Přejít na obsah

FIII vs konkurence


Pawouk

Doporučené příspěvky

Krátce jsem nakoukl do nové Corsy, dle mě je letitá Fabia lepší volba. Kufr nic moc, vyšší hrana, 5. dveře zevnitř odfláknuté obložení, nástupní prahy širší, loketka bez výš.nastavení, palubka ergonomicky OK, tablet jak pěst na oko. Vršek palubky měkčený, boky tapecu umělá koženka. Základ nejvyšší výbavy bez autoAC ( +10tis), ale zase s 16” kola a částečně kožená sedadla.

Bude to mít omezenou kupní sílu, jestli se jich prodá 1500, budou slavit.

531438AE-6B91-4C8C-9696-9998AF769212.jpeg394D2ABC-5778-423E-B86D-5683993F6184.jpeg42673407-8825-4676-99F7-E6AC477CD52D.jpeg0B52642F-D559-48E2-8452-F85B6118B3F9.jpeg61B9725E-9D90-455C-89DC-2B2580B4EAEA.jpeg

7BA5CAB8-ED88-4884-BD93-15C30098140F.jpeg5034EFD9-8891-4983-AE6A-F49DE57D8649.jpeg

Editováno: , autor: Jan R.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však za mě Opel nebyl dosud nikdy tak o ničem jako je dnes. Ve většině testů končí na posledních místech, nenabízí nic navíc, design naprosto nijaký, kvalita průměrná, prostor podprůměrný, jízdní vlastnosti jako jezdit v bramborové kaši a ceny už taky nejsou co byly.. Neměl bych jediný důvod byť jenom nad Opelem přemýšlet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Nová konkurence:

https://www.netcarshow.com/hyundai/2021-i20/

docela zajímavé technologie na tuto třídu, otázkou je jak nastaví cenu v nějaké rozumnější výbavě. Vzhled je prostě jiný než EU, ze předu a z boku OK, ale ten zadek bude chtít hodně zvyku :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 hodinami, Martab napsal:

Vzhled je prostě jiný než EU, ze předu a z boku OK, ale ten zadek bude chtít hodně zvyku ?

Vzhled je jiný než EU? Jak má vypadat EU vzhled? Jako nudná škodovka nebo vw? No tak... Hyundai pro EU trh se dlouhodobě tvoří v Russelsheimu.  ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sabiza za mě třeba Kia Rio, Suzuku Swift nebo i ta Honda Jazz 2020 jsou pěkná a zajímavé auta (což třeba o Fabii po FL říct nemůžu), pokud bych šel o kategorii níže, tak nová i10 je taky moc pěkné auto, jen cenou se už dostává docela vysoko. A to že Hyundai si nechává navrhovat autě v Russelsheimu, no a co, to zanemená, že musí být hezké? (Hyundai Matrix taky navrhli ve věhlasném studiu Pininfarina a žádná sláva to nebyla) Jen jsme napsal, že nová i20 není uplně můj šálek kávy, po stránce vzhledu (dokonce jsme napsal, že až na zadek je to za mě OK), jak bude naceněn a jak bude jezdit, uvidíme. Ale jasný, mám Škodovku (nudná černá co zapadá do davu důchodců před Lidlem a proudu služebáků kterých je všude plno, to je přesně moje auto :D ), napíšu něco proti Hyundai a automaticky zapadnu do nějaké škatulky :D

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, třeba taková Elantra GT je uplně jiné auto než evropská i30. Ikdyž si Hyundai nechává navrhovat design "tady", tak vždy to bylo trochu asijské (ano, přesně jak píšeš, není to nudné Polo, které ani v GTI nevzbuzuje příliš emocí), u některých modelů se jim povede odlišit, některé (pro mě, je to čistě subjektivní věc) vypadají jako rozbouřené moře... Vzhled je čistě subjektivní věc a nemá moc cenu o něm diskutovat, prostě se někomu líbí, někomu ne, jde se o tom dohadovat hodiny a stejně bez výsledku. Uplně stejné je to v případě místa vzniku, je třeba Corsa "100% DE auto", jak tvrdí reklamy, nebo je to jen francouzka co vybrala jiné šaty ze skříně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si vzpomněl, jak před mnoha a mnoha lety v motoristických časopisech (weby ještě nebyly), haněli redaktoři dizajn japonských a  korejských aut, že je to takové namašlené, kudrlinkované, přikrášlené, moc zatočené, prostě není to německy strohé, nebo italsky umělecké, nebo francouzsky avantgardní. Nikomu se tehdy ty tvary moc nelíbili a vzpomínám jak redaktoři houfně prohlašovali, že pokud se mají asiati  v Evropě dizajnem aut prosadit, tak se musí evropskému vkusu a tvarům přizpůsobit.

No a dnes mi to připadá úplně obráceně. Samé parádičky, šikmé linky, šikmá světýlka, difuzorky, falešné výfuky atd.atd.. Prostě evropské automobilky se přizpůsobili asijským výrobkům a asijskému vkusu. Můžete mít jiný názor, ale já to tak vidím. Globální trh si to přizpůsobil sám, navzdory názorům tehdejším odborníků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...