Přejít na obsah

Šplouchání nafty v nádrži


MartinSatek

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

normálně by mě to ani nenapadlo, ale jednou si tak jedu a dobržďuju v koloně na semaforu a naráz bum bum. Říkám si, co mi to tak může cestovat v kufru, když tam nic není. Zastavím, podívám se na rezervu, jestli není uvolněná a nenaráží, pak se náhle opřu o spodní nárazník, auto se zhoupne a ozve se šplouch šplouch.

 

Nafta v nádrži šplouchá, že to snad ani není pravda. Tohle moje Oktávka 2 nedělala, proč zase je trojka ohulená tam, kde se na první pohled nevidí. Nádrž je o 15 l menší, najedu na ni sotva 850 km, někdy i méně (O2 = 1100 km/nádrž) a ještě ty příšerné zvuky. Nechci si ani představit, když jedem parta přátel, já je vezu vzadu, nemáme puštěné rádio, protože si chceme vykládat, naráz dojde řeč, dojíždíme do kolony, lehce, opakuji lehce přibrzdím a zezadu bum, bum, šplouch.

 

To má být krok kupředu? Co vy, už jste to taky řešili?

 

PS: Podařilo se mi zjistit, že když je v nádrži méně jak 1/2, tak již nešplouchá, ale já jsem zvyklý a nucen tankovat doplna a skoro 500 km tak musím poslouchat toto povedené dílo.

 

Opět další mínus k naší nové oktávce 3.

 

M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nádrž je menší o 5 litrů. Bohužel při určitém naplnění nádrže šplouchá. Někdo tu šetřil na přepážkách... Ze začátku jsem se taky bál, že mi lítají věci v kufru, ale byla to nafta v nádrži. Teď už jsem si na to zvykl. Ze začátku to není příjemné, ale není to žádné drama.

 

Podle toho, že jsi přispíval v tématu o 1.6 TDI, tak předpokládám, že máš tenhle motor. Pokud s ním najedeš jen 850 km na jednu nádrž, tak děláš něco špatně. Se svým 2.0TDI najedu na nádrž 850 km poměrně bez problémů. Pokud ji budu chtít vysát až k nule, tak se dostanu lehce nad 900km. 1.6TDI jsem měl půjčené jako náhradní auto a téměř bez jakékoli snahy jsem s tím motorem jezdil pod 5 litrů. Kolik ti to žere?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj díky za příspěvěk. Právěže spotřeba je až o litr lepší než na staré oktávce. Dlouhodobá na palubáku je 4,9 a ta od načerpání také většinou 4,9. Spotřeba je krásná, ale nekoresponduje mi to s ručičkou, která dneska při 4 dospělých osobách po natankování doplna a ujetí 30-ti km začala klesat. Jindy třeba až při 100 km. Jóó na oktávce 2, když jsem ji zarval po klapku, neměla problém ručička vydržet do 280 km nehnutá. Ale zpět:

 

Někdy je fyzická spotřeba u nové oktávky jakoby větší o dost větší než ukazuje počítač. Ten ukazuje 4,9, ale ručička palivoměru letí raketovým tempem dolů a snižuje se taky rapidně rychle dojezd km na palubáku. Jindy, spotřeba 4,9, dojezd se nesnižuje a ručička leze pomalu. Takže nechápu proč počítač ukazuje tak doboru spotřebu, když ručička leze dolů poměrně rychle. Já tedy nechápu, že je nádrž menší jen o 5 litrů. Mě to přijde alespoň o 10 l.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď mě ale napadlo to, že se vždy snažím tankovat do této malé nádrže vždy nadoraz po klapku až to vyteče, ale dnes jsem tankoval narychlo a moc jsem tam od vypnutí pistole nepřidal. Takže to bude i tím. Tohle mě štvalo i na Fabii 2, ale tam alespoň byla ta packa, přes kterou tam člověk narval klidně i dalších 10 l navíc a to ručička i 300 km stála. Ale tady u Oktávky žádná klapka není, takže tankuju pořád jak pakoš. Další mínus... ps

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spotřebu je nejlepší spočítat ručně od natankování plná-plná nádrž...., tak zjístiš jak moc to "kecá".., ale mě to třeba na 0,1 l sedí dle počítače, takže ok...

 

Jak rychle letí ručička dolů, bych až tak neřešil.... dráha ručičky je taky delší než byla u OII, navíc menší nádrž, takže musí valit rychleji, aby to dala... ;)

Editováno: , autor: Napalm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

taky jsem to řešil...tedy u benzínu 1.2..........jelikož od začátku jsem měl vadné tlumiče a několikrát reklamoval,tak už jsem byl trochu paranoidní...nicméně při garanční prohlídce to se mnou projížděli a přesně mi říkali, že to dělá jak někdo popisoval níže, když se vyjede určitá část paliva tak to prostě bouchá. Mě to sralo tedy hrozně při prudkém brzdění. Maník se servisu říkal, že to je hůř odhlučněný například od O II....tak nevím......prý v nejvyšší verzi to není tolik slyšet,ale musím říct že mě to dost sere.....kolikrát se fakt leknu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...