Přejít na obsah

Jaký presovač, espresso kávovar vybrat? Poraďte..


Petrkiller

Doporučené příspěvky

Ahoj už delší dobu chci kávovar. Ale  nevím jakej vybrat z té záplavy výrobků. Bratranec má úžasný plnoautomat. Prostě uvaří normální kafe, cappucino i latté nebo espresso.

 

Mám pár požadavků: Chco aby mlel kávu abych mohl použít zrnkovou. Také aby dokázal sám jedním tlačítkem udělat cappucino ale lepší by bylo latté, nebo obojí. Pro potřeby mámy, popřípadě návštěvy aby uměl i normální kávu. A kdyby měl časovač tak je to úžasné a beru ho z fleku .. :) a aby uměl hezkou pěnu ..

Nejsem odborník přes kafe ale kapsle nechci. A cena od 10 000 do 16 000 a 20 000 je úplně totální odstřelovací hranice, kde bych šel jen kdyby uměl vše ..

 

Věřím že v záplavě lidí co zde existuje se najde alespoň stovka nadšenců do kávy a odborníku, popřípadě aspoň někdo poradí nějaké fórum o kávě, nebo řekne mě nějakej kávovar ..

 

Rád bych časovač aby mě ráno sám uvařil kafe než jdu do prace a odpoledne abych si naopak stiskem tlačítka uvařil cappucino nebo latté .. jiné nepiju :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě jedině jakéhokoliv Juru. Máme F50, která má najeto už asi 5500 porcí a zatím jede bez problémů. Je drahej, to ano, ale mlýnek je keramický a vnitřní důležité věci jsou z kovu a né plastu. Zatím nebylo potřeba přetěsňovat.

Koupil jsem ho jetý za 9000,- včetně lepší trysky na mléko v hodnotě asi 2000,-. Kamarád má myslím Philips Saeco asi za 10t a je spokojenej, ale tolik porcí neudělá bez většího servisu. Jinak se nenech zlákat na kdejaké super trysky na mléko atd. Je s tím dost práce a stejně to stojí za prd. Je to pak docela alchymie udělat kvalitní pěnu. To já si raději koupil asi za kilo tento nesmysl na kávu a místo toho do toho dám studené mléko, asi pětkrát s tím zapumpuju a je to nádherně krémově našlehané a kávu tímto doliji. U těch trysek co jsou u kávovaru se pak musí celá rozebrat a vyčistit atd. Takže raději tohle a efekt lepší. Navíc jsem se naučil dávat do klasické černé kávy kondenzované neslazené mléko a super, to mohu doporučit.

Kávu doporučuju nakupovat v Holešovicích v pražírně.

Na pěnu: http://www.decodoma.cz/Sklenena-konvice-na-kavu-Connie-1-l-BANQUET.html

http://www.cz.jura.com/impressa_f50-classic.htm

Editováno: , autor: Losky83
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já s tím nechci mít práci proto jsem vybral automaty které umějí samy dát horké mlíko a udělat i pěnu a celé to zalít espressem aby z toho bylo capucino nebo naopak latté.. a zároveň zrobí i espresso nebo normální kafe .. Ty Jura kavovary všichni chválí to je fakt .. ale ta cena :( kdybych sehnal jetej za dobré peníze a ne otřískanej tak to je jiná no .. ale to je jak s autem ... Nikdo neprodává auto co dobře jezdí, je s ním spokojenej a funguje jak má .. ikdyž zázraky se dějí :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, já kromě asi dvou aut auto prodal vždy jen z důvodu, že už mě nebavilo. Kluk od kterého jsem ho koupil ho moc nepoužíval, tak ho prodal. V origo krabici, návody, čistícími tabletami atd.

Pokud chceš stroj na plnoautomatovou přípravu cappucina, latté atd, kup si radši Nespresso. Tyhle kávovary moc na tyhle věci nejsou, jsou hlavně na presso.

Ale jinak nasypeš zrnkovou kávu, cca na 30 porcí, zásobník naplníš vodou - u mě asi 2L, otočíš kolečkem kolik chceš ml a pak zapneš buď mild, normal, strong a tradá.

Já původně koupil kávomlýnek s keramikou, ale nebavilo mě každou porci kávy mlít. Tak jsem zvolil toto a jsem spokojenej. Ale upřímně zázraky se od toho čekat nedají, pokud nejseš opravdu kafař.

Já si dávám cca 100-140ml brazilské Santos a to už moc presso není:) Ale i tak je to úplně někde jinde jak rozpustné patoky. To piju v práci (Jacobs Velvet) a to prostě s kávou nemá nic společného.

