Přejít na obsah

Nastavení AFS bi-xenonovýh světlometů po zapnutí


statik_08

Nastavení bi-xenonových světlometů po zapnutí Octavia III  

39 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Zdravím vespolek,

S kamarádem jsme udělali takový test předních AFS bi-xenonových světlometů. Udivilo nás, že ač se jedná o obě Octavie Combi MR 2014, tak mají rozdílný proces nastavení (kalibrace) světlometů. Nejlépe je to vidět na krátkém srovnávacím video souboru, který je součástí přílohy.

 

První dieselová Octavia byla vyrobena v dubnu 2014. Druhá benzínová Octavia byla vyrobena v září 2013. Na videu je patrné, že obě Octavie jdou nejprve shodně se světelným paprskem dolů, pak hodně do vnějších stran a zpět. Teď nastává však rozdíl. Dieselová Octavie jde ještě jednou málo do vnějších stran a zpět a pak nahoru do cílové polohy oproti benzínové, která jde bez znovu vychýlení světelného paprsku nahoru do cílové polohy.

 

Má proto někdo z Vás nějaké fundované vysvětlení? Budeme rádi, když se s námi podělíte, jak se nastavují bi-xenony právě Vám.

 

K tomuto tématu byla založena i anketa, tak pokud chcete, můžete hlasovat.

Bi-xenony_s_AFS_Octavia_III.mpg

Editováno: , autor: statik_08
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě je to rozdílným modelovým rokem a tedy verzí SW...občas se mi taky stane že jdou asynchronně, ale podle mě to je dané tím, že při vypnutí motoru jedno zůstane někde trochu nestandardně...zatím se mi to stalo tak dvakrát třikrát...možná proto se tomu říká kalibrace, aby se srovnaly...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě se nastaví synchronně do stran pouze 1x. Nehraje v tom roli třeba svolávací akce na xenony, která proběhla / stále běží, s označením 94H2?

Již 2x se mně ale stalo, že levé světlo při kalibraci nešlo vůbec do stran, pouze nahoru a dolů. Nevím zda to řešit či je to "běžný jev" .))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...