Přejít na obsah

Vibrace vpředu od kol při přejezdu houpáku


PetrL

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

rád bych se zeptal, zda by mi někdo mohl poradit co by mohlo způsobovat vibrace a drnčivé zvuky(při vyšší rychlosti kolem 100 km/h silnější), které vznikají při přejezdu houpáku nebo zvlněné vozovky v momentě, když se auto nadlehčí. Zdá se mi, že zvuky jdou zepředu, ale nedokážu určit jestli zprava nebo zleva, případně z obou stran(ložiska?). Zvuk je stejný, ať jedu pod plynem nebo třeba i z kopce na volnoběh. Na rovné silnici je to v pohodě - klid.

 

Dík moc za odpovědi.

Editováno: , autor: PetrL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Nikdo neví, neumí poradit? Je to takový zvuk při nadlehčení vozidla, jako když dře vzorek pneu o něco, ale zaboha nemohu přijít na to o co. Měl jsem to zvednuté, ale všude je dost místa, nedře to ani o plasty, ani o zástěrky, no nic jsem nenašel. Používám normální originál plechové disky 15" a pneu 195.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Starsie vlakno, mozno sa niekto chyti...

 

Rovnaky problem. Co som si ja vsimol, ta vibracia-zvuk je vyraznejsi ak je auto v zatahu, cim vacsi je pozadovany vykon tym vyraznejsie sa to prejavuje. Napadli ma silentbloky motora a pripadne kardan, planujem to skusit bez karadanu a uvidi sa...

Editováno: , autor: Martttin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak jsem nechal zkontrolovat v servisu poloosy a vše je v normě. Ještě jsme zkoušeli vypnout ESP, ale tím to také není.

Marttine, máš pravdu v zátahu jsou vibrace výraznější. Jak jsi pokročil s tímto problémem? Vyzkoušel jsi to už bez kardanu? A jaký je výsledek?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Včera jsem vpředu provedl výměnu ložisek(celý náboj), když jsem měnil kotouče a destičky a to vrnění při přejezdu houpáku je tam stále, tak fakt už nevím, čím to je. Je fakt, že se mně teď zdá auto tišší. Ta stará ložiska byla také zralá na výměnu, možná trochu hučela(připisoval jsem to pneumatikám, i když ty co tam mám tak jsou docela hlučné). Po vyndání se rozpadly a kuličky se koulely po zemi :)

Nicméně problém trvá, tak se s tím asi budu muset smířit. Nebo má někdo nějaký nápad?

 

post-81408-0-17460300-1443963932_thumb.j

post-81408-0-13269500-1443963933_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Hoj,

tak len maly update- vymena silenblokov motora a prevodovky nepomohla. Ten na prevodovke bol sice trochu volny, ale vymena na spominany problem vplyv nemala. Vibracie su tam stale, cim dalej tym sa mi to zda horsie. Co som si teraz v zime vsimol, su vyraznejsie ked sa auto zohreje. Ja mam obavu, ze by to mohlo mat nieco spolocne s prednym diferencialom + kardanom. Obroti prednokolke je na 4x4 samozrejme aj 'vyvod' na kardan, pri prejazde hupakom sa cely motor nadzdvihne a tym sa mierne zmeni aj poloha diferencial - kardan. Tiez som si vsimol, ze mi mi ide niekde z tejto casti taky drncivy zvuk v pripade, ze je auto v pohybe a to co i len najmensom. Priklad - dochadzam na krizovatku a pri vymacknutej spojke pocujem ten zvuk z oblasi diferencialu az pokial totalne nezastavim. Takze mam obavu, ci to nebude nejake lozisko v prednom diferencialy. Prevodovka (bez diferencialu) bola pred cca 2 rokmi u p. Sixtu na opravu ulozenia loziska (znamy problem so 6q prevodovkou) a ten povedal, ze prevodovka je ok. Hold 400 000km robi svoje... Mna stale limituje najst si cas nato sa do toho zavrtat....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...