Přejít na obsah

1.4 TSI - motorový olej


pava

Doporučené příspěvky

no nevím....v mém oboru plní normu vše a přesto i špičkoví výrobci teplotních a tlakových čidel mají za neuvěřitelné peníze ještě třídy A-F a rozptyl je leckdy více než 20%. A to jde o zdraví. U olejů za neuvěřitelné peníze bych se ani nedivil, že splňují normu. Pro fritování. Ne, to přeháním,ale jak jsem psal o řetězu-prohlášení o shodě je leckdy modlou, přes kterou nejede vlak a "quality control" v dnešním pojetí je pouze kontrola "papírů" -nic víc.Jak jinak by škodovka mohla napsat, že výrobce řetězů "požíval opotřebovaný nástroj", že..... A to, že některé "nezávislé" časopisy podrobují oleje testům....redaktoři musí taky být z něčeho živi a když může někdo zaměnit víno za šustivé papírky, tak může být kvalitním olejem i vodka :-) Ale ne, vypadá to, že to maže.....jen já jsem asi "programový pesimista" :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To nemá smysl řešit. NIKDO, kromě VÝROBCE neví, co vlastně v tom oleji je a jaké má skutečné vlastnosti. Proto nějak nechápu sáhodlouhé diskuse, jestli je lepší lastura, či kastról. Držet se určené specifikace výrobce motoru pro případ reklamace, případně si vybrat viskozitní třídu a když už, tak tedy nějakého známějšího výrobce. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Pánové, s jakým olejem pro tenhle náš geniální motor máte dobré zkušenosti?? Nějaký se kterým je motor krásně klidný a tichý. Měl jsem tam takový olej, když jsem auto koupil, pak jsem měnil za olej z internetu a to byla chyba. Můj servis nabízí od Castrolu originál Magnatec 5W-40 a nebo EDGE 5W-30.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při první výměně tam servis dal Shell Helix Ultra 5W-30, při druhé Shell Helix HX7 10W-40. Co tam bylo z fabriky nevím, jediná jistota je, že to byl LL. Hlučnost se u mě nijak z výměnou oleje nemění.

Dnes ráno jsem se odhodlal při startu otevřít dveře a kapotu. Výsledek - motor se nijak nadměrně neklepe. Jedině co snad zaujalo, je ten "řinčivý plechový" zvuk výfuku, který se v garáži docela rozléhá. Po asi 20 vteřinách pád otáček na zhruba 800 a s tím související utišení motoru i výfuku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já dávám také předepsaný Castrol,měním ho ale podle sebe-stanovi jsem závazný interval.

U nového auta po 3 tisících,potom 9tisíc,18tisíc sám v garážníka a 28,500 v autorizovaném servisu s razítkem.

Sice u mne auto málokdy vydží déle než 30 tisíc,ale mám pocit,že předejdu následným problémům.

Investice 1000KČ za olej a filtr mi nepřijde tak hrozná.

Jinak mám se současnou 1,4TSI najeto 14 tisíc,bez jediné výtky.

Editováno: , autor: hopa26
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 1 rok později...

No, je celkem velké množství oleje, co se dá doporučit a člověk vlastně neví, který je ten nejlepší. Já dával před půl rokem Castrol EDGE 5W30 LL (VW 504 00)  a absolutně bez problému. Jinak pravidelná výměna bude následovat opět po jednom roce i když 15 000 nenajedu. Jistota je jistota...

Editováno: , autor: datel.1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...