Přejít na obsah

Autokosmetika - ochrana laku (vosky, detailery, atd.)


Radino

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...

Ahojte. Chcel by som sa opýtať na nasledujúcu vec. Chcem kúpiť lestenku. Turtle Wax ale oni majú v ponuke iba tmavšiu než je moja farba na aute. Ja mám modrá Race metalízu, a lestenka je tmavšia i tá oprávna ceruzka. Môžem to používať ? Na aute nebude odlišný odtieň? Viem že je to iba krém ale radšej najprv. Info. Diky vopred. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Barevné vosky jsou vyráběny podle hlavních barevných odstínů laků. Málokdy je možné zvolit barvu, která je přesně stejná jako barva laku. Přesto, pokud je barva a odstín tveho laku přibližně stejný jako barva vosku, nebude problém. Drobný rozdíl bude prakticky neviditelný. Na druhou stranu, pokud je tvuj lak mnohem světlejší než barva vosku, volil bych něco jiného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

I tady asi platí, že každý má své osvědčené značky a postupy s čím je spokojen. A ne vše musí vyhovovat každému. I tak zde uvedu svůj postup a své oblíbené výrobky: Na umytí používám šampon Sonax Xtreme 2v1 a rukavici s třásněmi. Šampon mi příjemně voní, dobře myje a rukavice (údajně) nemá tolik škrábat lak jako houba. Na leštění pak Sonax Brillant Wax 1, nanáším bavlněným hadříkem a leštím mikrovláknem. Vosk jednička má nejdelší výdrž a neobsahuje brusné částice, navíc je bezbarvý, takže neřeším kontakt s plastem. A jako detailer se mi osvědčil Auto Finesse Finale - přijde mi, že se roztírá lépe než ten od Sonaxu, výdrž mají stejnou. Toť má zkušenost :-). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
V 28. 12. 2014 na 12:02, Radino napsal:

Ahojte, akú používate akutokozmetiku? Ja mám dobrú skúsenosť zo značkou Meguiars. Chcel by som ale niečo trvácnejšie a odolnejšie, pozeral som keramickú ochranu ale to je drahé. Našiel som produkt od firmy sonax - sklenený vosk (http://www.sonax.cz/eshop-autokosmetiky-sonax/premium-autokosmetika/skleneny-vosk-sonax-nano-lak-premium-detail.html) má s tým niekto skúsenosť, či sa to oplatí za tie peniaze, koľko to vydrží a či to balenie vystačí na celé auto? Chcel by som niečo, čo aspoň čiastočne ochráni lak v zime pred kameňmi, aby nebola hneď otlčená kapota :).

Na ojetý lak určitě první Clay s lubrikací a dekontaminovat to a co se vosku týče tak zn. Muc-off miracle shine,, je to na motorky ale použivam jen to na auto, vydrží rok, na myčce stači jen jedno za čas špinu oplachnout 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...