Přejít na obsah

1.4 TSI - motorový olej


pava

Doporučené příspěvky

Škodovka doporučuje Shell a na olejovém víčku je emblém Castrolu. Nebude lepší používat Castrol SLX Professional Powerflow LL III 5W-30? Ten Castrol bude možná lépe sladěny s motorem. Tohle píšou u tohoto oleje:

" Castrol SLX Professional Powerflow LongLife III 5W-30 byl vyvinut ve spolupráci s firmou Volkswagen pro generaci nejmodernějších motorů. Je vhodný jak pro vznětové, tak zážehové motory, včetně motorů s filtry pevných částic. Jeho technologie Clean Performance Technology™ prodlužuje životnost současných komplexních emisních systémů a napomáhá snižovat škodlivé emise do životního prostředí.

Splňuje specifikace: ACEA A3/B3/B4, VW 504 00, 507 00"

Ale asi to bude jedno. Osobně to budu taky dělat jako většina tady, longlife olej s výměnou 15 tkm, nebo rok.

post-25-024933100 1282580365_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Castrol nebrat ? Zrejme preto ho ma Volkswagen ako prvu napln z linky (Castrol SLX, VW web) ;) . Tu je k tomu viac.

Tym, ze VW 504 00 obsahuje v sebe aj 502 00 tak sa hodi aj na pevny interval (samozrejme len pre motory, ktore maju na vyber medzi premenlivym a pevnym intervalom). Naposledy bol rozdiel v cene na 5l oleja 10 €.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky si myslím, že ten Castrol bude pro TSI motory to úplně nejlepší. Na netu se dá koupit už za 230,-Kč litr, což si myslím, že je super cena a není důvod na oleji šetřit a co 15 tkm, nebo rok ho vyměnit. Motoru to jen prospěje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Pánové, chtěl bych se s Vámi poradit ohledně své 1.4 TSI 2009. Mám domluvený servis v autorizovaném servisu. Najeto 47tkm, poslední servis v 30tkm (dvou letý interval vyprší za tři měsíce). Chtěl bych přejít na GQ2 (standardní interval výměny oleje 15 tkm/1 rok). V servisu nemají problém s mojí přítomností a s přivezením vlastního oleje. Jaký si mám koupit olej? Podle technika by měl splňovat specifikaci WV 502 00. Bude dobrý např. Shell Helix ULTRA 5W-40? Nebo jaký olej by jste mi doporučili? Není lepší tam dát i na krátký interval olej long life, cenový rozdíl mi nepřijde tak velký. No a poslední dotaz, kolik ho bude potřeba? Stačí 5l? Díky.

Editováno: , autor: JayFader
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Specifikace souhlasí, mimochodem je to i v manuálu na str. 232, kde se uvádí i olejová náplň o objemu 3.6 l. Mně tam servis nalil Shell Helix HX7 AV 10W-40, snad vědí co činí. :kol-28: Myslím, že když se budeš držet výše uvedené specifikace VW a značkového výrobce oleje, tak neuděláš chybu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové,

vybral jsem následující oleje pro výměnu ve své zážehové 1.4 TSI 90kW v O2F 2009

Shell Helix ULTRA EXTRA 5W-30 197 Kč/1l

Shell Helix Ultra AV-L 5W-30 216 Kč/1l

Castrol EDGE FST 5W-30 221 Kč/1l

Castrol Edge Professional LongLife III 5W-30 210 Kč/1l

Castrol SLX Professional Powerflow LL III 5W-30 253 Kč/1l

Ceny jsou z jednoho nejmenovaného e-shopu a slouží jen pro vzájemné srovnání. Všechny splňují specifikaci WV 504 00. Lze řící, že je nějaký z nich nejkvalitnější? Používáte někdo nějaký z nich? Nechám GQ1, ale budu měnit po 15-20tkm LL olej.

Editováno: , autor: JayFader
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já tam mám furt jen ty kastróly ale důvod je jediný - Michl nic jiného nedává. Kdybych chtěl, tak by asi dal...ale jelikož je mi to fuk, tak od roku 2004 na všech autech to valím jen s tím kastrólem a problém jsem s tím nikdy neměl...bohužel auto je LP a mám LL. Ale na erese, která je MŽ nemám LL ale kastról je to furt. Takže druhá eresa, růmstr,teď ta 1,4 tsi a furt to jedno ale já na výběru nemám vůbec žádný podíl, jak už jsem psal.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jaký kastról tam mám. Je tam nálepka, ale auto stojí v Praze na letišti a já jsem v Seoulu. Až se vrátím, tak se podívám, ale to už nebude nic platné....asi...Michl je v Kuřimi u Brna. Škoda servis a prodej a pravděpodobně taky agent s kastrólem a dunlopem.Doufám, že to není spam.

Editováno: , autor: radim1234
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky


Ale jdi ty, a jak to poznáš, jak to maže? :kol-32:


Já to vycítím :-). Ne, jasně, že nic nepoznám...

Zkoušel jsem zjistit, jaký olej tam je aktuálně, ale v servisce nic není, na tom štítku na palubce taky ne. Jenom na chladiči je samolepka Shell Helix doporučuje Škoda, ale to tam zřejmě mají všichni z výroby.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...