groubr Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 (edited) Ahoj mám problém hned po výměně rozvodů, řemenice alternátoru a klínového řemene a vodní pumpy se ozývá tento šustivý zvuk : Myslíte, že to dělá vodní pumpa? Vím že před výměnou tohle určitě nedělalo. Mám po výměně najeto 350 km tak se chci zeptat jestli Vám to taky nekomu začalo dělat? Octavia II 1.9 tdi 150 tis km Edited December 6, 2014 by groubr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 toto nie je zdravý zvuk ...bež to určite reklamovať ...či to ide z vodnej pumpy zistíš zatial iba tak,že zhodíš klinový remeň a natočíš motor bez neho ...aké diely sú použité? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubasta Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 (edited) Podle mě ti to dělá mikrořemen. Stejný zvuk mám na ženy C3 po výměně mikrořemene Shoď ho a hned uslyšíš. Edited December 6, 2014 by kubasta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
groubr Posted December 6, 2014 Author Share Posted December 6, 2014 Mechanik dává díly z německé výroby. Celkem mě to štve, když před výměnou tohle nedělalo. Ale už jsem s ním domluvený, že se k němu mám zastavit, tak jsem zvědavý na jeho vyjádření. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 a my na tvoje,či napíšeš čo tam bolo ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubasta Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Mechanik dává díly z německé výroby. Celkem mě to štve, když před výměnou tohle nedělalo. Ale už jsem s ním domluvený, že se k němu mám zastavit, tak jsem zvědavý na jeho vyjádření. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
groubr Posted April 10, 2015 Author Share Posted April 10, 2015 (edited) Tak dnes jsme konečně po několika měsících problém vyřešil. Jiný mechanik mi rozebral rozvody a řekl že problém je v klima kompresoru. Pak následovala kontrola klimakompresoru u jiného ( třetího ) servisu. Samozřejmě mi řekli, že je vše OK. Rozhodl jsem se tedy po hledání tady na foru a v článcích, že zvuk může dělat neoriginální vodní pumpa. Zajel jsem tedy do cc-autodily.cz koupil originální vodní pumpu. Vydal jsem se k mechanikovi co mi řekl že je problém v klima kompresoru at mi vymění vodní pumpu. A zvuk krásně přestal a motor zase běží jak má. Bohužel jsem opět platil za práci. Takže celkem se mi motor rozebíral 3x. Veliké udivení bylo když koukám na vodní pumpu co mi tam dali v prvním servise a porovnám s originální. U originální pumpy je vrtule plastová u té co mi dělal špatný zvuk je z kovu. Přidávám fotku originální (vlevo) a neoriginální (vpravo) vodní pumpy. Edited April 10, 2015 by groubr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
groubr Posted April 10, 2015 Author Share Posted April 10, 2015 (edited) Edited April 10, 2015 by groubr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
groubr Posted April 10, 2015 Author Share Posted April 10, 2015 (edited) - neoriginální vodní pumpa - originální vodní pumpa Edited April 10, 2015 by groubr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
takon999 Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 (edited) Mám podobný problém Edited April 24, 2019 by takon999 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plan B Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 Potrebujem radu od tunajsich odbornikov. Je tento zvuk motora ok? Ja tam stale pocujem ako keby nieco sustalo... Motor.m4a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts