Přejít na obsah

Import POI do navigace Columbus - radary ČR (nebo jakékoliv jiné)


Doporučené příspěvky

V 26. 7. 2017 na 15:38, wombat napsal:

 

Zdarec,

 

stránka upravena (resp. skript) tak, že je možné vybrat radary, které chcete vygenerovat a ty se online připraví přes ten Škoda portál.

 

Update 27.7.2017

 

- přidána možnost vypnout zvuky

- opravena chyba přehození mobilní/stacionární radary

 

1.2 - update 31.7.2017

 

- jiný zdroj POI dat (možnost vybrat radary z celé Evropy (zatím jsem dal na výběr PL, DE, A, SK) cokoliv lze doplnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 3 týdny později...

Ahoj,

poradí mi někdo s potížemi o nahrání radarů do Columbusu? Mám 14 dní novou OIII s dotykovým displejem Hardware:H54, Software:1125.

Zkoušel jsem všechny nabízené postupy, ale vždy se mi aktualizace ukončí - chyba a restart Columba. Nic se do něho nedostane.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně to jsem začal dělat. Natahal postupně všechny radary. V autě jsem spustil Online aktualizaci, ale pak to trvalo přes půl hodiny ( kdy byl stav 100%, ale pořád se prováděla aktualizace - točí se kolečko v levém rohu a nic se neděje. Pokud to chci zrušit, tak hlásí, že data nejsou doinstalovaná) Je možné že to má trvat tak dlouho? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po včerejší víc jak půl hodinové instalaci, mého nevydržení a odchodu z auta jsem dnes ráno viděl že mám radary nainstalované. Jen vidím další drobný problém.

Na mém columbovi mohu mít aktivních jen 10 POI. A tak nemohu mít aktivní všechny radary. Nebo to dělám špatně?  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za rady. Chyba byla ve mě. Stáhl jsem si *.gpx přes to modré tlačítko, jak jsi mi radil. Pak jsem si ale otevřel jiný zip ( ten co jsem měl ještě pro garmina) a přidával jednotlivé radary. Proto jsem jich měl tolik.

Teď už jsem to stáhl správně ( všechny staré vymazal) a mám to připravené pro odeslání do Columba (je to vlastně stejné, jako to máš Ty na obr)

Díky moc za pomoc a "nakopnuti" 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Šikovné, teď jsem si to přes ŠkodaConnect, takže až ráno vlezu do laurinky, tak co ještě musím udělat pro import, aby se mě vše aktivně ukazovalo ? Ta zvuková signalizace tedy u nových FL nefunguje ?

 

Omlouvám se za otázku k importu, ale ještě tuto navigaci nemám příliš prolezlou, auto mám 2 týdny...

 

Díky @wombat za radarové POI i @Aleš_BX za nápad s on-line přenosem do auta přes Š-Connect :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konektivita na palubě je funkční (přes vlastní vyhrazenou data SIM), již jsem si přes Š.Connect vzdáleně z PC doma připravoval nějaké navigační body atd., to jsem zvládl. Radary mám rovněž úspěšně vyexportované přes Š.Connect vzdáleně z PC, takže v Columbovi jen v navigaci jít někam do nastavení POI a tam mě to nabídne import, OK? Nebo v Š.Connect  rozhraní na palubě, rozumím správně?

 

Jinak trochu nerozumím obchodní politice Škody (jak jsem spolu řešili po telefonu), kdy mě nezpřístupnili veškeré Š.Connect  vzdálené funkce, neb jsem si nepřiplatil jejich konektivitu (eSIM), ale to trochu nechápu, když mám svou vlastní placenou konektivitu v autě i bez smartphone, právě přes vlastní vyhrazenou datovou SIMku, kterou mám právě pro Š.Connect na palubě (a zůstává v infotainmentu i po odchodu a uzamčení auta) -  nechápu, proč není využitelná pro další vzdálené Š.Connect funkce, jako je ovládání NT, zjištění statusu vozidla atd. Přičemž některé věci jako jsou právě navigační záležitosti (vzdálený export POI apod...) funkční jsou. To je nějaký takový podivný přístup, jako by si Škoda nenechala platit jen za tu konektivitu v nějaké eSIM, ale i za to, že můžete v autě dálkově zapnout NT apod.... Ale asi jim nechodí konektivita v zamčeném autě přes vyhrazenou data SIM ve slotu, a chodí jim to jen přes tu jejich integrovanou eSIM někde v jednotce této funkce... V tom bude možná kámen úrazu, byť nevím proč, vypadá to jako nedotažené...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

POI Radary 1.8 update.

 

1) CZ radary se berou opět z poi.cz, pže poiplaza se málo aktualizuje a nereagovali na opravy.

2) nyní se generuje vlastní GPX soubor, takže teoreticky ti co s tím měli problém, můžete zkusit, jestli už vám to nepůjde (USB/SD verze přes portál)

 

Díky za feedback.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potvrzuji, že s těmi AT a DE radary je asi nějaký problém. Když jsem instaloval jen CZ+PL+SK tak bez problémů. Když jsem dal všechno tak se to asi na 43% sekne. Nepomohlo ani odebrání DE mobilních radarů (asi 14000 položek). Takže jsem nakonec taky zůstal taky jen u CZ+PL+SK.

 

Pro info: Je potřeba instalovat přes  přes "Aktualizovat moje zvláštní cíle.." a ne "Importovat cíle...". To jsem dělal dlouho já a samozřejmě to nešlo :rolleyes:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...