Přejít na obsah

premenlivý servisný interval


jojo

Doporučené příspěvky

Zdravím .Mám YETÍKA r.v.10/2012, kúpené ako skladový nový voz v 2/2013.Mám premenlivý servisný interval.Pár dní po kúpe ( cca týždeň ) som zistil na displeji, že servisná kontrola bude za cca 26500km/660 dní.Dotazoval som sa u predajcu prečo nemám nastavený servisný interval 30000km/730dní, tak ako mám na štítku pre servis - povedali, že preveria - nestalo sa tak.Teraz v decembri 2014 som musel absolvovať servisnú prehliadku (21500km) a bol som velmi zvedavý aké hodnoty pre ďalší servis mi  ukáže displej, neukázal nič, len vyčiarknuté (žiadne ) údaje.Po cca 18 dní a ubehnutí 500km mi displej ukázal, že ďalší servis bude za 515 dní a 22300km.Bol som som dosť udivený a volal som do servisu technikovi, ten mi to vysvetlil tak, že oni servis nenastavujú, len nulujú,  palubná jednotka sleduje prevádzku a následne po čase vyhodnotí termín/km ďalšieho servisu.Neviem ako vám, ale mne sa to nejako nezdá aby za 18 dní a po 500km mi odrátalo 7 mesiacov a 7700km  do ďalšej kontroly.....Zať má OCII 1,2 TSI a nemu to ukazuje správne (aspoň termín)

Prosím vás aké máte vy skúsenosti, prípadne prosím o radu čo s tým.Pekne ďakujem za všetky reakcie

Editováno: , autor: jojo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Funguje to tak jak má. Buď rád. Nebo si myslíš, že olej má vydržet 30 000 km za jakých koliv podmínek?

 

Řídicí jednotka vyhodnocuje znehodnocení oleje např. podle teploty motoru, spotřeby paliva, polohy plynového pedálu atd. Z těchto údajů určí termín výmeny oleje. viz příloha

44-Prodloužené-servis.-intervaly.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ešte raz všetkým pekne ďakujem za reakcie, obzvlášť McMatej-ovi za publikáciu ( prečítal som ).Všetci tu prevažne spomínate problematiku najazdených km - to mi je jasné, že podľa štýlu jazdy budem mať aj interval pre ubehnuté km, ale stále mi nedá prečo ma palubná jednotka posiela na servis o cca 7 mesiacov skôr ako 2 roky.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Hledal jsem, ale nikde jsem nenašel. Nevíte někdo, kdy vyskočí na maxidotu upozornění na blížící se servisní prohlídku? Prostě hláška "Prohlídka za ... km nebo ... dní" po zapnutí zapalování. Jde mi o to kolik km před daným intervalem tato hláška vyskočí? Co je tam standardně naprogramováno. Nejde mi o stav vozu v palubním menu, ale jen o tu hlášku.

Editováno: , autor: mattisse
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...