Přejít na obsah

Paket horší cesty a snížení auta


Sicco

Doporučené příspěvky

Jak je to s paketem na horší cesty? Co vše obsahuje? Nejspíš ho mám, protože auto je vyšší než běžná Fabia II Combi a vypadá to jak koza. Co si myslíte o snížení pouze pružinama, bude to problém pokud jsou i jinak uzpůsobené tlumiče v tom paketu?

 

Na minulém autě Passat B5.5 jsem měl stavitelný od JOMu a ten byl tvrdý jak čert i když byl uplně nahoře, tomu bych se chtěl vyvarovat při snížení se sportovním podvozkem tlumič+pružina, takže jsem přemýšlel jen o pružinách, otázkou je, zda by se s tím dalo jezdit :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže vzadu je vše stejné? přijde mi to i vzadu vyšší. Jinak co se týká krytu ten tam nemám, pouze mám na něj přípravu na přidělání na nápravě co jsem koukal, takže jen koupit a namontovat, je to stejný kryt jako na Scouta, bohužel ten kousek plastu stojí 7tis..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paket pro špatné cesty na autě mám, alespoň dle papírů a kromě toho že je auto o asi 1 -2 cm výš než běžná Fabie, tak jsem si žádných krytu a jiných vychytávek oproti běžné Fabii nevšiml.

Kdysi jsem chtěl řešit snížení Fabie aspoň na klasickou hodnotu, kdy mi v servise pověděli, že stačí někde z pod pružiny nebo tlumiče sundat nějakou pryžovou vložku, kterou se dosahuje toho zvýšení auta a bude to stejné jak u běžné Fabie, že se to auto jinak v zásadě neliší, ale nikdy k tomu nedošlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže říkáš, stačí z tama něco vyndat nějaký doraz, kterým je to zvýšené? já někde četl že jsou uplně jiné tlumiče a pružiny, Etku teď nemám abych to pohledal.. a co se týká pružin před a po FL, ty jsou stejné? pokud bych sehnal RS pružiny, ale mám rok 2009, tak nevím či je to stejné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se o to asi rok zpátky dost zajímal, ale jak jsem napsal nikdy k tomu nakonec nedošlo. Já chtěl také dávat pružiny z RS, ale koupil jsem bohužel poškozené a pak to všechno stejně z nedostatku zrušil. S těmi dorazy mi to řekli přímo v servise, kde jsem se ptal na výměnu těch pružin - takže by to mělo tak být. Rozdíl v pružinách Face a předFace ti neporadím, tyto věci jdou úplně mimo mě a nechávám si je vždy dělat v servise.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, díky, třeba bude vědět někdo jiný jestli je v nich rozdíl :) já doma stahováky nemám, takže bych to dal stejně do servisu.. ale když to mám teď o 2cm vyšší než normálně a RS jsou o 1,5cm niží, tak to by bylo -3,5cm a to by mi stačilo uplně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nerozumím tomu, proč chcete odstraňovat výhody paketu pro špatné cesty. Já si za něj připlácel 4 000 Kč. A zadní tlumiče jsou určitě speciální, čekal jsem na náhradní přes týden, protože se museli dovézt z Německa. Auto by mělo být o 15 mm vyšší, než standard.

 

Na stránkách Škody Auto je:

 

Paket pro špatné cesty poskytuje ochranu před mechanickým poškozením (např. při styku s nerovnostmi vozovky a odlétajícími kamínky) a vnikem nečistot (prach, písek, bláto) do motorového prostoru a lanovodů.

Také výrazně zvyšuje průjezdnost lehkým terénem díky specifickým pružinám a tlumičům.

Paket pro špatné cesty obsahuje:
• spodní kryt motoru,
• ochranu lanovodů,
• ochranu brzdového potrubí,
• ochranu palivového vedení,
• přídavné plastové ochranné díly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, protože je jiný jak předek, tak zadek. Nejspíš měkčí tlumiče a delší pružiny. Takže dát tam -40 pružiny na ty měkké tlumiče by byla prasárna.

Ale on se třeba někdo najde, kdo by koupil komplet vyšší podvozek, určitě jsou lidi co by to rádi zvedli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono se i prodávají jinak označené tlumiče i pružiny, takže to nebude jen o tom větším dorazu.

Dneska jsem to měřil a vepředu mám mezi kolem a blatníkem 95mm a vzadu 75mm. Zadek je níž kvuli druhé nádrži.. i tak je to příšerně vysoko. RS podvozek na před FL Fabii asi taky nebude pasovat nejspíš :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tak pro info, ať si to každý přebere jak chce.

Našel to, co jsem kdysi dostal na dotaz co obsahuje paket pro špatné cesty od zákaznické podpory infoškoda, sice na předface model 2010, ale zásadně to rozporuje zdejší infomaci někde výše, že je zvednutý i zadek, pochybuju, že je to u face jinak. Teď babo raď ?

 

Vážený pane,

děkujeme za Váš zájem o model Roomster. 

Od modelového roku 2008 je součástí mimořádné výbavy Ochrana podvozku také zvýšení přední nápravy o 10 mm. V rámci prvku výbavy na přání Ochrana podvozku získáte ochranný kryt motoru z tvrzeného plastu a zvýšení přední nápravy o 10 mm, což vede ke zvýšení světlé výšky vozu o 5 mm. Zvýšení přední nápravy je realizováno použitím jiné sady tlumičů vpředu.



S přáním hezkého dne


Irena Kohoutová
info@skoda-info.cz
Škoda Info-Line 800 600 000 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak teď už fakt nevím čemu věřit.. ono by to i odpovídalo, proč mám předek výše. ale Jinde zas píšou že je to o 15mm, že je zvedlé celé auto a pak si vyber. Pro mě je to docela podstatné, kvůli rozhodnutí, jestli jít jen do pružin a nebo do celého podvozku třeba -35/25.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...