psurn Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 Dnes jsem při hledání občasné závady nefunkčního okna spolujezdce se chtěl podívat na měřené hodnot a u spouštění oken se mi zobrazilo není nainstalováno. Až doma jsem ale zjistil, že moje jednotka má kódování 00019 a přitom s předními okny by měla mít zřejmě 00067. Pokud je toto kódování špatné, tak by to mohlo způsobovat tuto závadu. Divím se ale že jinou závadu to nevykazuje a okno řidiče funguje bez problému. Zajímal by mě na to váš názor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Royce Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 mi se komfortka vždycky překódovala sama podle toho, jaké řj našla.. takže bych to viděl na špatnou datovou komunikaci do dveří řidiče.. zoxidované/štípnuté dráty v průchodce dveří? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wittmann Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 jednotka se sama překódovala? V každém případě komfortka si sama načte ŘJ dveří, při komunikaci by se měly zobrazit. A podle mých zkušeností je jedno jak je nakódována a okna fungují. Dva roky jsem jezdil bez kódování zadních oken a na funkci to nemělo vliv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psurn Posted December 18, 2014 Author Share Posted December 18, 2014 Díky za odpovědi. Jednotku jsem dnes překódoval a RJ dveří se začaly zobrazovat, nicméně okno stále nešlo, chyba žádná nebyl hlášena a tak jsem musel rozpojit obvod pojistkou a zase nějakou dobu půjde. Kontroloval jsem i další jednotky a u ABS mám asi taky špatný kódování 0000005. Nevíte zdali toto je správně anebo jak to má být, mám jednotku 6Q0 907 379 AA pro BKY bez ESP s mech. převodovkou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wittmann Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 ..... a tak jsem musel rozpojit obvod pojistkou a zase nějakou dobu půjde. ... to nechápu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psurn Posted December 18, 2014 Author Share Posted December 18, 2014 Prostě když vyndám a zandám pojistku tak to pak zase jde. Obyčejně to zlobí v zimě když se ochladí. Zřejmě to bude nějaký kontaktem, ale tento stav několik let a nezhoršuje se. Uvidím nyní jak to dlouho vydrží. Jinak jsem zjistil, že ten kód 5 u ABS bude správný. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wittmann Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 tak to bude kontaktem na 100 % a to přímo na té pojistce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psurn Posted December 18, 2014 Author Share Posted December 18, 2014 Pojistku jsem kdysi dal novou a kontakty se mi ve skříňce zdáli dobré - pružné. Myslel jsem si že vyndáním pojistky vždy rozpojím a sepnu obvod, který pak funguje. Letos mi to vypadlo poprvé a vydrží to zcela nepravidelně - týden i měsíce. Ty teda myslíš, že to dělá určitě ten kontakt na pojistce? To bych věděl co mám opravit, to by bylo fajn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psurn Posted December 18, 2014 Author Share Posted December 18, 2014 Pokud to ještě vypadne a bude to tím přívodem, tak by nemělo jít také zrcátko. Mohli to třeba dělat i ta CAN propojení mezi dveřníma jednotkami, protože vlastně s tou komfort asi nebyly propojeny, když je nenačetla. Díky za rady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Royce Posted December 19, 2014 Share Posted December 19, 2014 máš facelift nebo předface? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psurn Posted December 26, 2014 Author Share Posted December 26, 2014 Mám už facelift. Provedeným překódováním se již načtou obě dveřní jednotky v měřených hodnotách, ale všiml jsem si u posledního chybového výpisu, že se začalo asi objevovat u komfortky toto (píšu asi, neboť jsem myslím zkoušel ještě jedno a nevím zdali jsem mezitím vypnul zapalování): Address 46: Central Conv. Labels: 6Q0-959-433.lbl Part No: 6Q0 959 433 E Component: 3A Komfortgerát 0002 Coding: 00067 Shop #: WSC 13765 VCID: 3D753DC71DE1 Part No: Steuerger Component: t Fahr. antwortet nicht Part No: Steuerger Component: t Beif. antwortet nicht No fault code found. To se mi při tom chybném kódování (které bylo nejspíš od výroby auta) nezobrazovalo (i když to dveřní jednotky vůbec nenačetlo), jinak PP okno od překódování zatím funguje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Royce Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 No jestli máš facelift, tak máš snad LINové stahovačky ne? a ty už s komfortkou nesouvisí.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psurn Posted January 8, 2015 Author Share Posted January 8, 2015 Je to jedna z prvních FL, tak tam nejspíš LIN stahovačky budou. To jsem nevěděl, že tam u FL je LIN a že není propojen s komfortkou. Dveřní jednotky se tam začaly objevovat, neboť jsem je tam nakodoval a ta německá hláška Component: t Fahr. antwortet nicht (jednotka neodpovídá) asi ukazuje, že to není propojené. Jak by tedy měla být komfortka správně nakodována 19 nebo 67 nebo jinak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Royce Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 LINová okna jdou úplně mimo, takže tam vrať asi to původní kódování. Spolujezdcovo okno ti nejde otvírat od řidiče? Nebo ani od spolujezdce? Pokud z obou míst zároveň, může být vadná jednotka v okně spolujezce. Pokud od řidiče, bude problém v ovladači nebo v datovém vedení (LIN). A že se dveřní jednotky začaly objevovat jsi vyvěštil kde? Tys je tam nakódoval, tak je to předpokládá.. a nenašel je, proto píše chybu.. komfortku vrať tak jak byla a chybu už tam nehledej, nemá s tím nic společného. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psurn Posted January 8, 2015 Author Share Posted January 8, 2015 Když okno nejde, tak od řidiče i spolujezdce. Vyhřívání si nepamatuji, tuším má společné napájení s okny a tím by to bylo jasné, ale spíše vždy šlo. Až okno přestane jít, tak to překóduji a vyzkouším. S původním kodováním jsem v měřených hodnotách měl nenainstalováno. Když jsem změnil kodovaní, tak se jednotky a nějaké údaje jako např. napětí začaly objevovat. Okno zlobí mnoho let a zejména v zimě, a zatím se to neprojevilo od překodovaní, kdy jsem vytáhl i tu pojistku a nevypisuje mi to žádnou chybu kromě těch dvou hlášek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Royce Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Vyhřívání má úplně samostatný drát z BSG.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psurn Posted January 9, 2015 Author Share Posted January 9, 2015 Máš pravdu, data jsou z BSG, ale proud je snad společný z ŘJ pro motor i výhřev zrcátek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Royce Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 jaká data??? výhřev zrcátek je úplně zvlášť... aspoň si projdi schémata.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psurn Posted January 9, 2015 Author Share Posted January 9, 2015 (edited) Právě když koukám na to schéma tak bych řekl že to je společné - pokusím se nahrát schéma, je od r.2002 - ale možná se pletu elektro2.pdf Edited January 9, 2015 by psurn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts