Přejít na obsah

Uložení motoru?


otas1

Doporučené příspěvky

Zdravím.

 

Při přidání či ubrání plynu (hlavně se studeným motorem a při nízkých teplotách) se často ozve takové zaskřípání jako kdyby jel žebřiňák (bouchání to není; dvouhmoťák bude v pořádku). Navíc s sebou auto (ale jen někdy) trochu (ale opravdu jen velm,i málo) cukne. Usuzuji, že za to může některý silentblok.

 

Před cca rokem jsem kvůli tomu měnil reakční vzpěru, která drží motor přes 2 silentbloky k nápravnici. Nemohu říci, že by se to nějak zlepšilo (možná, že to cuká méně často a méně). Ten silentblok v nápravnici, ve kterém drží jednou stranou ta vzpěra, jsem neměnil.

 

Počítám, že na vině je jeden ze silentbloků. Jak se dá poznat, který ze silentbloků je vadný (bez jeho demontáže)? Je možné vyměnit pouze silentblok z domečku oložení motoru nebo se musí koupit pouze komplet s kovovým domečkem? Když zvlášť - jaké má číslo? Rovněž jsem nalezl pouze uložení motoru pravé. Vlevo žádné uložení není a motor je ke karoserii přimontován natvrdo? Takže motor drží jen na 2 silentblokách (vpravo a přes reakční vzpěru) - nikde na netu jsem neobjevil schema?

 

Díky předem za poznatky

 

Otas

Editováno: , autor: otas1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...