Přejít na obsah

Xenonové výbojky v parabolách


Lukas234

Doporučené příspěvky

Zdravím.

              Zkoušel někdo z vás výbojky patice H7 do parabolových světel v OIII? Jak moc se to vyplatí - mám na mysli z pohledu jak moc se světlo láme a jestli na vás moc neblikají protijedoucí z důvodu že je oslňujete? Díky za odpovědi.

Editováno: , autor: Lukas234
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě že to oslňuje, protože parabola je navržená na halogenovou žárovku....výbojka má úplně jinou křivku svítivosti, ohniskovou vzdálenost atd.  :kol-16:

 

Přestavba na HID je reálně možná jen u aut z čočkou, tedy např. u OII a to samozřejmě nemluvím o chybějícím automatickém naklápění světel a dalších věcech, takže je to pořád spíš prasárna... potkat takové auto např. za deště je opravdu za trest....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejhorsi na tom je, ze ono to proste ani lip nesviti. Svetlo pred vozem je silene rozptylene, vubec nepokryva rovnomerne vozovku... Je to proste tragedie, kdysi jsem mel taky nutkani to na aute mit, ale potom co jsem se s tim svezl, jsem radsi koupil nova predni svetla a dal klasicky halogen. Svete div se, svitilo to o nesmir lip  :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se taky ty originál halogenové "svíčky" nelíbily. Ale zkus H7 Osram NightBreaker Unlimited, u mne podstatné zlepšení světelnosti i barevnosti světla. Horší je to s H15, tam jsem zatím nenašel alternativu, která by byla lepší než originál červná svíčka.

Editováno: , autor: Roombes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osram NightBreaker jsou použitelné, kdysi jsem je měl v OI, svítilo to o poznání lépe,....problém byl jen, že životnost byla nižší než u klasické hal.žárovky... ale tam byly H4, tedy dvouvlákna....  i při častější výměně, to příjde levněji, než nějaká "garážová" přestavba na xenony.... a můžeš i na technickou.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Roombes: 

Zkoušel jsem právě dát tam alternativu která by údajně (podle společnosti phillips) měla mít o 60% víc světla což mi přišlo dost - konkrétně H7 ColorVision Blue - cca 900 kč.

Ve výsledku vůbec ze začátku to svítilo míň jak originál, pak se asi trošku opálily a po 3 dnech se rozsvítily a je to trošku lepší jak originál - ale ne v délce dosvitu, jenom v odstínu světla. Zkrátka žádný svět to za ty peníze není.

 

Co se týká H15 mám zjištěné přímo od společnosti OSRAM ČR: "Máte pravdu, že nedávno jsme našim odběratelům rozeslali informaci o brzkém uvedení žárovek H15 v provedení Cool Blue Intense na trh.

Bohužel se termín oproti původnímu očekávání poněkud posunul a dle dnešní čerstvé informace z naší centrály z Německa, bychom tuto žárovku měli být schopni dodávat začátkem Února 2015."

Editováno: , autor: Lukas234
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak jako i přesto že pracuju ve Škodovce. Octávka je super auto a všechno, musím těm světlům jednu věc vytkout - skok mezi tlumenýma a dálkovýma. Tlumené svítí poměrně málo a dálkové ty zas svítí skoro na konec světa - pro protijedoucí to musí být docela síla. Ty tlumený přičítám té H15, kdyby její "první" vlákno které svítí i při tlumených svítilo krapet víc, byla by to asi jiná písnička, no a při dálkových je H15 prozměnu rozžhavená do modra :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože žárovka H15 je dvouvláknová žárovka (tedy v jedné baňce jsou dvě různá vlákna) a to je výrobně mnohem náročnější než jednoválnová H7....  

 

Na druhou stranu odpadá tzv.parkovací žárovka, která je již součásti H15 a v OIII tak vůbec není.... nevýhoda samozřejmě je, že když Vám praskne jen jedno z vláken, musíte koupit celý nový kus... :kol-26:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a další nevýhodou je (teda aspoň u sériově montované), že první vlákno které slouží jako "parkovačka", svítí opravdu žalostně málo - u parkovaček to šlo vyřešit silnější LED parkovačkou.... Nevím jak to bude u těch cool blue intense ale s žádným zázrakem nepočítám  :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvláštní, že píšou že je určeno pro H7 a především pro dálková světla, přitom v OII i OIII jsou H7 použity výhradně pro potkávací světla.... možná to je alibismus, až to bude oslňovat  :kol-142:  ... jinak CREE je výborná zančka na LED čipy atd.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale je to zaujímavé, že už dávno nieje nejaká "oficiálna" LEDková H7. Taký cenový kompromis medzi plnohodnotým led svelometom a klasickým halogénovým. Tie žiarovky už mali byť dávno mŕtve a nie, že sa ešte dá kúpiť nové auto, kde ide dokonca H4ka 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze je to urcene predevsim do dalkovych svetel tam urcite pisou prave kvuli tomu oslnovani. Jelikoz je tam ale jen 1 cip v miste, kde je normalne vlakno (jsou tam 2 cipy, ale ve stejnem miste, snad si rozumime), tak by to oslnovat nemuselo. Chtelo by to vyzkouset. Horsi je, ze svetlo je smerovano nahoru a dolu, ale ne do stran. Takze je otazka, jak "dosiroka" by to svitilo. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peter.S: H4 je taky nesmrtelná žárovka  :kol-47:  - trochu historie:

  • 1962 Halogenový přídavný dálkový světlomet
  • 1967 První standardizovaná výměnná halogenová žárovka H1
  • 1971 Dvouvláknová halogenová žárovka H4

LucasCZE: Při vývoji parabol se dnes používá počítačová simulace (specielní a dost drahé programy), aby to bylo s co nejvyšší přesností, tedy účiností - což může být rozdíl i např. 10-20%. Takže stačí si koupit nějakou nekvalitní čínskou žárovku (samozřejmě ten správný typ), která má ale vlákno o pár desetin milimetru jinde, než má být a už to nesvítí a oslňuje....

 

Přínos přestavby HID xenonů je opravdu hlavně v možnosti "zamachrovat" před vesnickou diskotékou... :kol-24:  ostatní přínosy jsou spíš sporné.... bohužel

Editováno: , autor: Napalm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...