Přejít na obsah

Stahování oken


samll_01

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

chtěl bych se s vámi podělit o jednu zkušenost s O III. Asi před měsícem se na autě objevil problém se stahováním předního okna u řidiče. V případě, že jste dali ovládací tlačítko do druhé polohy pro otevření, tak okno normálně sjelo celé dolů, následně bylo možné opět okno stiskem tlačítka do druhé polohy pro zavření celé uzavřít. Tedy na první pohled bez nějaké závady, ovšem když jste místo zavření najednou posunuli okno výše a následně pak stiskli tlačítko do druhé polohy pro úplné zavření, okno vyjelo nahoru, tam se "otočilo" a jelo dolů o cca 10-15 cm a tak zůstalo. V případě stisku tlačítka do druhé polohy se situace opakovala, tedy okno vyjelo nahoru a pak zase o 10-15 cm dolů. Po pár pokusech přestala fungovat druhá poloha tlačítka pro úplné zavření. V případě, že jste použili postup podle manuálu na "kalibraci" oken, tak se sice obnovila funkce druhé polohy zavíracího tlačítka, ale bylo pouze možné okno celé otevřít a následně uzavřít. Jiné použití tlačítka vedlo ke stejné závadě. 

 

Následně jsem auto reklamoval a servis vyřešil reklamaci s tím, že

 

- závada nebyla způsobena nečistotami v okně,

- závada nebyla způsobena špatným ovladačem,

- závada nebyla způsobena špatným stahovacím motorkem,

- došlo k přeprogramování mezních hodnot pro detekci překážky. Prostě auto si myslelo, že okno, které jede nahoru a došlo ke kontaktu s těsnící gumou, že narazilo na překážku a proto ten pohyb o 10-15 cm níže. Teď to funguje "zatím" v pořádku a jen doufám, že to s těma mezníma hodnotama nepřehnali tak, abych neměl z auta obrácenou gilotinu. 

 

Třeba to někomu z vás pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Dnes se mi objevilo něco podobného. Uvidím co mi řekne servis. Akorát ze je to okno u spolujezdce.

Tak zítra na servis.

Zjistil jsem, ze při zablokování otevírání oken tlačítkem u ridice, okno u spolujezdce lze otevřít. To by dle mě při spravne funkci jít nemelo.

Jinak nelze okno vytáhnout při stlačení tlačítek do druhé polohy. Okno vyjíždí cukavym pohybem po kouskách nahoru. Dolu sjede bez problemu pokud tlačítko držím.

Editováno: , autor: o3viki
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak servis provedl diagnostiku a zatím nic. Vyckaji co jim posle za radu ŠA.

Problémem je ze při snáze okno vytáhnout v kuse se vysouva nahoru po 10 cm krocích. Dolů sjede bez problémů.

Diagnostika chybu ohlásila, ale dle pokynů nic nepomohlo. Po odpojení baterie jako poslední pokus a znovu kalibrace okna poprvé zabralo. Při druhém a dalších pokusech opět po krocích.

Editováno: , autor: o3viki
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes jsem dorazil do servisu, jak bylo domluveno. Technik rozdělá tapec, odpojime motorek, pripojime novy a zavada přetrvává.

Donese novou jednotku a ejhle- okno pracuje jak má. Jenže pak zjistí, ze číslo jednotky nesedí s mým neboť mam sklopna vnější zrcátka. Jednotku s mým číslem nemá skladem. Výměna pristi týden pokud ŠA nezada jine pokyny.

Tak aspoň vím, kde je problém.

Pokud někoho zajímá co je pod tapecem a nechce jej sundavat, můžu přidat foto.

Editováno: , autor: o3viki
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi před týdnem mi přestalo fungovat automatické zavírání oken při zamykání a otvírání při odmykání(při držení tlačítka   DO), opětovná deaktivace a aktivace v Bolleru nepomohla, nakonec pomohlo obnovení továrního nastavení v Boleru - nastavení auta, teď to funguje jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, přestalo mi fungovat sjíždění a dojíždění okna u spolujezce (druhá poloha spínače). Taky otevíraní a zavíraní oken pomocí dálkového ovládaní. 

 

Diagnostika hlásí toto:

65588 - Motor for Window Regulator 
          B1487 54 [008] - Missing Calibration / Basic Setting
          Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00000001
                    Fault Priority: 3
                    Fault Frequency: 1

 

Missing calibration - to by mohlo znamenat že by mohla stačit opětovná kalibrace. Ale jak jí udělat když nefunguje ovládání oken přes DO?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, po startování auta na kabely, přestalo fungovat vysouvání zadního okna. Ovládání od řidiče nefunguje vůbec, přímo na dveřích funguje tlačítko jen směrem dolů - druhá pozice (částečně nejde). Zavřít lze jen klíčkem v zámku, nebo dálkově. Zkoušel jsem reset (klíček v zámku zamčít na 3s, pustit a ještě jednou) i výše uvedené (zapni klíč do zapalování, podrž horní pozice od ridice a vyplni klic). Musí to být nějaká blbost, když to vyjede, tak bude motorek OK, že by odešla ŘJ těchto dveří?

Díky za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...