Přejít na obsah

Sound system Superb 1


Doporučené příspěvky

Ahoj mám v plánu v blízké době do kufru investovat pár peněz nějaký pěkný podsvícený zesilovač , a subwoofer a do budoucna kapacitor a tak nastává chvíle kdy jsem na vážkách. Můj superb totiž nemá autorádio s originálními výstupy , dočetl jsem se zde na fóru o této mašince.   Má vůbec cenu taková to krabička ? nebude signál špatné zkonvertovaný ? Mám v plánu 2 basák + zesík + kapacitor +kabeláž max 14 000 kč. Ale autorádio kupovat opravdu nepotřebuji bohatě mi stačí fm transmiter:D Tak by mne zajímal váš názor jestli není lepší pokud budu tahat zvuk ze zadních reproduktorů koupit věci od podřadnějších značek tipu toxic atd kde to člověk od toho nic nečeká než koupit hifonics za 14 -15000 kč a říct si teda čekal sem to lepší něco v tom zvuku leze... nebo ta krabička opravdu převede signál zpět do signálu který leze z autorádia co výstup má. Děkuji moc za každý názor.

 

http://www.radiostar.cz/line-level-converter.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak nemá originál výstupy? Jaké tedy má? Vyfoť to. Jinak tohle je akorát obyč konvertor Hilevelu na sinch a pokud si chceš poslechnout pořádně, vytáhni si low přímo od konektoru z origo rádia (podle toho, co tam máš Ti pošlu schema).

Tento konvertor není dobrá volba, signál je špatný a narušený. Chceš si jenom koukám zabasovat, ale i tak ta krabička je sázka do loterie, subwoofer by mohl také vydávat pazvuk i při staženém volume.

Dále se vykašli na kapacitor, zbytečná investice, dej tam radši pořádné kabely (třeba podle tabulky)

Co se týká ceny, tedy i značky, za cenu těch levných se dají koupit starší značkové a rozehrané, tady jsou kluci, co tím žijou-jejich bazar:

http://www.autohificlub.cz/forum/7-bazar-autohifi

Levné nerenomované značky nedoporučuji, nabasovat se dá za 10-15tis. Dále nekoukej na výkony, ale na recenze. Pokud Ti jde vyloženě o nabasování k origo rádiu a repru, bohatě stačí výkon 200-250W RMS

post-79770-0-46176300-1418583261_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady máš motivaci:

http://www.autohificlub.cz/forum/7/1832519-p-subwoofer-ts-w260d4/0

http://www.autohificlub.cz/forum/7/1835942-p-mono-zesilovac-gzia1-600hpx/0

K tomu kabely, měl by stačit průřez 25mm2 a basuješ...

A kdybys chtěl přeci jen ten kapík (hezky to vypadá), tak se dá koupit do litru

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj hele mám autoradio Škoda rhapsody prosím nemohl by jsi mi nějak stručně poradit četně toho schéma ? (můžeš např. na email: rasi1357@gmail.com ) protože v tomto jsem laik v systemu jak propojit, podle čeho objednat to taky nějak zvládám nebo si nechám poradi., Ale za nekřesťanské peníze, si od někoho nic nechat dělat autě nenechám:D kord když zde na foru jsou lidi jako ty co jsou ochotný a rádi odpoví i největším moulům jako jsem já a od jednoho klučiny jsem zde našel jak rozšroubovat supa do šroubku jak krasně vést kabely a čím zatlumit interier , takže jen získat nějak informaci o tom jak dostat zvuk do kufru a je to cajk , jestli ti to pomůže repráky v zadních dveřích můžeme vynechat , nebo jestli tě mohu poprosit aby jsi mi drobet osvětlil co je hilevel a lowlevel , ale někde jsem četl že snad low level jde do některých zesilovačů zavést rovnou a tím ušetříš nějakou část kabeláže nebo jak to tam tenkrát psaly , ale klidně to pěkně rozveď sem:D Jsem si jist , že podobných paralimpioniků v autohifi jako jsme já bude víc:D Děkuji moc Supe 

 

Zde je autoradio :   https://www.google.cz/search?q=skoda+rhapsody&espv=2&biw=1366&bih=643&tbm=isch&imgil=GHuF43-iO8DY-M%253A%253BcUTQEDGwLoW_YM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.briskoda.net%25252Fforums%25252Ftopic%25252F330781-skoda-rhapsody-ii%25252F&source=iu&pf=m&fir=GHuF43-iO8DY-M%253A%252CcUTQEDGwLoW_YM%252C_&usg=__D489YB291n7qit6NWLjHFMroJ8s%3D&dur=1381#facrc=_&imgdii=_&imgrc=GHuF43-iO8DY-M%253A%3BcUTQEDGwLoW_YM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.yatour-online.ru%252Fupload%252FSovm_YO%252Fskoda_Rhapsody_YTM06-VW12.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.briskoda.net%252Fforums%252Ftopic%252F330781-skoda-rhapsody-ii%252F%3B660%3B402

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hi-Level - to je vlastně už zesílený signál, co jde do repro

Low-Level je slabý plnohodnotný signál určený k zesílení,ekvalizaci,atd

 

Máš bohužel ten nejhorší typ radia k upgradu, protože z něho není možné dostat Low.

