Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravim,

 

mam problem s destovym senzorem u OIII RS, pokud v nastaveni zapnu automaticke stirani za deste, tak po prepnuti packy do prvni polohy dojde k jednomu setreni a pote se uz nic nedeje. Pokud automaticke stirani za deste vypnu, tak packa v prvni poloze funguje pro stirani v intervalech.

 

Auto jsem koupil jako predvadecku, takze nemam uplne presny vypis vybavy, ale z toho co vim, tak je auto temer v plne vybave, takze kdyz mi to v nastaveni nabizi zapnuti automatickeho stirani za deste, tak predpokladam, ze to v aute je :-) Jak si pripadne muzu overit, zda tam senzor opravdu je?

 

Predem diky za rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

a zkoušel jsi také přepínat nastavením cyklovače. V návodu to sice není napsáno jednoznačně, ale dle mého názoru pokud máš aktivované automatické stěrače a přepneš do první polohy, tak právě tím otočným přepínačem cyklů stírání nastavuješ citlivost automatického stírání. Automatické stěrače pak přecházejí mezi I až III polohou.

 

Pro rozdílnost uvedu ještě uvedu přístup koncernu PSA, kde se první poloha, tedy cyklovač nastavuje automaticky pouze dle rychlosti. Ti to mají řešeno opravdu blbuvzdorně, tedy zmačkneš stěrače a nic neřešíš.

 

Jinak senzor je na skle pod držákem zpětného zrcátka, tak se podívej, zda něco z vnějšku nemůže ovlivnit jeho činnost.

 

Přílohy:

První návod k ovládání stěračů je verze květen 2013 a druhý je verze listopad 2014.

post-28193-0-34018300-1418122438_thumb.j

post-28193-0-20122500-1418122448_thumb.j

Editováno: , autor: statik_08
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za reakci.

 

Nastavovani intenzity jsem take zkousel, ale vzdy to setre jednou a pak uz nic. U zpetneho zrcatka v celnim skle mam kameru (predpokladam, ze ta je pro lane assist) a vedle toho je jeste nejaky senzor, coz je podle me prave ten destovy. Sklo je naprosto ciste, takze zadna necistota mu v praci take nemuze vadit.

 

V predchozim aute (Passat B6) jsem mel packu neustale v prvni poloze a vse fungovalo. Jen se obcas stalo, ze senzor nezareagoval hned, ale kdyz jsem jen prepnul citlivost, tak uz vse zacalo fungovat.

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dešťový sensor tam 100% máš, protože ten chodí s Xenony a RS má Xenony v základu. Když máš zapnutou automatiku a přepneš do první polohy, tak to první setření je funkce, to nám dělá všem. V jakých podmínkách jsi to testoval? Nikde se nezmiňuješ v jakých rychlostech a jakých povětrnostních podmínkách ti to nefunguje. Nechci aby sis myslel, že tě mám za idiota, jen chci vyloučit nějaké nedorozumnění. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Testovacich podminek jsem mel uz nekolik, zkousel jsem to vetsinou v rychlostech do 100 km/h, ale jednou uz me chytil dest i na dalnici, takze i v rychlostech 120+ km/h. Vzdy temer bezvetri.

 

Ano, predpokladal jsem, ze tam je, kdyz to nabizi v nastaveni, ale diky za potvrzeni! :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 rok později...

Chtěl bych se tu zeptat, ať se zbytečně nezakládá nové vlákno, jak je to s tou fcí dešťového senzoru. Páčku sťeračů mám stále v poloze 1 a kolébku pro nadtavení intervalu na druhé poloze z leva. Sednu do auta, nastartuju, okno je mokré, prší. Vyjíždím a než stěrače setřou okna, tak řadím už pomalu z 2ky na 3ku. Je tam dána nějaká rychlost nebo proč to nesetře hned po startu, když je okno mokré a prší?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dosud snímač spolupracoval se stěračema dokonale. Nechával jsem stále páčku v poloze 1 a stěrače se spouštěli jak měli. Nyní se mi zničehonic jakoby změnil ze snímačové logiky na intervalovou. Zhruba po 20 sekundách stírá sklo i když je sucho. Když posunu tím přepínačem intenzity tak se interval zkrátí. 


Máte prosím nějakou radu? Okno jsem vyčistil ale nepomohlo to. Samozřejmě jsem zkoušel i stěrače vypnou a znovu zapnout.


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V rádiu jsem to zkoušel vypnout a stěrače stírají i při deaktivaci funkce v rádiu.

Vypadá, to že si prostě senzor stále myslí, že prší. Takže to tipuji buď na senzor nebo nějaké relé. Budu muset reklamovat.

Jen mám obavu ze servisu. Kolega zrovna nedávno popisoval, že autorizovaný servis mu provedl garančku hůře než nějaká garážovka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 4 roky později...

Dobrý den chci se zeptat u Octavie 3 se nám podařilo rozběhnout zavírání a otevírání oken a panoramatické střechy dálkovým ovladačem i kdyz nekteri rikaly ze to nejde ale nedaří se nám na kódovat aby se okna a střecha zavíraly automaticky při dešti pres destovej senzor.Nakodovaly jsme jednotku v přizpůsobení na třech místech podle rady vypínač v poloze auto páčka v první poloze ale zavírání oken kdyz prsi furt nefunguje.Páčka v první poloze za deště funguje jak ma.Nemáte někdo nějaký nápad jak ten senzor aktivovat?Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

@xcidx

Tak s výměnou dílu je to poněkud jiná písnička, nemyslíš? Dotaz zněl jak aktivovat zavření oken u MR15/16, což prostě již nelze. Údajně kvůli bezpečnosti. Ty jsi vyměnil senzor za starší, kde to ještě "povolené" bylo a logicky to funguje. Příště se tedy vůbec neptej a jdi rovnou na jiné fórum. Tady jsme jen samí hlupáci. Rádo se stalo, nemáš zač. 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...