Přejít na obsah

Poraďte do kterého vozu jít. SuperB I vs Octavia I vs Golf IV.


hustoles

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové, chystám se měnit práci a přijdu o služebního Passata 3C k osobnímu používání. Chci na začátek pořídit něco levnějšího takže řekněme 100K. 

 

Auto bude sloužit především k přepravě z Moravy do Prahy a zpět tedy dálnice. V cenové kategorii 100 tisíc se dají vybrat auta:

 

Superb, Octavia a Golf IV. ročník 2002 a výš. ( u Superbu vím, že to musí být ročník 2002 a nahoru vzhledem přední nápravě)

 

Rád bych šel do motorizace 1.9 TDI 96kw. Poslední dobou se přikláním k SuperBu, ale dost mě mrzí že při tomto motoru nemá šestikvalt. 

 

Otázky jsou tedy:

1. SuperB při 140 - 150 km - hlučnost motoru při pětce?

2. Má cenu řešit rozdíl spotřeby na dálnici při pětikvaltu vs šestikvalt? (motor 96kw)

3. Je SuperB dobrá volba pro moje účely?

 

Díky za vaše názory. 

Editováno: , autor: hustoles
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vzhledem k tomu, že se ptáš v sekci superb, tak počítej že ti všichni budem doporučovat superba, ale i k tvým požadavkům bych řekl, že to bude nejlepší, dálky jsou v supu pohoda vzhledem k pohodlnosi, ve 150 na pětku bych řekl, že pohoda, jelikož v této rychlosti jedeš na nějakých 2900 otáček, octu bych nechtěl, jelikož se kradou jako kráva, samo je to dané množstvím vozů v provozu, ale stejně, a golf neni špatnej, to mám v plánu pro manželku do města, na dálky za mě určitě superb, k převedovce, ano 6 kvalt by byla paráda, ale na 5 taky pohoda a spotřeba krásná

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně to vystihl "doktorone". Já sice mám automat a 2,5, ale když jsem před lety "šel po Sperbu", tak jsem mnoho věcí srovnával. Pokud vím, tak to, že 1,9 má jen pětikvalt, se až tak moc neprojeví ve vztahu ke spotřebě. Z mého pohledu jednoznačně SUPERB! :gunners3:

Editováno: , autor: Lanny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píšou kluci nahoře, být tebou bych si také vybral Superba, Octavie se v naftě kradou jak na běžícím páse. Golf by nebyla špatná volba, ale Superb je už brán jako "limuzína" takže bude ta jízda určitě pohodlnější. Golfa bych volil jedině, kdyby si měl někde problémy s blbým parkováním (sídliště a pod), je přecijen trochu kompaktnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež odporúčam jednoznačne Superb. A s tým, že je to len 5kvalt sa netráp. Máme doma Tourana 6kvalt a má napr pri 130tke ešte vyššie otáčky ako moje bečko,to isté aj golf, čo som mal predtým. Prešiel som zo 6kvalta na 5 a som maximálne spokojný. Veď ono to je v podstate ešte pohodlnejšie,menej sa nakvaltuješ :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To hustoles:

Ještě napiš na Golf fórum, tam Ti doporučí Golfa. Pak napiš do zdejší sekce Octavia, tam Ti doporučí Oktávku :kol-27:

Jinak zcela nestranně:

Ohledně hlučnosti jasně vyhrává Superb a je to hlavně dálkové auto.

U motoru 1,9 se dá v klídku jezdit město, 2,5 v šestikvaltu na dálnici (tahle motorizace je zase velice nevhodná do města)

Takže pro Tvůj účel jasně 2,5 se šestkou.

Pokud tě zajímají otáčky&rychlost u 2.5 šestikvalt, tak tady foto (cca 115km/hod a 140km/hod):

post-79770-0-08957400-1418109180_thumb.j

post-79770-0-34103000-1418109187_thumb.j

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mal som vsetky 3 auta ako spominas

rozhodoval by som sa medzi octou a superbom :kol-47: ked kupis octu tdi 81kw asv super neznicitelny motor po chipe ide jak z praku velmi spolahlive auto!a superb to uz je ina kava prednotisti komfort,super vykon,super spotreba a super vzhhlad len treba natrafit na dobry kus a riadne ho odskusat a zobrat niekoho so sebou ktori vie narabat s vagom lebo potom tu budes riesit veci ako iny vybracie,startovanie!a hlavne nekupovat co je lacne to je vzdycky na pi...u s pretocenymi km napr s550tkm na 160tkm

Editováno: , autor: sparcp gti
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...