Jump to content

Uložení motoru?

otas1

Recommended Posts

Zdravím.

Při přidání či ubrání plynu (hlavně se studeným motorem a při nízkých teplotách) se často ozve takové zaskřípání jako kdyby jel žebřiňák (bouchání to není; dvouhmoťák bude v pořádku). Navíc s sebou auto (ale jen někdy) trochu (ale opravdu jen velm,i málo) cukne. Usuzuji, že za to může některý silentblok.

Před cca rokem jsem kvůli tomu měnil reakční vzpěru, která drží motor přes 2 silentbloky k nápravnici. Nemohu říci, že by se to nějak zlepšilo (možná, že to cuká méně často a méně). Ten silentblok v nápravnici, ve kterém drží jednou stranou ta vzpěra, jsem neměnil.

Počítám, že na vině je jeden ze silentbloků. Jak se dá poznat, který ze silentbloků je vadný (bez jeho demontáže)? Je možné vyměnit pouze silentblok z domečku oložení motoru nebo se musí koupit pouze komplet s kovovým domečkem? Když zvlášť - jaké má číslo? Rovněž jsem nalezl pouze uložení motoru pravé. Vlevo žádné uložení není a motor je ke karoserii přimontován natvrdo? Takže motor drží jen na 2 silentblokách (vpravo a přes reakční vzpěru) - nikde na netu jsem neobjevil schema?

Díky předem za poznatky

Otas

Edited by otas1