Přejít na obsah

Jaký presovač, espresso kávovar vybrat? Poraďte..


Petrkiller

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Jak Petr spomínal 850w je hodne málo, avsak na kazdeho situaci vyhovuje jinej kavovar, my napriklad nejdriv meli klasilku Krups KP100BCE pro Nescafé Dolce Gusto (pokud se tohle dá povazovat za kavovar). Darovali sme ho tchyni a pak sme se zacali poohlizet po novém, robustním a pravém kavovaru. Jak jsem spominal, na kazdeho situaci vyhovuje něco jineho, proto je nejdrive dobre se podivat na nejaké recenze (na netu jich najdete plno). Posleze, pokud si najdete ten správný, kazdému jde samozrejme o cenu kavovaru, tak je taky dobré se podívat na heureku a vyhladat si presne ten kavovar, ktery jste vybrali podle recenze a vasich potreb. Hodne se taky jedná o kávu, kterou do sveho kavovaru sypete, napriklad ja pouzivam vyhradne jeden druh od powerlogy, co je jemne acidnejší chut, ale nedoporucuje se moc experimentovat a menit texturu zrna atd... castim masiny to muze vadit. A jinak, nakonec jsem podle testu a recenze skoncil u znacky DeLonghi. Co mi prislo vyhovujici. Ale, jak rikam, na kazdeho situaci je vyhovujici jiny produkt. Pomer cena/vykon si teda muzete skontrolovat podle testu a heureky, to je to co jsem se naucil ze sveho patrani a co muzete zkusit taky vy. Dobrou chuť!

P2221449.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 23. 3. 2018 na 20:18, MichalHos napsal:

Taky jsme dlouho přemýšleli jaký kávovar pořídit, protože kávu pijeme celá rodina denně a tak jsme aktivně všichni začali hledat na netu. Co by člověk pro kafe neudělal, že. Já jsem našel tuhle stránku https://vas-pomocnik.cz/kavovary/ kde mají všechno, co potřebujete vědět ke koupi, takže jsme díky tomu vybrali Catler ES  a jsme vážně spokojení. Máme ho asi třičtvrtě roku a díky občasnému čištění pořád šlape jak má a žádný problém jsme neměli.

To je zvláštní, minimálně bych rozdělil ty kávovary na pákové, kapslové, automatiky atd. Podívej se např sem kde to je rozepsaný :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 10 měsíců později...

Ahoj,

dlouho jsem tu nebyl. Hlásím že jsme si na směnu koupili tu Magnifica Delonži a jede furt. Můj obstarožní bosch se jí dá kvalitou i po asi 10 letech rovnat ale nastavení má méně. Mleté kafe bych už nikdy nevzal. Kafe beru v akci většinou z pražírny z Křižan, kafe z krámu je většinou staré a smrdí, jen v nouzi bereme. Tchibo už nekupujeme, z pražírny je prostě kafe nejklepší. 

Kapsle a automat na kapsle z lidlu a například dolčegusto jsou jen lepší odvar z kafe. Správné silné a chutné esspreso si uděláte jen z pákového a nebo automatického esspresa

Editováno: , autor: elvis78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoj, Já jsem pořídil https://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/delonghi-ecam-22_110-b/ a doufám, že bude tak dobrý jak všude píšou. Těch diskuzí je mraky. Celkem mne překvapilo, že je nejlépe hodnocený u nás, na slovensku a v polsku nejlepší kávovary a myslím si že i v německu testy-kavovaru. Takže už se těším na kávičku :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Po pár letech používání kapslového kávovaru od Tchiba jsem se chtěl posunout trochu dál. Po prostudování baristických diskuzí a různých prodejců baristických potřeb a malých pražíren jsem se rozhodnul pro pákový kávovar. Sice složitější používání než automaty, ale člověk si "vyhraje" a něco naučí a může ovlivnit výsledek a opravdu, každá káva chutná jinak a je třeba ji jinak namlít apod. Nechtěl jsem nic velkého a drahého, neboť se tím nechci živit, ale zase jsem chtěl něco co vydrží a je odzkoušené a není to klasické zboží z obchoďáku. Nakonec jsem se rozhodnul pro mlýnek italské značky Eureka a kávovar od španělské značky Ascaso. Výrobky splnily očekávání a opravdu i správnou volbou kávy dokáži udělat typické kavárenské espresso nebo "kapučíno". Na běžné užití kupuju některé "supermarketové" značky kávy (Davidoff, Segafredo) a jinak se snažím využívat soukromých malých pražíren, které jsou ve městech kam zavítám a nebo značek, které se v supermarketu neobjevují. 

20210203_150634.jpg

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 8 měsíců později...

Jsem na dovolené a tak mám čas kafrat. Tu magnificu jsem pořídil i domů. Z jednoho prostého důvodu, vícero důvodů : pořizovací cena, cena náhradních dílů nesrovnatelné nižší než u Bosch,Siemens, zmáčknu čudlík a jedu.mlynek nechávám na skoro co nejjemnější mletí a jen si podle druhu kávy dávám víc nebo míň vody. Spařovací jednotka malinká, snadno se čistí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...