Přejít na obsah

Vyhřívání sedaček - SII vs. OII


camron

Doporučené příspěvky

Zdar dobří lidé,

 

nedávno jsme pořídili SII a čeho jsem si nemohl nevšimnout je to, že je vyhřívání sedaček dosti slabé. Vnímal jsem to z pozice řidiče, ale později jsem si pro zkoušku vlezl na sedadlo spolujezdce i na obě zadní (též vyhřívaná) a je to prostě slabota! Máme ještě doma OII a tam po chvíli hoří zadnice! Nebojím se říci, že nejvyšší stupeň vyhřívání u SII (3-stupňová regulace) ani zdaleka nedosahuje intenzity nejnižšího stupně u OII (5-tistupňová regulace).

 

Máte někdo obdobnou zkušenost? Skoro bych řekl, že mám to vyhřívání u SII vadné - ale aby nefungovalo řádně u všech 4 sedadel, to se mi zdá dosti nepravděpodobné?!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, mám stejný "problém". Sedačky topí, ale málo a docela jim to trvá než se "rozjedou". Mám i Passat 99 a je  prostě lepší a nedávno jsem jel v A6 a sedačka topila snad to 30 s. Tohle je pro mě v SII fakt zklamání...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak aspon sa vam nezaparia vajcia chlapci... :kol-48:

 

Ale este dalsia otazka... Na predchadzajucom aute som mal tiez vyhrievanie sedaciek a pekne mi to vyhrievalo aj chrbat. Pekne som si nahrieval platnicky a oblicky. :)

Na Superbe mi hreje iba rit a chyba mi ten pocit tepla na oblickach...

Tiez to mate takto?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar, i mě to hřeje až nahoru, ale fakt pomaaaalůůůů. Dnes, protože je 0,05cm sněhu, jsem vyzkoušel  výhřev předního okna (auto mám týden). Hřeje, ale stejně pomalu. Mě jsem před 10 lety Escorta, tam mi sice při výhřevu pohasla celá palubka kvůli odběru ale zase to frčelo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

taky jsem to řešil.. supa sem koupil v listopadu, oproti trojce od bmw co má mladá teplo na zadnici žádný.. u bawora výhřev na 3. stupeň až pálí.. r.v. 2010, když tu někdo zmiňoval to nařízení.. co sem měl OIRS, tak tam to taky jakž takž hřálo.. ale sup bída..

 

měl sem to na kontrole v autorizáku, protože se mi to nezdálo.. do auta bylo zatečeno přes panoramu (ucpaný odtok u řidiče), takže jednotka výhřevu pod sedačkou řidiče ko.. po výměně jednotky už je nějaký teplo poznat, ale stejně je to bída.. taky by mě zajímalo stli to nejde nějak zlepšit.. to byla jediná podmínka mladý, když sem řešil nový auto, aby to mělo výhřev sedaček.. tak ho sice má, ale k čemu, když oproti jiným autům skoro nehřeje..   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Superb má možná pozdější nástup tepla ze sedaček (oproti staršímu Passatu), ale po zapnutí v těchto mrazech cítím po 2 minutách už fakt teplo, tak po 5ti minutách (maximálně!) si dávám sedačku jen na 2 či 1 stupeň.

U combi, kde máme "hard" sedačky bych řekl, že cítím teplo na 1 - 2 stupeň míň, než na témže stupni v druhém S2 sedan, kde je alcantara. Ale topí obě S2ky dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

alkantara bez větráku výhřev P+Z , a zrovna v tejdnu (čt) sem to stahoval po cca 2-3 min z 3 dolu páč sem si řikal jak mi to smaží záda přes svetr , zadek je asi adaptabylnější takže to zvládá líp 
nicméně žadný negativa u výhřevu po 3 zimách nepozoruju , a topim si s chutí  :kol-47:

nemužete to mít "tepelnou odolností" oděvu ??  :kol-32:

Editováno: , autor: HANZTD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, zacinam byt presvedceny o tom, ze v kozkach budou jine decky a ve ventilovanych budou jeste jine. Je schopen to nekdo rozklicovat?

Je pravda, ze u FoMo MK3 jsem mel taky vetrane, ale byla to alkantara a topilo to pekne. Berouc tohle v uvahu se domnivam, ze na vine bude kuze?!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...