Ještě možná nějaký ten DeLonghi, ale jak říkám, jak se přes to žene mléko, musí se to taky pak hned vyčistit a dá ti to o dost více práce než si našlehat mléko zvlášť:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady máš sice jinou Juru, ale funguje to stejně. Jinak ta nádoba se musí dokoupit na to mléko, případně stačí mít klasický krabičák a do něj strčit tu hadičku, základ je ale dost vychlazené mléko.

Mě osobně na těch tryskách vadí to, že je tam dost vzduchových bublin a brzo pěna je pryč. Když to vezmu tím ručním mrzákem, tak stačí opravdu pár pohybů a je to krémově lehce tekutý a s mikrobublinkama. Prostě lepší:)

Mrkni na nějaký fórum o kávovarech a zjistíš, že používat tyto drahé automaty na cappucino atd je zvěrstvo:)))))))))))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krups, máme v rodině 2 a 100% spokojenost i s cenou.

http://www.alza.cz/krups-ea802b-espresseria-automatic-d1774811.htm

 

Na tom starším(cca 4 roky) se podělal mechanismus na páru k mlíku, na netu sem si koupil náhradní díl za 300kč a sám vyměnil, takže dostupnost dílu suprová!

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mrkni sem, tam ti poradí co a jak: http://www.primacafe.cz/primafrm/index.php

Shodou náhod znám kluka, co opravuje kávovary a prý nejhorší je DeLonghi a Krups, údajně uvnitř vše plastové a po několika stech porcí začínají většinou prosakovat těsnění a bojlery.

Pákovku má matka a já bych to nechtěl ani zadarmo, to je spíše obřad než udělání kafe:) Moc zdlouhavé...

Ten Jura je opravdu drahej, tam jedině bazar a s rozumným nájezdem. Každý Jura má počítadlo na jednoporci a dvouporci, takže člověk ví, kolik kafí to udělalo. Já mám teď asi 5500 a údajně by měl dát 10000 a pak by se mělo vyměnit těsnění za 1000 Kč případně bojler za podobné peníze. Nic jiného údajně se tam nemá pokazit.

Mrkni na to fórum a pak sem dej vědět co si vymyslel:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po dvou letech jsem ted presel z automatu na pakovy espresso. Automat je sice frajerinka a bez prace, ale tece z toho vicemene nic moc kafe a bez moznosti nejak zasadne ovlivnit vysledek. Navic se neda poradne vycistit, hlavne mlynek a pokud se treba nepouziva tyden, delaji se uvnitr plisne. Cisteni je je za trest. Ted po kazdym pouziti umyju sitko a mam vystarano.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem slyšel na kvalitní páku chválu, ale jak píšeš, vybral jsem z frajeřinky automat a mě to vyhovuje s vypadá to dobře [emoji2] Je to rychlý. Ale určitě je pravda, že páka bude lepší. Někdy to zkusím ochutnat a porovnat.

Jinak co máš za páku a mlýnek? Mě byla kdysi doporučené nějaké Rancilio, asi 12000,- a mlýnek už netuším.

Každopádně u páky co vím je to trošku laborace s nahříváním, odměřování přesné dávky atd. Upřímně na to bych asi neměl chuť.

Editováno: , autor: Losky83
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takový to pravý espresso tj. 25ml za 25s nikdo nepije a kdo jo, tak si jenom hraje na znalce, ruku na srdce, nejsme na to zvyklí a nechutná nám to  a češi potřebujou pořádnej hrnek. tím pádem nepotřebuju kvalitní mašinu, která by mi těch pár kapek vyrobila za dodržení přesné teploty a tlaku. mám teď kombinaci espresso/překapávač DeLonghi BCO410 a to je pro mě ideální. Ráno plnej hrnek překapávanýho kafe, což je koneckonců nejlepší příprava a odpoledne si pohraju s pákou. Automat mám Krups EA8050 a tam se dá nastavit množství kafe, ale teče z toho takový no něco mezi kapanou a espressem. Pokud zvolím 30ml, tak espresso udělá ale dobrý, jenže to nikdo nepije. Ještě je k tomu nádobka na mlíko a z trysky prská přímo napěněný mlíko, to jsem použil tak pětkrát. Celkově po dvou letech má ten automat za sebou tak 700 káv, takže je jak novej a půjde do světa, už mě to omrzelo. Frajeřinka před lidma to byla, ale nikdo to nijak neocení. Teď jsem si objednal nepřetalový misky do páky, takže můžu dělat podle nálady pravý espresso a mlýnek mám obyč Krups za 1400. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já taky právě presso nedělám, většinou cca 90-140ml. Jako upřímně bych za to asi 25t nikdy nedal. Líbil se nám automat a když jsem dostal nabídku na bazarového Juru za 9t od prvního majitele, tak jsem neváhal.

