Přejít na obsah

Mlžení předních světlometů


LKOII

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 roky později...
před 2 hodinami, Ondřej Kubát napsal:

Lidičky jak začlo být hnusně vždy po jizdé zhruba do hoďky se začnou trocha mlžit předni bi xenony dole u toho led pásku a prošku nad ním.Má někdo stejný problém?Octavia III rs combi

Děkuji za infa

Zase někdo pořádně nehledal. Témata sloučena.

 

2043148_1 - Orosené světlomety, koncové svítilny a boční směrová světla.pdf

 

2019472_5 - Posuzování reklamací netěsných světlometů a zadních skupinových svítilen.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, Aleš_BX napsal:

jednoduchý důvod, LED nehřejí dopředu, ale dozadu za chip.... Prémiové značky světla vyhřívaní zbytkovým teplem z chlazení LED modulů nebo jiným způsobem vyhřívaní skel světel...

Jen tak na okraj, myslím, že Porsche už by mohlo být bráno jako prémiová značka, v ulici má borec funglovku Cayenna a světla se mu rosí jako prase

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ještě by se dala dát topná spirálka do ostřikovače a stříkat ostřikovači světel teplou vodu :DDD  - schválně, kdy tohle zavedou jako simply clever? :) 

Sice to orosení nevypadá nijak hezky, ale pokud světlo dostatečně svítí, tak bych se tím asi netrápil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě např. se takto (FullLED) mlží jen levá (na straně řidiče) a to celá dělená lampa, a to skoro pořád, ale pravá NIKDY (!).

Sleduji to od počátku uvedení auta do provozu (přes rok), pravidelně se to ukáže zejména při ručním mytí auta - můj "detailér" mě na to u pravého světla stále upozorňuje, a já mu stále vysvětluji tu pohádku "o vlastnosti", což on a ani já moc nebereme. Ale spolknul jsem to zatím, nicméně přemýšlím právě o tom argumentu, že se mě nemlží obě světla, ale pouze jedno, od počátku.


Mimochodem nějaký argument, že to až prémiová auta mají řešené (a jen některá !) je dosti lichý, moje auto stále hodně přes 3/4 mega, a ani velmi drahá FullLED světla u O3FL nejsou rozhodně výbavou nějakých holoverzí, takže bych předpokládal, že to je spíše konstrukční pochybení, než proklamovaná vlastnost, jak nám kecají v servisech. Tam bohužel ani netuší, jakou tepelnou emisi mají takové supervýkonné LED přechody, a jak to samozřejmě lze využít k temperování vnitřku světla. V tom kontextu mě je záhadou, že se nemlží ta světla obě...  Taková pochybení jsou jim celkem blízká, a samozřejmě to budou zatloukat a zatloukat a zatloukat, dokud jim někdo opět nezareklamuje celé auto (!)


Asi by to chtělo, aby s nimi někdo šel do sporu, jinak nám samozřejmě budou na hlavu s.át dál...

O3FL mlzeni FullLED.jpg

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jsi špatně rozuměl, když jsem psal že se mlží levé světlo, myslel jsem tím levé světlo, ne obě světla. Pravé světlo je na opačné straně auta, a je v pořádku.
To že se to jedno světlo zvenčí tváří jako složené ze dvou částí je úplně jedno, samozřejmě vím, že to je jeden kus :-(

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pak nevím, čemu jsem měl špatně rozumět, ale to je jedno ? . Každopádně pokud se mlží jen jedna strana auta a ještě k tomu se tvoří kapky, rozhodně to není konstrukční věc a je to vada, navíc zamlžení co ŠA akceptuje nemá zasahovat do činné plochy světlometu, což u tebe zasahuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Martab napsal:

Mlží se obě, protože vevnitř je to jeden kus. A pokud se tvoří kapky, tak už to rozhodně není lehké zamlžení, které je OK. Pokud se tvoří kapky, měli by světlo bez řečí vyměnit.

 

Nemlží se obě, toto na fotce je jeden reflektor, byť designově rozdělený na 2 viditelné části. Mlží se celý reflektor. Druhý reflektor je OK. Asi každý jiný kmen ?

Ale OK, původně jsem použil pojem světlo...

 

před 1 hodinou, Martab napsal:

...Každopádně pokud se mlží jen jedna strana auta a ještě k tomu se tvoří kapky, rozhodně to není konstrukční věc a je to vada, navíc zamlžení co ŠA akceptuje nemá zasahovat do činné plochy světlometu, což u tebe zasahuje.

 

Toto je velmi zajímavé, neboť již ve 2 značkových servisech mě sdělili, že to je přirozené a je to vlastnost reflektoru, a odkázali mě na to známé tvrzení v manuálu.
No budu muset opět rozběhnout nějakou přesvědčovací kampaň, že tohoto se to netýká, jsou někde nějaké info na papíře, k tomu co tvrdíš ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové co to děláte . četli jste knihu o světlech ? už v O II knížce píšou že se můžou zamlžovat a není to na reklamaci. Je to skleníkový efekt. řešení je dodělat si tam malé ventilátory na cirkulaci vzduchu. Je to jednoduché . Jo už jsem to někde tady na foru dával kde to přesně píšou. 

IMG_20171214_160130.jpg

Editováno: , autor: pista6
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...