Přejít na obsah

Výměna rádia - shrnutí postřehů z celkové diskuze


Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

obracím se na Vás, jako na znalé uživatele o radu. Přečetl jsem tady poměrně různorodé diskuze o výměně rádii v superbu a jsem z toho krapet zmatený. Jedna část tématu se týká výměny rádia s navigací a druhá část se týká výměny origo rádia Symphony, klasika na CD s měničem v kufru, ale za přesně definované rádia (zde ve fóru)

V mém případě bych rád shrnul postřehy z předchozích diskuzí - určitým způsobem pod jedno téma - ohledně výměny klasického rádia symphony s CD měničem v kufru, propojeno na multifunkční volant a maxidot. Výměnu bych rád kvůli tomu, že nové rádio nabízí propojení přes bluetooth na telefon, tedy handsfree a USB popř. port pro SD kartu s mp3. (měnič v kuftu trvale odpojit)

 

Jestli jsem to dobře pochopil:

- Nemůžu současné rádio - tedy symphony CD vyměnit, když to tak řeknu, za libovolný rádio, protože když to udělám, tak jednak nerozchodím multifunkční volant? - což bych nerozdejchal a nejel by nápis na maxidotu a to bych už rozdejchal :) Mám totiž vyhlidnutýho pioneera, ale bez ohledu na to, řešme to globálně, tedy na libovolné rádio.

 

- Jestli-že je možné vyměnit současné symphony CD za libovolné rádio, pochopil jsem, že je nezbytné pro zprovoznění multifunkčního volantu na nové rádio nainstalovat určitý převodník, anebo kabel či podobnou parádičku, která se prodává přesně na určitou značku rádia ?

- Je vůbec možné vyměnit symphony CD za libovolné rádio, bez ohledu na značku (nemyslím čínu) a půjde to rozchodit s multifunkčním volantem, anebo je nezbytně nutně vybírat rádia z určitýho spektra značek, které je možné na superba nainstalovat - panasonic, pioneer, LG atd., neboť na tyto značky je možné splašit převodník na multifunkční volant popř. další potřebné příslušenství na zprovoznění?

 

- Jestli-že určitý převodník na MF volant je jen jedna část toho, co musím k novému rádiu nainstalovat, jaké další "příslušenství" je k tomu potřeba?

- a teď ta hlavní věc - vyplatí se to vůbec hrotit z pohledu financí ? Měnit repra nemám v plánu. Nebo mám prostě nechat klasicky symphony CD, poslouchat pár písniček na jednom AUDIO cd pořád dokola a dokoupit raději parotta na handsfreečko a tvářit se, že aspoň z části jsem spokojenej ?

Díky za čas a za odpovědi a především za vysvětlení. Bohužel nejsem schopen zjistit odpovědi na výše popsané otázky ze všech současných témat, protože každé je postavné na odlišný případ a jsem z toho poměrně dost zmatený. :kol-43::kol-32:


 

Editováno: , autor: Pajuslimbus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

V podstatě sis v každé otázce i odpověděl.

Především rozchodit volant je v cajku, ale bude to něco stát, na maxík předem zapomeň

Je nutné před výměnou radia si rozmyslet, co od toho chceš a co oželíš

Čili především ožel maxík a pak už je z čeho vybírat

Volant:
Při výběru radia zprvu vyřaď čínu a zaměř se na to, jestli má vstup na dálku

Pokud má vstup na dálku, podívej se na propojovací kabel mezi převodníkem a radiem

Poté vyber převodník (je ale drahej, dle mě to za to nestojí)

 

Co pak?

Pak zjistíš, že jsi tam za desítku :kol-32:

Takže všem vždycky radím:

Oželit Maxidot (nejsi přeci debil, aby jsi nevěděl, že máš naladěnou Evropu 2, nemusíš to přeci vidět na displeji)

Oželit ovládání na volantu - ano je to dobré, ale z hlediska poměru ceny a využití irelevantní

Ale je tu velké ale! Nové radio Ti to vše vynahradí: především lepší poslech a mnohonásobně více funkcí, o kterých se při vývoji zastaralého origo ani nesnilo.

Prostě si ve finále říct pro a proti. Čili napsat si co bude horší a co lepší a rozhodnout se.

A pokud si nejsi jistý, nech tam origo a kašli na to

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...