To ovšem nevadí, i tak converter signálu nepotřebješ, protože se dělají zesilovače s Hi-level vstupem (jeden se mi válí ve skříni Panasonic 2x225W RMS-kdybys chtěl, nechám za cenu železa třeba 500). Tady je opravdu nejjednodužší vytáhnout rovnou hi-level bud z repro (ani nemusíš rozebírat čalounění, jde to z konektoru přímo na B sloupku), nebo z konektoru radia. Je defakto jedno, jestli z předních nebo zadních, na sub bych použil tedy spíše zadní. Dále potřebuješ + - z akumulátoru, to je jasné. A naposledy spínané plus do zesilovače (při zapnutí radia hlásí vodič +12 a sepne měnič, příp.zesík), v Tvém případě použij pin 10 na modré 12pólové svorkovnici, nebo to vytáhni přímo z měniče a ušetříš si dlouhý kabel a defakto při této intalaci nemusíš ani rádio vytahovat

Tady je zapojení Tvého radia:

 

post-79770-0-14738900-1418712902_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, bych mohl, ale musím nejdříve trošku vylepšit "dyzajn" aspoň kliky loga a kola:-) ještě se tě zeptám na připojení na hilevel mám použít nějakou rozbočku jako u televizí a nebo rovnou v konektoru ho vmáčknu na daný pin? A dále jaký použít kabel na vedení hilevelu, a v tom případě mě se nevyplatí kupovat celou sadu kabeláže viť? Asi lepší 6 m co nejlepšího kabelu a 1 metr kvalitního cinche a 2 metry kabelu který povede od changeru a tam mám použít jaký? A další má zajímavá otázka, u tohohle typu zesilovače crunch co jsem psal nahoře udávají, že má cinch na další zesik a jaký signál leze když krmíš hilevelem, mohl bych odsud připojit sadu zesilovač a 2 přední reproduktory na zvuk nebo leze jen bas? a kdybych z zadního repraku vzal uplne hilevel dostal bych tam pak zpět signál z druhého zesilovače kdybych koupil pak zesík 4x125 w rms 4 ohmy ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a stále nacházím další otázky abych nekoupil špatně protože já si nejdřív koupím kabely a nějaký tlumící materiál od gladenu a nainstaluji a protaham si to autem a až po vánocích koupím komponenty, tak se chci jestli hilevel se taky tahá práva levá strana? a ten hi level se z origo zesiku vytahnout nedá? děkuji za odpověď :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc otázek najednou.

Ohledně kabeláže: na natažení hilevelu použij jakoukoli kvalitnější reprodvoulinku, natáhnoiut samozřejmě oba kanály. Vždy platí pravidlo, že čím větší průřez mm2, tím lépe. Na spínané plus stačí cokoli,co je po ruce. Nejdůležitější jsou napájecí kabely s pojistkou co nejblíže akumulátoru a natáhnout + i - z ní (minus nebrat z kastle).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

ahoj. zalezi jak to budes tahat zdali ke kazdemu reproduktoru nebo jako ja na iso svorkovnici, pokud k iso tak to tahni pravym prahem a pres zadni sedadla a neni v tom zadna potiz. pokud to budes tahat ke kazdemu repru je dobre to navest na obe strany pres zadni sedadla coz me prislo nejlepsi reseni.ja vyndal jen spodni cast zadnich sedaku vkufru polstrovani oba prahy a sloupky a to by ti melo stacit k dostani se do dveri

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Díky za odpověď. No popravdě nevím jak to budu tahat. K origo zesilovači jsem dostal dva tlusté svazky kabelů. Nejradši bych to dělal s někým kdo to již má za sebou a ví co a jak. Samozřejmě zadarmo to nechci. Tady na fóru jsem se dozvěděl, že je potřeba i jiný repra aby to hrálo jak má tak nevím no. Když se to bude dodělávat tak hned bych vytlumil i interiér. Mám origo navigaci dx a ve přední přehrádce dvd přehrávač, tak ještě dodělat ten zosík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono jde o to, co si představuješ pod pojmem dva tlusté zvazky

Jinak s origo DX moc muziky nenaděláš a pokud si hodláš toto radio nechat, je zbytečný měnit i repro

Pokud máš zesík origo, tak už nic neměň, jen zapojit. Tlumení má v tomto případě pouze efekt snížení rezonancí a lehce hluku v interieru, s origo repro na interpretaci hifi efekt žádný

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vďaka za odpověď. Nafocené zvazky hodím tady do vlákna. DX navigaci chci nechat, líbi se mi. Když jsem koupil supa tak tam byl kastlík + rádio s výklopným panelem. Jenže asi po měsíci panel přestal svítit, při rozebraní jsem zjistil, že jsou prolomené dráty. Radio byla nějaká čína, nikde jsem nevěděl sehnat nový svazek pro komunikaci rádia s panelem, tak jsem pořídil origo navi. Měl jsem za to, že s origo zesilovačem to bude lépe hrát, ale jak to tady čtu tak asi nee.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak posílám foto svazků:

 

První svazek černá svorkovnice chybí několik káblů – předpokládám že jsou to kabely, které vedou k reprákům, ale nejsem si jistý. Pak jsou tam červený a hnědý kabely, které jsou na druhý straně ukončené mosazným očkem. Je tam ještě taková bílá součástka, nevím ji popsat a ani nevím kam se musí zapojit.

 

Druhý svazek je nejhorší ale možná kompletní jen jsou uštíplé konce káblů (4ks), které vedou do malé žluté svorkovnice. Na druhý straně jsou ty chybějící kabely v bílé svorkovnici, a taky vyštikané.

 

Ve třetím svazku vypadá že nic nechybí, nic jsem neviděl uštíplé ani vypinované, ale nemohu posoudit, nemám to s čím porovnat.

zosik kable.doc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...