 16v :-( Po nastartování cca 10s bliká a zobrazuje všechny ikony a pak normálně naskočí (displej), ale nefouká ... Kdesi jsem vyčetl, že mám zkusit zmáčknout Econ a vnitřní cirkulaci a nahlásilo mi to na displeji 4F9 00. Prý to znamená Ventilátor čerstvého vzduchu nebo řídicí jednotka ventilátoru čerstvého vzduchu Climatronic  Nemáte někdo tušení, co se s tím dá dělat? Případně kolik může stát oprava? Mockrát díky! Mandy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne toto raz spravilo tiež, naštartoval som, displej blikal asi 10 sekúnd a potom naskočil a odvtedy funguje normálne. Nemal som ani chybovú hlášku, nič. V servise povedali, že to môže byť nejaký problém riadiacej jednotky klimatizácie, ale muselo by sa to opakovať pravidelne, alebo by som to mal natočiť na video, ak to chcem dať vymeniť. Našťastie od vtedy to neblikalo ani raz, a klimatizácia slúži tiež bez problémov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 let později...
  • o 1 měsíc později...
V 28. 12. 2023 na 16:18, Pawouk napsal:

Kolegův Roomster Scout 1.4 16V 2009 taktéž po zapnutí zapalování blikající displej se všemi ikonami najednou a nefunkční ventilátor. Pojistky OK. Diagnostika ho asi nemine, co?

 

IMG_20231228_151208_1.thumb.jpg.71fbd5ea0c7234498a0c66babb05f7f6.jpgIMG_20231228_151209.thumb.jpg.35dfb68c215cbf7100fc70f0ff045e72.jpg

Problém vyřešen - proběhla výměna ventilátoru. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžu se zeptat, opravil svépomocí nebo svěřil mechanikovi, servisu? Zajímám se o náklady na opravu, v budoucnu nás možná čeká to samé a na demontáž palubky se necítím. Tak bych chtěl vědět náklady na opravu přibližně. Ceny dílů znám, chybí mi cena práce. Climatronic nám také při startu bliká ale vše funguje, ventilátor běží, otáčí se volně, nemá větší odpor. Svítí chyba myslím 4F9 což je chyba ventilátoru nebo jeho řídící jednotky. U nás to bude právě ta řídící jednotka(je taky pod palubkou v topení), občas vykazuje jistou svéhlavost. Ale řekněme uživatelsky zatím vše funguje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dle toho co jsem načetl a nakoukal tady na fóru tohle info platí pro provedení Climatic. Tam se lze dostat na ŘJ přes demontovaný airbag. U provedení Climatronic to tak bohužel není. Jednotky jsou samozřejmě rozdílné. U Climatronicu je umístěna přímo v plastovém boxu topení a aby na ní byl přístup musí se demontovat ventilátor, a tím i palubka. 

Taky bych byl rád kdyby mě někdo opravil že to jde jednodušeji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za připomenutí. Je to 6 let, co jsem to psal, a kdesi v hloubi myšlenek jsem si vzpomněl, že jsem se tím někdy zabýval. Tak jsem zareagoval výše. Ale osobně jsem měl to štěstí, že jsem nic takového nemusel řešit, takže od té doby nic víc nevím. Ten synovcův ROOM (stále ho má), je před FL. Nevím jestli je v tom rozdíl.

Ale jak jsem si po sobě po letech přečetl, stále trvám na tom, že kdyby to byl můj problém, tak bych se o to pokusil. Ještě bych se možná pokusil, se někde seznámit s vymontovanou jednotkou. Prohlédnout si na ni, jak se ta ŘJ vytahuje, když je venku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...