Přejít na obsah

Koupili byste si znova Škodu Rapid?


  

173 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Na otázku odpoviem otázkou - ak nie Rapid tak čo iné? Neviem či by som ho znovu kúpil , ale zároveň neviem čo iné by som miesto neho kúpil...

90% áut (všetky značky) sa mi nepáči už z vonku keď na ne pozriem. A zbytok vo vnútri... Aj F3 je z vonku príliš "ostrá" oproti klasike akou je Rapid aj keď inak (hlavne funkčný) dizajn v pohode tiež. Ale lacnejšia len o pár Eur a inak skôr mínusy oproti Rapidu (beriem kombi verzus Spaceback,krátka Fabia Rapidu podľa mňa nekonkuruje vôbec, hlavne nie priestorovo). Na vozenie 4 ľudí je Rapid fajn auto ,SB je aj fajn kompromis medzi malým kufrom a veľkým kombi. Nemá až taký objem ,ale sklopím zadné sedačky a mám tiež hodne priestoru, keď už nestačí toto tak potrebujem vybaviť dodávku... Octavia by bola zbytočne drahá a veľká. Nevravím že u iných značiek nemá Rapid konkurenciu, ale tie autá mi nesedia. V interiéri je kvalita už trochu poslabšia,plasty palubky či dverí sú o ničom ,ale nie som náročný na toto a mám lacnejší model tak to tak neriešim ako keby stál nad 15.000 Eur. Zato pracovisko šoféra je jedna nádhera - biele budíky a zelené tlačítka je dokonalosť v tejto triede. Rozhliadnem sa , všetko OK, keď sa objaví niekde oranžové svetlo - niečo čo si vyžaduje pozornosť - hneď si to všimnem, červené zrovna tak. Skúste si na červenej či oranžovej prístrojovke iných áut niečo všimnúť... Toto je u mňa prémiové riešenie. TSi motor má svoje plusy, mínusy, ale jazda s ním mimo mesto je príjemná a úsporná. Zato jazda v meste v kolónach do 30km/h je utrpenie... Ako to bude so servisom sa uvidí časom,mám to príliš krátko.

Mimochodom ten priestor pre cestujúcich vzadu prekvapil skoro každého kto si to skúšal. Každý čakal niečo ako Fabia  kombi (skoro taká istá dĺžka) a tie veľké dvere umožňujúce pohodlnejšie nastupovanie a naozaj slušný priestor vzadu nikto nečakal. Na Octaviu sa to nechytá,ale inak blednú aj lepšie značky a hodne drahšie modely v podobnej veľkosti...

 

-priestor pre kolená - keď som si sadal v salónoch tiež ma to trápilo, ale ako som si nastavil sedadlo a volant, a asi časom aj zvyk trochu, tak je po problémoch... Už mi to vôbec nevadí , nohy si asi našli miesto lebo som na to úplne zabudol, a tiež mám nad 180.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

problém je ten, že Rapid je koncipovaný a i vyrobený jako levné auto. Do nějakého MR2015 byla cena OK, nyní už bohužel prostě není  za ty peníze koupíš lepší, větší a lépe vybavená auto - pokud někdo nemá předsudky na Korejce apod.

Já bych se třeba vůbec nebál Renaultu - poslední generace modelů jsou prostě povedené a hlavně za super cenu.

 

Má ho 2,5 roku.

Měnil jsem silentblock převodovky, plynový pedál, příští týden silentblock stabilizátoru, ložisko kola, vrže mi celý interiér, vrže mi těsnění dveří. Jediný co jsem neměl tak je voda ve dveřích a klapající zadní plato.

Podvozek na rozbité silnici není žádná sláva a je to hodně citlivý na vítr - ale to bych překousl.

Spíš se začínám bát, jak bude za chvíli vypadat podvozek - plno lidí tu má problémy s tlumičema a únikem oleje a tím spojené neposednosti.

