Přejít na obsah

Nefungující stěrače - mechanická závada


psurn

Doporučené příspěvky

Ahoj, nenašel jsem zde podobné téma a tak založil nové. Včera, když jsem jel včera v menší vánici, zastavily se mi najednou stěrače vprostřed skla. Před tím se mi zdálo, že něco cvaká, ale myslel jsem že to dělají raménka a tak jel dál. Když jsem zastavil, tak jsem zjistil, že lze stěrači volně hýbat na obě strany, někdy se jen jakoby kousnou. Motorek je slyšet možná i  se zvukem, jak něco o sebe drhne. Chtěl bych se vás zeptat, než to rozeberu, kde byste hledali závadu a který díl bych si měl dopředu opatřit. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zřejmě odešla převodovka v motorku stěračů, mohou to ale být i táhla....nejdříve to budeš muset oddeklovat. Teoreticky budeš potřebovat nový plastový špunty, co drží krycí plast - ale dá se jezdit i bez nich. A pak se připrav na to, že nemusejí jít sundat ramínka stěračů - záleží jestli už je někdo někdy sundoval či jak to při výrobě utáhli - to může být asi největší komplikace

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi je totálně po převodu, se stěračema jde lehounce hýbat po celém záběru okna. Kolečko nové zřejmě samotné koupit nejde. Na vrakáči chtějí za celé motorky kolem 650, ale to se mi zdá zase lepší koupit druhovýrobu za 900-1000. Uvědomil jsem si, že jsem měnil na jaře trysky a možná jak jsem ty stěrače sundával tak třeba něco poškodil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by byla ta nejlepší varianta - začalo to jako trochu cvakat (ještě jsem si říkal jak jsou ty ramínkové stěrače hlučné) ale na chodu stěračů jsem nic nepozoroval. Díky všem za názory. O víkendu to doufám rozeberu a pak napíši co jsem zjistil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opravdu to byla pouze povolená matice mechanismu na hřídeli motorku. Nejdřív jsem matici pouze dotáhl a po sesazení šly stěrače směrem na motor. Tak jsem to znova rozebral a nastavil. Jinak jsem použil stahovák YATO, který na to byl sice tak tak - jeho výtlačná část sedla jen na polovinu osy stěrače, ale stěrače šly nakonec pěkně dolu. Abych se jenom nechválil, tak jsem si udělal od raménka malou značku na čelním skle, uvidím kolik to vydrží.

Editováno: , autor: psurn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělal jsem to loni na jaře bez stahováku a byl to boj a to jsem to týden předtím nastříkal wd, povolil matky a tak i stíral. Záleží asi kolik jsou dotažené a jak zaoxidují. S tím stahovákem je to paráda a ta síla se nemusí ani vyvinout velká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...