Přejít na obsah

FIII vs konkurence


Pawouk

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...
  • o 4 týdny později...

Tak Cupra asi bude, a pokud se budou držet receptu jako u Leonu, tak to bude hodně zajímavé (teoreticky by tam už mohla být 2.0 TSI, která má právě 1.8 TSI nahradit, nebo časem). Ale současná Ibiza taky má 1.4 TSI 110kW, tak proč by nemohla ta nová taky ji dostat. Teoreticky by stačilo, kdyby dostala tu podladěnou verzi na CNG, už to by byl docela trhák...

Každopádně uvidíme až na oficiální představení, tam to bude pak jistá informace :) 

 

Ohledně vzhledu, jo, vypadá to jak "malý Leon", ale osobně mi to nevadí (ostatně mi to nevadilo ani u Škodovky, nikdy jsme s tím problém neměl).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To FR na snímcích vypadá úžasně, nicméně FR vždy vypadá mnohem mnohem lépe než klasická verze, takže ještě vyčkejme.

Obecně je složitý porovnávat Škodovku s konkurencí, Škoda má modely nastavený vždy někde mezi. Ibizu si dovolím srovnávat spíš s Rapidem.

Takže já jsem zvědavej na běžnou verzi a hlavně Combi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdo ví jestli bude kombi... V současné generaci se ke konci už moc neprodávalo a pak ani nevyrábělo... 

Rapid je spíš Leon, teda Spaceback, lift je s Toledem. Cenocě ten Rapid a Leon vycházejí(vycházeli začátkem roku) dost podobně a s Leonem se dalo dostat na zajímavou cenu (ale to už jsme mimo téma Fábia :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výběhový ceny jsou vždy zajimavý což o to. Já jsem ceny nesrovnával jen vím že mě Fabia vždy vycházela v podobné výbavě levněji jak Ibiza. Zvlášť kdybych zvolil 1.4TSi což by mě u Ibizy sakra štvalo kdybych měl "jen" 1.2/1.0 ale srovnával jsem stejné motorizace. Možná je to ale pohodlnějším konfiguraltorem Škodovky, u jiných automobilek je lepší rovnou osobní kontakt a lépe se sjednávají výhody.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já hraději hranaté ostré rysy na karosérii, za mě Fabia je hezčí. Ibiza jako i nová Micra je spíše holčičí auto. Asi nebude solidně vybavená pod 300 a jestli by kombi vypadalo tak blbě jako Leon ST není co řešit. Nové Polo bude zajímavější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jasně, je to o tom co se komu líbí, ale zrovna Leon ST (minimálně v FRku) nevypadá zas tak zle... Ale je pravda, že jako u každého auta to chce nějakou výbavu, LED světa a podobně, a u Ibizy to asi nebude jinak... Základ je základ...

Polo bude asi zajímavé, ale cenou bude uplně někde jinde si dovolím odhadnout... Každopádně uvidíme co večerní oficiální představení, třeba ukážou i nějakou normálnější výbavu :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem zvědavý na ceník. Ale moje první dojmy jsou, že kdybych teď kupoval auto, tak by to Fabie měla proti Ibize FR 1.5TSI hodně těžký, teda pokud by ibiza nestála přes půl míče :-) a to i za cenu že Ibiza není kombi.

 

před 15 minutami, Jan R. napsal:

Jak bude vypadat základní verze za 250? 

Když se podívám, jaké se u nás prodávají Fabie, tak si nemyslím, že by tohle moc lidí zajímalo... Občas se zajdu mrknout k místnímu dealerovi, když tam má z náklaďáku složený nový zákaznický auta a Fabie jsou z 90% Style a cca 70% 81kW TSI... Občas se vyskytne nějaký Ambition, ale holý Active jsem tam za dva roky zatím viděl jeden jediný...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...