 

Auto užitně je super, maximálně mi vyhovuje i motor, ale cena ( hlavně současná ) není zas tak super, vůči kvalitě.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, MBDusan napsal:

Docela by mě zajímalo, v čem vidíš ty mínusy

Celková zložitosť - čo čakať od toho motora po viac rokoch? Šetrím ho za studena čo to ide,tak uvidím. "Turbo efekt" - v inom vlákne o tom píšem - prechod z brzdenia motorom do výkonu pri poklese otáčok pod cca1400 (skoro každá križovatka či kruháč keď treba spomaliť a dať prednosť) to je neskutočne otravné tá diera keď pridám a auto vyštartuje až za 2 sekundy. A toto sa prejavuje aj pri poťahovaní v kolónach ( manuál). Fakt si na to nemôžem zvyknúť,asi by to chcelo automat tieto motory. Jazda preplneným mestom ma vážne nebaví s týmto motorom. A toto mínus mi je pripomenuté denne,to je na tom najhoršie.

Editováno: , autor: TTRapid
Preklep.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hele, otáčky nejsou problém - že se ti děje něco špatnýho při 1400 otáčkách je fakt divný, dle mého názoru, je u tebe problém v zařazené rychlosti.

I při 1200 otáčkách nemám problém v prudké a okamžité akceleraci, ale člověk tam musí mít dvojku a né trojku nebo nedej bože čtyřku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před dvěma lety jsem psal že ne, ale dnes už bych napsal ano. Za ty peníze to nebylo špatné auto, splnilo co se od něj očekávalo. Psal jsem že je slabý motor, ale po načipování to nebyla vůbec žádná tragédie, spíš jsou dnes tragédie ty euro 6 a třeba 1,8 tsi co mám teď není až o tolik silnější. A hlavně není lepší, protože cuká, plyn vůbec nechce reagovat, turbodíra jak hovado, no prostě nic moc. A třeba plasty na které jsem si stěžoval u Rapida, teď bych vůbec neřešil. Na Leonovi mám měkčené a co, jede v tom úplně stejně. Pořád je to jenom auto, škatule se 4 kolama. Fakt už moc nevidím ten smysl připlácet další statisíce za vetší a luxusnější auta, pořád je to podobný dopravní prostředek. Nějak jsem se vyléčil teď po poslední koupi a to jsem nadšenec pro auta.. Možná je to vždycky rozdíl ze staré plečky, ale jestli přesednu za 3 roky z Rapida zase do nového, v mém případě Leona, rozdíl je tak maličký až mně to nedává smysl. To bych musel sednout do nějakého sedmičkového bavoráku abych viděl fakt rozdíl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždy když přesednu ze svého Focusu 2009/140tis.km 1.6 do Rapidu 2016/11 4tis.km 1.2 TSI 66kw a nebo opačně, tak musím jen konstatovat, že Focus je prostě lepší a to nemluvím o Focusu III facelift. Rapid po 4tis.km už má vyměněn spokový pedál,  občas lupe plynový pedál, něco píská v motoru na volnoběh, špatné odhlučnění podvozku, příliš tvrdý podvozek, auto je docela hlučné při větší zátěži, sedačky nejsou tak pohodlné jako ve Focusu, volant má ostré hrany v dolní části. Momentálně začla pískat autom klimatizace, myslím na 4 čárku.  Já už se jen bojím co příjde dál, dyť auto má sotva 4 měsíce a 4tis.km, to je snad vtip? ! :-) :-)

To vše ma jedno pozitivum - na firmu už Škoda se kupovat nebude, to je jen pro bohaté, co mají čas a peníze na zbyt  :-)

Já také mám rád motor 1.2 TSI, ale jinak mám podezření, že Rapid se snad montuje z čínských dílů :-)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Rapida jsem měl tři roky, najeto nějakých 80k (nepamatuju si to přesně) a pak mi ho ukradli.

Jediný způsob jak mě zbavit Rapida je mi ho ukrást. Šel bych do něj znovu a půjdu.

 

jediné, co mi na něm vadilo byly možná až treochu moc měkké  zadní tlumiče. Jak tady řešíte uskakování zadku na nerovnostech tak to se mi nedělio nebo jsem hodně nepozorný :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

V danej cene bol pomer vybavy a uzitku najvecsi preto som ho aj kupil. Teda vlastne mam Toledo, ale tam je to skor len o dizajne ako o niecom inom. Cize poviem ano. 

