Přejít na obsah

Centrál LP dveří, polohování zrcátka - napajecí kabel ?


Kovysek

Doporučené příspěvky

Zdravím přátelé, hledal jsem na různých fórech (včetně tohoto) a po přečtení příspěvků si nejsem jistý, v čem může být chyba.


 


Nejprve Vám popíši - přestal mi fungovat centrál dveří u řidiče + polohování levého zpětného zrcátka. Sundal jsem gumový kryt v kloubu dveří, kde vedou kabely, trošku jsem s nimi pohýbal a najednou to začalo fungovat. Občas to zase přestalo, tak jsem s tím zase pohýbal a OK. (Většinou to přestalo jít po silnějším prásknutím dveřmi.


Nyní to zase nefunguje a ne, chce začít ani po pohýbání s kabely, mohl bych to zkusit silněji nebo tak, ale nechci poškodit ostatní a rozhodně to není řešení. Jen jsem na to prostě neměl čas, ani chuť řešit po tom, co mi odešla převodovka.


 


Chci se tedy zeptat, bude problém v kloubu nebo to může být také ve dveřích v mirkospínači nebo něčem takovém (co jsem se dočetl na jiných fórech).


 


Všiml jsem si, že dva kabely jsou jakoby nalomené (viz. foto).


 


Jsem totální laik, takže mohl by mi někdo popsat tedy příčinu a stručně jak to opravit ? Mám zkoušečku (v sadě s pojistkami), tzn. vypadá to jak šroubovák a z vrchu jde krokosvorka kterou můžu někde připnout (předpokládám, že na kostru).


 


Jak tedy vyzkouším, zda je kabel v pořádku ? Popřípadě, jak poznám, který je ten napájecí ?


 


V příloze příkládám fotky.


 


Děkuji za případné reakce smile.png


 


post-90119-0-58335700-1418984343_thumb.jpost-90119-0-33100800-1418984344_thumb.jpost-90119-0-00105000-1418984345_thumb.j


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To budou cvaklý vedení v tý průchodce,  nešvar. Pokud se podíváš na tu svojí fotku, tak je vidět , že hnědej a červenkj drát již někdo obizolval , proč? zřejmě, protože byla izolace již cvaknutá ( modrá izolační páska) . Buď novej svazek, nebo napojit a  přeizolovat a zase to něco vydrží.

post-21191-0-67613900-1418998750_thumb.j

Editováno: , autor: Casy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

ahojte, chtěl bych vás požádat o nápad či radu. Začalo mi blbnout na oktavce dálkové zamykání na řidičových dveří. Po týdnu už ovládačem nešlo zamknout ani odemknout. Dnes jsem vyměnil zámek ve dveřích a problém nevyřešen. Na rychlo jsem zkontroloval kabeláž včetně husiho krku ale žádné poškození drátu jsem nenašel. Mám oktavku r.v. 2002 , central je origo. Napadlo mě jestli není nějaký fígl o nastavení centralu. Při demontáží starého zámku jsem klíčem omylem nechal sjet všechny okna dolu(jen pro info) moc děkuju za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...