Přejít na obsah

Topení - dvouzonové


terezka30

Doporučené příspěvky

Ahoj,

ja mam bohuzel ten samy problem. Leva strana mi hreje normalne, prava fouka jen chladny vzduch.

Dival jsme se, co ukazuji cidla a VAG rika, ze pri nastaveni 23 stupnu bez dualu, tedy cele auto stejne, fouka leva strana cca 60 stupnu horem a cca 40 stupnu na nohy. Ta prava spatna strana fouka jen cca 17 stupnu horem a 14 na nohy. V aute se drzi sotva 19 stupnu, venku -5 stupnu. Auto bylo vyhrate. Kdyz jsem menil teplotu, leva strana se prizpusobovala, prave se moc nechtelo, jen vramci 10 stupnu (max tech 17)

Nejak nevim, co ted s tema informacema.

Srovnaval jsem i hodnoty nejake leve a prave klapky. Max a min hodnoty jsou skoro stejne a aktualni byla taky skoro stejna, tak nechapu, kde muze byt problem. Cekal bych, ze kdyz cidla hlasi nizsi teploty, system by to mel vyhodnotit a pridat vic tepla. Je ale pravda, ze nemam tuseni, jak to v tom topeni funguje...

 

Neni tady prosim nekdo, kdo by mohl poradit, co s tim?

 

Dik moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem provedl zakladni nastaveni klapek a porad nic, porad fouka prava strana studeny vzduch. Dival jsem se na stav prave teplotni klapky (Right temperature flap) a byla otevrena naplno (nejakych 226, kdy maximum je nastavene na 226).

 

Mate nekdo prosim nejaky jasny typ, co by to presne mohlo byt, nebo co mam zkusit jeste pred tim, nez koupim novy servomotor?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak jsem to dnes rozebiral a dival se na tu pravou klapku, ktera nastavuje teply vzduch. Servo jede uplne bez problemu, mel jsem ho i otevrene. Klapka se taky otvira a zavira jak ma, v plnem rozsahu a zlehka. Videl jsem i na klapku vnitrni cirkulace, tak taky funguje bez problemu. A ta klapka, ktera smeruje zvduch do vybranych smeru, taky funguje spravne.

 

Tak ted uz fakt nevim :-(

 

Muzete prosim poradit, jak se do toho privadi teplo? Je to nejak z motoru nebo z jednotneho mista pro obe strany, nebo tam jsou nejake radiatory pro kazdou stranu zvlast? 

 

Predem dik za radu nebo myslenku, co dal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm... a vyse bylo mnou napsano, ze cidla ukazuji spravne hodnoty. Fouka z toho to, co ukazuji cidla. Predpokladam, ze pokud vidi rj na cidlech 12 a 16 stupnu a na kolecku mam 22 stupnu, tak by mela pritopit, ale to se nedeje.

Muzes mi vysvetlit smysl tveho prispevku? Ja tomu asi nerozumim. Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

zdar. mam jeden dotaz a to - klimu mam stale nastavenu na Auto a nastavujem akurat teplotu od 20-22 stupnov, ale neviem preco, zda sa mi ze fuka iba z vyduchov pre celne sklo a pripadne obcas asi aj zdola. to tak akoze ma byt? inac ked dam individualne nastavenie a dam aby fukalo aj z tych hlavnych prednych vyduchov, tak to ide v pohode, len v rezime Auto nie. mam vo vyduchu aj vonu airwick a ani ju neciti, pretoze cez nu vobec nefuka...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli mas nastavene auto, tak si jednotka sama voli, kudy bude foukat, aby nastavila zvolenou teplotu. V zime obvykle fouka vic na skla a na nohy, stredem skoro vubec. Je to logicke, teplo stoupa vzhuru od nohou. V lete ti zas budou foukat ty stredove vic nez na nohy, aby ti nezmrzly nohy. Vonavku si dej do bocniho vydechu, tama fouka na auto vzdycky.

Editováno: , autor: mikkiste
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak k memu problemu s tim, ze mi foukala prava strana studene: prisli jsme na to, ze mechanicky vse funguje, jak ma. Elektricky taky. Tak nas uz napadlo jen, ze je priduseny radiator na prave strane, i kdyz je to divne. Kdyz jsme meli levou stranu na minimum, prava strana hrala. Jakmile se ale pridalo teplo vlevo, zacalo to vpravo chladit. Tak jsme zkusili proplachnout okruh radiatoru v obou smerech a ted uz to hreje, parada. Jeste pro jistotu prozenu chladici soustavu nejakym tim cisticem, ale uz je to dobry.

Editováno: , autor: mikkiste
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím, ja mam tiež podobný problém, pri zapnutí a vyp. klimatizacie je pocut divne zvuky (suchot). a nasledne iba prava strana fuka studeny aj to len taky chladny a lava fuka vlazny vyduch... Skusal som viackrát navoliť základné nastavenie ale zo začiatku to pomohlo, no teraz už nie... 

 

Chyba je na obrazku...

 

ďalšie fotky su asi servomotorov vlavo a vpravo...

 

 

Nemate skusenosť, či te teda potrebné vymeniť lavý servomotor a ci je to ten na foto?

 

Nasiel som tento link na servomotor... 

http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/3c1907511f-servomotor-nastaveni-topeni-oe-17935.html

 

mohol by to byt on?    nechce sa mi objednat nahradný diel a nebude to on... 

 

Ak by sa niekto nasiel co ma skusenost budem vdacný...

post-94510-0-24845000-1433483265_thumb.j

post-94510-0-69116300-1433483437_thumb.j

post-94510-0-15724000-1433483483_thumb.j

Editováno: , autor: peterbojda.pb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...