Přejít na obsah

Chybné kódování komfortní jednotky


psurn

Doporučené příspěvky

Dnes jsem při hledání občasné závady nefunkčního okna spolujezdce se chtěl podívat na měřené hodnot a u spouštění oken se mi zobrazilo není nainstalováno. Až doma jsem ale zjistil, že moje jednotka má kódování 00019 a přitom s předními okny by měla mít zřejmě 00067. Pokud je toto kódování špatné, tak by to mohlo způsobovat tuto závadu. Divím se ale že jinou závadu to nevykazuje a okno řidiče funguje bez problému. Zajímal by mě na to váš názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpovědi. Jednotku jsem dnes překódoval a RJ dveří se začaly zobrazovat, nicméně okno stále nešlo, chyba žádná nebyl hlášena a tak jsem musel rozpojit obvod pojistkou  a zase nějakou dobu půjde. Kontroloval jsem i další jednotky a u ABS mám asi taky špatný kódování 0000005. Nevíte zdali toto je správně anebo jak to má být, mám jednotku 6Q0 907 379 AA pro BKY bez ESP s mech. převodovkou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prostě když vyndám a zandám pojistku tak to pak zase jde. Obyčejně to zlobí v zimě když se ochladí. Zřejmě to bude nějaký kontaktem, ale tento stav několik let a nezhoršuje se. Uvidím nyní jak to dlouho vydrží. Jinak jsem zjistil, že ten kód 5 u ABS bude správný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojistku jsem kdysi dal novou a kontakty se mi ve skříňce zdáli dobré - pružné. Myslel jsem si že vyndáním pojistky vždy rozpojím a sepnu obvod, který pak funguje. Letos mi to vypadlo poprvé a vydrží to zcela nepravidelně - týden i měsíce. Ty teda myslíš, že to dělá určitě ten kontakt na pojistce? To bych věděl co mám opravit, to by bylo fajn.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám už facelift. Provedeným překódováním se již načtou obě dveřní jednotky v měřených hodnotách, ale všiml jsem si u posledního chybového výpisu, že se začalo asi objevovat u komfortky toto (píšu asi, neboť jsem myslím zkoušel ještě jedno a nevím zdali jsem mezitím vypnul zapalování):

Address 46: Central Conv.        Labels: 6Q0-959-433.lbl
   Part No: 6Q0 959 433 E
   Component: 3A Komfortgerát     0002 
   Coding: 00067
   Shop #: WSC 13765 
   VCID: 3D753DC71DE1

   Part No: Steuerger
   Component: t Fahr. antwortet nicht    

   Part No: Steuerger
   Component: t Beif. antwortet nicht    

No fault code found.

 

To se mi při tom chybném kódování (které bylo nejspíš od výroby auta) nezobrazovalo (i když to dveřní jednotky vůbec nenačetlo), jinak PP okno od překódování zatím funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Je to jedna z prvních FL, tak tam nejspíš LIN stahovačky budou. To jsem nevěděl, že tam u FL je LIN a že není propojen s komfortkou. Dveřní jednotky se tam začaly objevovat, neboť jsem je tam nakodoval a ta německá hláška Component: t Fahr. antwortet nicht (jednotka neodpovídá) asi ukazuje, že to není propojené. Jak by tedy měla být komfortka správně nakodována 19 nebo 67 nebo jinak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LINová okna jdou úplně mimo, takže tam vrať asi to původní kódování.

Spolujezdcovo okno ti nejde otvírat od řidiče? Nebo ani od spolujezdce? Pokud z obou míst zároveň, může být vadná jednotka v okně spolujezce. Pokud od řidiče, bude problém v ovladači nebo v datovém vedení (LIN). 

 

A že se dveřní jednotky začaly objevovat jsi vyvěštil kde? Tys je tam nakódoval, tak je to předpokládá.. a nenašel je, proto píše chybu.. komfortku vrať tak jak byla a chybu už tam nehledej, nemá s tím nic společného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když okno nejde, tak od řidiče i spolujezdce. Vyhřívání si nepamatuji, tuším má společné napájení s okny a tím by to bylo jasné, ale spíše vždy šlo. Až okno přestane jít, tak to překóduji a vyzkouším. S původním kodováním jsem v měřených hodnotách měl nenainstalováno. Když jsem změnil kodovaní, tak se jednotky a nějaké údaje jako např. napětí začaly objevovat. Okno zlobí mnoho let a zejména v zimě, a zatím se to neprojevilo od překodovaní, kdy jsem vytáhl i tu pojistku a nevypisuje mi to žádnou chybu kromě těch dvou hlášek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...