Přejít na obsah

Import POI do navigace Columbus - radary ČR (nebo jakékoliv jiné)


Doporučené příspěvky

Import POI do navigace Columbus

 

Pokud se s tím nechcete zaobírat tady je link na stažení zipu který jen rozbalíte na SD a naimportujete do navigace. Jsou v něm Všechny kategorie z poi.cz které se týkají policie a radarů v ČR (úsekové a stacionární radary, místa policejních kontroly, křižovatky kontrolující jízdu na červenou) plus vytuňěné ikonky. Pak už si jen stačí zapnout zobrazování těchto kategorií na mapě. Bohužel zvukové upozornění na POI zřejmě Columbus neumí.

https://sdilej.cz/6655906/POI+radary+v+CR+pro+navigaci+skoda+columbus.zip

 

 

Návod:

  1. stáhnut kategori POI které vás zajímají z webu např http://www.poi.cz v mém případě všechny kategorie týkajících se radarů a policejních kontrol. Doporučuji stahovat ve formátu *. GPX (Navigace Garmin)
  2. Na webu http://webspecial.volkswagen.de/infotainment/de/de/manuals/nav-companion.html?d1=discoverpro&type=poiNavigation (bohužel v Němčině) vybrat nejdřív soubor GPX poté napsat název kategorie a pak vybrat ikonu (39x39px)

Postup jak to udělat přesně krok za krokem v angličtině zde, ale není to nic těžkého i bez znalosti Němčiny: http://www.briskoda.net/forums/topic/246805-guide-to-vw-poi-collections-loader-site/

  1. Pokud chcete importovat více kategorií krok 2. opakujte
  2. Poté je potřeba vygenerovat ZIP soubor, který se pak už jen rozbalí na SD kartu a naimportuje do navigace. Moc jsem nepochopil proč web VW občas vygeneruje soubor *.db3 a občas zip, ale každopádně ten *.db3 se mi do Columbuse nijak importovat nepodařilo proto je potřeba přimět web aby vás nechal stáhnout zip ve kterém je několik složek a ten rovnou rozbalíte na SD a importujete v navigaci

 

 

post-36261-0-27493400-1416766920.png

post-36261-0-22659500-1416766934.png

post-36261-0-99877900-1416766945.png

post-36261-0-98326100-1416766950.png

post-36261-0-40939200-1416766956.png

 

https://www.poi-radary.eu/

Editováno: , autor: chladic23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...

Ak by mal niekto zaujem, vyrobil som PPOI pre SK_CZ_HU_A stacionarne radary + SK RedLight. Spolu tam je 1902 radarov a kamier. Je to uz v Skodovackom formate, staci rozbalit, nahrat na kartu a podla navodu ku Columbusu to narvat do radia. Malo by to aj pipat, no to som este neskusal.

 

EDIT: Tak to mam vyskusane, Columbus pipa. A nemusi byt spustena ani navigacia.

 

SpeedCam_SK_CZ_HU_A_SK_RedLight_636056592597663107.zip

Editováno: , autor: Scenic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Také by mne to zajímalo, ale podle mne to umí jen nový firmware. Při vytváření souboru pro upload jsem si dal pozor, aby bylo políčko pro pípnutí zaškrtnuto a zvuk to stejně nepřehraje.

 

Ještě bylo zajímavé, že i když jsem soubor pro import vytvářel ze stejných dat (jak databáze POI, tak ikony), tak zobrazení na displayi Columba se liší podle toho, zda soubor připravím přes stránky VW (http://www.volkswagen.de/de/navigation/discover-pro/poi-listen-sammlung.html) anebo přes stránky Škody (http://mydestination.skoda-auto.com/)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Někde na německém fóru jsem zjistil, že tento postup je platný pouze pro starý Columbus (MIB1) je nějaký jiný postup pro MIB2 (model. rok 2016) Mám vytvořenou SD dle návodu (Obsah PersonalPOI) po vložení to napíše SD1 Aktualizace software a nic dalšího se neděje.. 

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) Stáhl aktuální POI soubory, pak přes ten VW, případně Škoda web (systém na vytváření těch archivů vytvořil zip soubor).

2) rozbalil na SD - vznikla tam složka PersonalPOI

3) strčil do slotu na SD1

4) Columbus napsal SD1 - aktualizace softwaru a dál nic.. v menu Navigace taky nic moc na importovaní nebylo..

 

Prostě se vůbec ty POI neimportují, resp. nejspíše jestli není nějaký speciální postup na straně Columbusu.

 

..

Editováno: , autor: wombat
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, je to jedno. Mi tedy blbne měřítko ikon (U portálu VW používám ikony 22x22pix. Když jsem ty samá data nahrál přes portál Škoda, tak ikony byly zobrazeny v mapě moc malé, tak jsem je zvětšil na 44x44pix a vše OK). Zkus to ještě jednou, při přípravě dat na portálu (ať škoda, nebo VW), je třeba definovat kategorii zvlášních cílů (na portálu Škoda položkla "collection name"), pak nahrát soubor s daty a soubor s ikonou. A mělo by to fungovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžeš zkusit mode data

https://ulozto.cz/!6NmxZMOvPL7p/na-kartu-zip

Když rozbalíš, tak je tam jeden podadresář Škoda a jeden VW. Zkus první na kartu nakopírovat podadresář Škoda, pokud to nepojede, tak podadresář VW. Jsou to moje data s radary, pokud to pojede, tak děláš chybu při přípdavě dat na portálu, pokud ne, tak bude problém při uploadu do navigace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problem je, ze ja to potrebuji udelat pro evropu co jezdim a sehnat podklady je tezke,mam nekolik stranek, ale tam to davaji uz zabalene a potreboval bych to vytahnout z kazdeho neco,proto se ptam. Mam poiinspektor ktery by mnel otevrit. db3 ale dava mi to chybu. Tak se ptam jestli nekdo neco podobneho neresil. Taky mam problem ze stahnu soubor radaru, je to pro tomtom ale nevezme mi to ani stranka wv ani skoda,napise ze nema data. Proto hledam tuto moznost.

Enviado desde mi E6653 mediante Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...