Přejít na obsah

Střešní nosič (combi)


MichalV123

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Ahoj, hoši mám dotaz, jelikož nejsem moc v tomto znalý.  Pokud koupím origo příčníky na combi s hagusy , mohu k těmto koupit nosič lyží od hakru s t držáky. Nechce se mi dávat za origo držáky takovou raketu. Pokud budu přidělávat nosič lyží s t držáky tak musím gumu co je na příčníkách vyndat? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mělo by to tak být, jak píšeš v dotazu. Já osobně ty orig. příčníky na svém Fabia combi III nemám, ale prohlížel jsem si to v autosalonu a ta vrchní guma je sundávací a pod ní je drážka na ty T-držáky/šrouby.. A HAKR nosiče lyží  s těmi T držáky by měli být kompatibilní s origo Škoda příčníky.  Škodovka, ale hlavně  HAKR by si na rozdíl od nějakých noname výrobců nedovolili, aby to dohromady nepasovalo. Jen nevím jestli nemusíš dokoupit origo šrouby pro tu T-drážku, ale u HAKRU to asi bude v ceně toho nosiče.

Já používal obdobnou kombinaci orig. příčníku a nosiče kol HAKR na své předchozí krátké Fabii II a vše v pohodě.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Investoval jsem do origo příčníků. Mám Thule nosiče kol. Gumu jsem vyndal. A nosiče kol zasunu do T drážek. Investice do origo příčníků nelituji. Rychlost a manipulace při montáži je výtečná. Mám srovníní s Menabo příčníky z Lidlu. 

Editováno: , autor: suntour
  • Líbí se mi 1
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Díky za info. Ano je to T-drážka, na tzv. T- šrouby, které jsou potřeba na některé typy nosičů kol apod.,  i když dimenzace (síla) materiálu by mohla být lepší, ale co už za ty peníze. Nakonec na přepravu  třeba OSB desek z OBI apod. ten nosič asi bude stačit.

T- adaptér.jpg

T- adaptér2.jpg

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na OSB a 2x 2m preklad stacil obycajny stary Thule co mal skoncit v kosi ? znamy stratil kluc ked dobre pamatam, tam ho odrezal (skratil) a na Audinku uz mu bol uzky. Pouzivame na F2/F3/Room. Sice na F3 je v prednej casti uzky, tak pri jazde davam dole konce. Drzi ale dotiahnuty poriadne

 

IMG_20200911_103834.thumb.jpg.cc1062f64581de1eeefb8c0836fcd36c.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono těch T- šroubů má více výrobců a jsou i různé délky a šířky patek těch šroubů, takže problém si vybrat by asi nebyl. Jinak to pískání větru při jízdě s nosičem jsem zažil u své dřívější Fabie II i s originálním nosičem Škoda, takže si člověk moc v tomto směru asi nevybere. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, ten piskot ma prekvapuje... na F3 používam prastaré originály Škoda by Thule určené ešte pre F1 - nepodliehajú žiadnym módnym ani aerodynamickým vplyvom, ale nepočuť ich ani pri 140ke. Samozrejme na T drážky môžem zabudnúť, ale zatiaľ mi to nechýba.

923629606_2019-01-1915_05_56.thumb.jpg.58a12ea16e5645dfdbcf0635eada58fd.jpg

 

Jednu zimu som používal aj Hakr kupované pre i30, ale tie tyčky už sú na môj vkus bárs dlhé. Samozrejme ani pri nich žiadny aerodynamický hluk.

Spoiler

5a68f242ccfe7_2018-01-2412_20_24.thumb.JPG.9d01ef285dd1df7eae894bd322b93a80.JPG

 

 

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tim piskanim, mam firemni VW Caddy jezdici gratis, takze nemam duvod neco tahat na domaci F3, ale predpokladam, ze to bude hvizdat i na Fabii, ze zakopany pes bude v konstrukci toho hagusu. Zkousel jsem i zaplnit malou diru v uchyceni a nemelo to vliv, pomaha pouze radio. 

Na odvoz neceho ok,

na dovolenou bych s tim nejel. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro moje občasné použití mám taky příčníku z Lidlu a za ty peníze spokojenost. Jak už bylo psáno výše, je třeba počítat s tím, že nejsou kompatibilní s T šrouby Thule a hučí. To bylo stejné i s originálními příčníky co jsem měl na předchozí Octavii I. Zlepší se to, pokud je na nich namontovaný nosič na kolo. Kvůli parkování na sídlišti ho bohužel musím hned sundavat.

IMG_8866.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...