Jinak mi vyhovuje, že si to samo odměří kávu podle intenzity a podle ml vody.

A když mám chuť si s tím hrát, tak dělám irskou, videňskou. V létě když je teplo tak moc mašinku nepoužívám, to jedu ledové kávy z Nescafé a nebo frappé z Nescafé[emoji2]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě jsem to  dnes řešil v práci s kolegou. Prý jeho syn má nějaké kávovary a neustále je obměňuje takže možná že bude mít jeden starší na prodej :) Uvidíme .. na Jura slyším všude samou chválu jenže na nový nemám a jetý jsem zatím nenašel .. a 10 000 za kavovar který neumí napěnit mléko a je jen na kafe které vzbudí mrtvolu a pak si musím sám vzduchem z trubičky šlehat mlíko, to se mě zdá bláznivé :( Takže pokud nenaleznu za rozumnou cenu třeba toho Jura, nebo nějaký jiný ale aby mě uměl našlehat mlíko sám, tak mi zbývají jen kapslové kávovary o kterých jsem taky už uvažoval jak se přiznám, vzhledem k tomu že některé mají časovač, což bych já uvítal. A kapsle bych hold musel kupovat. Sice 10kč za kapsli je šílenost ale prý od nespresso jsou nějaké které lze znovu plnit a jsou pak levnější ..

 

Na fórum kouknu děkuji.

 

A jen bych rád dodal, že pro mě 5500 porcí kávy je otázka deseti let :D odhaduju využitelnost tak 2 kávy denně .. a to ne každodenně :) pr omě .. pak možná máma taky 2 kávy denně ..

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak uvidíš co a jak. Mrkni na videa a uvidíš co a jak. Na bazoši se dají koupit, ale je to risk. Jinak celkem jsem registroval chválu na DeLonghi Magnifica nebo tak nějak.

Jinak ty kapsle znovuplnitelné se dají koupit, ale prý to člověka dlouho bavit nebude.

A nebo kup kvalitní mlýnek, tu skleněnou konvici a vař to klasicky.

Ale u mě vede automat, jsem línej[emoji2]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

řikám, s krupsem sem neměl větší problémy, jenom s tou tryskou protože se často používala... ale po 4 letech, oprava na 20 minut a součástka za 300kč, vem čert.

 

Ono losky taky musíš trošku vědět, jak dělat latté, kolik tam dát mlíka atd atd.... trysku na mléko používám furt. jinak mléko to pění krásně, kupuju mléko z farmy za 20kč litr, žádnou srajdu z prumýslových mlékáren, kde krávy sotva vydrží žít cca 3 roky.

 

juru impressa S1 má matka ve firmě, stál snad 40000kč před 7 lety, funguje bez potíží. Jenom se 2 krát platilo komplet čištění za cca 7000kč.

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Servis je dražší, ikdyž 7t se mi zdá nějak moc. Jinak nic složitého na tom není. Do práce k nám jezdí týpek od Olympusu na kalibraci mikroskopu, práce max na 2hod a cena přes 40t za kus [emoji2]

Na výrobu různých druhů kávy mám instrukce, ale mě nějak ta pěna nenadchla, ale je pravda, že jsem tomu moc nedal, ale i tak to bude na míle daleko od profi stroje, kde pěnu dělají v ledové konvičce atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

A jen bych rád dodal, že pro mě 5500 porcí kávy je otázka deseti let :D odhaduju využitelnost tak 2 kávy denně .. a to ne každodenně :) pr omě .. pak možná máma taky 2 kávy denně ..

to jen potvrzuje moje počáteční slova ... kup si kapslový a budeš to mít levnější :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak z toho co už vím tak 850w je hrozne málo. Bude se ti dlouho zahřívat voda a pakove espreso je rituál než uděláš kafe. Musíš to naplnit upechovat zas naplnit a upechovat a ještě nějaké speciální sítko tam mít či co. A ještě to upechovat aby to nebyla voda. Já nevím no. Za mě bych do něj nesel. Chtěl jsem taky kdysi takový a když mě řekli co obnáší pakovka a ze se na tech levnějších trepou hrnečky při přípravě tak mě to odradilo. Navíc to my ti kolem toho.

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...