Přejít na obsah

rychlá ztráta oleje


KarelP

Doporučené příspěvky

Zdravím, stala se mi taková nepřijemná věc. Mam motor 1.6 55kw lpg, najeto poctivých 140 tis.km. Do teď sem se spotřebou oleje neměl žádný problém. Bez dolití od výměny po výměnu. Před týdnem sem se vracel domu a zničeho nic mi problikla v zatačce kontrolka oleje. V další zatáčce zase. Otevřel sem kapotu a motor slitý od oleje nejvíc v prostoru kolem měrky nahoře. Dolil sem 1,5l oleje. Motor vyčistil, nastartoval a nikde nic. Všechno v pořádku. Je to už týden a olej se drží na stejné hladině. Nesetkal se někdo už s tím. Nahoře v hlavě je ještě snímač tlaku oleje myslel sem že netěsnost šla od tamtud. Ale nic. Díky předem za rady. Karel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U těchto motorů se stává, že zamrzne vysrážená vlhkost v odlučovači oleje na bloku, pak se kliková skříň přetlakovává a hledá si cestu nejmenšího odporu, to je nejčastěji přes měrku, v horších případech vytlačí i gufera.

Loni v zimě jsem řešil na tomto motoru vadný olejový filtr, jaksi se rozpadl a neúměrně se díky tomu tomu zvedal tlak oleje, až na skoro 7 atm, i když maximální tlak je 4,5 atm. Z motoru olej tekl přes včechny gufera a prostřelilo to i snímač tlaku oleje.

Editováno: , autor: Passta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky záleží jak dlouhý trasy jezdíš, pokud to jsou krátký pojíždky ve městě, tak se to zase časem může stát znovu, nejlepší je to vytáhnout na delší výlet, aby se olej pořádně prohřál a případná vlhkost v oleji má možnost se odpařit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...