 

Ale ak by som mal vtedy trosku viac penazi isiel by som do Leona s 1.4 TSI. 

Editováno: , autor: Romiiken
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Já bych ho koupil znovu. Protože za 350 dostanete u konkurence ledatak malého chcípáka v základu, bez výbavy a výkonu.

Když vyřadím Dacii, Renalut a korejce. Tak jediná další slušná možnost byla rapid.  Ford, Opel, Seat, VW to samé nabízeli za 450 a víc. Když vemu v potaz jen auta s podobným a větším prostorem a kufrem.Tím myslím dostatek místa pro 4 vysoké dospělé a kufr 550L a výš.  A sedan taky nepřipadal v úvahu. Max kombi nebo liftback.

Ještě jsem řešil Fiat TIPO, ale ten mně taky nenadchnul. A kdyby měl Nissan Pulsar  větší Kufr, tak možná beru ten. Ale 375 L je málo. Ale místa uvnitř vozu bylo dost.

Já mám za 350 Rapid Style výroba 2018,  81kw, šest rychlostí a výbava neskuečná.  A 81kw udělá z rapidu auto, které dá 0-100 pod 10s a na dálnici točí pouze 2450 při 130km/hod. Hurá...

Editováno: , autor: s-tony
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Nebýt těch problémů s aušusovými díly, tak Rapid Spaceback je fajn na ježdění do práce a vyřizování rodinných věcí. Já taky vzal Rapida, protože jediný do 350tis.kč nabízel dobrý motor, vyhř. sedačky, zadní park. senzory, litá kola, aut. klimu a loketní opěrku s volantem v kůži a bluetooth.

Pak mě nebaví jak ze mě dělají blba ve Škoda servisech, podle mě mají už asi také penále za uznanou reklamaci jako u Korejců, jinak si to vysvětlit neumím.

Už se smiřuji, že budu šetřit na nový kompresor klimatizace a palivové čerpadlo, dám si tám Bosch a bude klid :-)

 

Editováno: , autor: bobanHTP
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mám Rapida 2017 - 23K kilometrů. Auto jako takové mi příjde fakt dobrý, dokonce zatím nic nevrže ( ještě aby ano po roce). Jezdím na 16kách a na dírách je to fakt docela tvrdý, ale to jsem čekal. 

S 1.2 TSI 81Kw jsem spokojený, pokud vydrží :). Oproti starší 1.2 TSI 63KW ve fabii 2 super spotřeba když jsou teď v létě samé kolony a plahočíte se všude 50. Oproti Fabii v Eleganci mi fakt schází Climatronic, vyhřívaná sedadla, tempomat, okna v elektrice, leaving home ( Rapid je ambition plus). Šel jsem do něj stím, že tuhle výbavu nemá a pocitem, že to stejně moc nepoužívám :) ... chyba. 

Co mi vadí je takové aušusové provedení ... naprosto šílené slícovaní dílů karoserie, rezavé kotouče vzadu včetně třmenů , ohmataný kožený volant, někdy hučící převodovka na neutrál, "cosi" šustícího u pravého kola při přejezdu např. kanálu a šíleně náchylná metalíza, ale to je problém, všech levných aut dneška.

Ještě, že má to auto záruku. Šel jsem do něj s tím, že bych ho rád třeba 10 let používal, ale nemám pocit, že by to mohl vydržet, takže uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ačkoliv mám metalizu stříbrnou briliant, na který toho není vážně moc vidět, tak po roce používání prahy dveří odrapaný, pod klikama odrapaný, víčko nádrže poškrábané jen tím že ho rukou otevíráš. Když svítí slunce, tak vidíš že na celém autě jsou prostě škrábance od štěrku a špíny ( nejsou jinak teda vidět) a k čemu vůbec nevím kde jsem přišel je odloupnuty lak na 2 místech u hran dveří ( asi ťukanec).

Měl jsem před Rapidem 3 auta a takhle podrbany nebylo žádný i když bylo staré víc jak 6 let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...